PC se někdy nezapne !!

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Wixe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wixe »

TomV píše:
Wixe píše:tak smůla :old9: :old9:
pravě se komplet zapl až po resetu, takže vadnym zdrojem to nejspíš nebude :(
Shoď přetaktování na default a zkus to provozovat nějakou dobu takhle. Mám tušení... :-)
to je dobry napad :idea:
to rozhodně zkusim......
Core i5-6400 - Kingston 16 GB DDR4 - ASUS B150 PRO GAMING - MSI GTX 1050 Ti Gaming X 4 GB - Samsung 850 EVO 250 GB - WD Blue EX 1 TB - Zalman 500 W - Zalman Z3 Plus
Wixe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wixe »

tak jsem v biosu provedl tohle: časovani paměti jsem zvyšil z "aggresive" na "optimal" dále FSB jsem snížil ze 170 na default-166, CPU interface jsem hodil misto "aggresive" na "optimal" a AGP frekvenci jsem dal "auto" misto 66MHz ale to je asi jedno
uvidime :wink:
Naposledy upravil(a) Wixe dne sob 22. kvě 2004, 21:23, celkem upraveno 1 x.
Core i5-6400 - Kingston 16 GB DDR4 - ASUS B150 PRO GAMING - MSI GTX 1050 Ti Gaming X 4 GB - Samsung 850 EVO 250 GB - WD Blue EX 1 TB - Zalman 500 W - Zalman Z3 Plus
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

re->

Příspěvek od DivX »

Tak co? Už fakčí? Asi tam máš moc přebytečností... větráky, katody.. a tak.
 MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
Wixe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: re->

Příspěvek od Wixe »

DivX píše:Tak co? Už fakčí? Asi tam máš moc přebytečností... větráky, katody.. a tak.
absolutně žadne přebytečnosti tam nemam :twisted:
jo už to fakčí normal, ted jenom zjistit čím to je :?
ja bych si tipl to CPU Interface :sad:
tak co vy ostatni mi na to povite ?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Wixe píše:ja bych si tipl to CPU Interface :sad:
Jaký zas CPU Interface ? :?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Wixe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wixe »

TomV píše:
Wixe píše:ja bych si tipl to CPU Interface :sad:
Jaký zas CPU Interface ? :?
no přece v biosu :roll:
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Wixe píše:
TomV píše: Jaký zas CPU Interface ? :?
no přece v biosu :roll:
Ty myslíš to, kde jde nastavit buď Optimal, nebo Aggresive ? Tuhle volbu jsem nikdy pořádně nepochopil... :? Tím chceš říct, že to jede normálně přetaktovaný, ale s CPU Interface na Optimal ?
Wixe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wixe »

TomV píše:
Wixe píše: no přece v biosu :roll:
Ty myslíš to, kde jde nastavit buď Optimal, nebo Aggresive ? Tuhle volbu jsem nikdy pořádně nepochopil... :? Tím chceš říct, že to jede normálně přetaktovaný, ale s CPU Interface na Optimal ?
myslim si to nejvic, ale ne jistě, protože jsem v biosu provedl více změn-viz o par příspěvků zpět :wink:
Wixe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wixe »

a nemuže to byt přetaktovanou grafikou ? mam ji taktěnou ale ve windowsech a to by neměl byt problem ne ?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Wixe píše:a nemuže to byt přetaktovanou grafikou ? mam ji taktěnou ale ve windowsech a to by neměl byt problem ne ?
Ne. Leda, že by byla tím přetaktováním nějak "načatá"... Takty se zvýší až po startu Windows (resp. přihlášení se ke svému účtu), při bootování jede na default...
Wixe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wixe »

TomV píše:
Wixe píše:a nemuže to byt přetaktovanou grafikou ? mam ji taktěnou ale ve windowsech a to by neměl byt problem ne ?
Ne. Leda, že by byla tím přetaktováním nějak "načatá"... Takty se zvýší až po startu Windows (resp. přihlášení se ke svému účtu), při bootování jede na default...
tak to se mi ulevilo :o

tak to bude asi tim přetaktěnim CPU, ale nevím-166@170 /1,65V ? ted to mam na 166 FSB a jede to v poho............
mam přidat voltáž ?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Wixe píše:
TomV píše: Ne. Leda, že by byla tím přetaktováním nějak "načatá"... Takty se zvýší až po startu Windows (resp. přihlášení se ke svému účtu), při bootování jede na default...
tak to se mi ulevilo :o

tak to bude asi tim přetaktěnim CPU, ale nevím-166@170 /1,65V ? ted to mam na 166 FSB a jede to v poho............
mam přidat voltáž ?
166 @ 170 je minimální rozdíl, zkus to provozovat takhle ještě nějakej ten tejden... Ono to nakonec bude asi deskou...
Wixe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wixe »

TomV píše:
Wixe píše: tak to se mi ulevilo :o

mam přidat voltáž ?
166 @ 170 je minimální rozdíl, zkus to provozovat takhle ještě nějakej ten tejden... Ono to nakonec bude asi deskou...
možna to deskou bude, ale už tyden na FSB 166 MHz to jede normalně....
zkusim to ještě nějakou dobu :wink:
Wixe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wixe »

tak to nebude tím overclockingem
i na FSB 166 se někdy nezapne
je to teda deskou ?
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

UFo píše: nezvlada utahnout ani tu mou sestavu, pri zatezi mi roste +12V ( ale ne moc) a klesa +3,3V, bohuzel mi kolisa i Vcore (1.84V-1.856V), pc mi de zapnout normalne pokud ho nevypnu od site, pak jen po resetu
Kdyz kolisa +12V a +3,3V, znamena to, ze to nezvlada? Obcas me +12V jede az na +13,2V...

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Wixe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wixe »

Honny píše:
UFo píše: nezvlada utahnout ani tu mou sestavu, pri zatezi mi roste +12V ( ale ne moc) a klesa +3,3V, bohuzel mi kolisa i Vcore (1.84V-1.856V), pc mi de zapnout normalne pokud ho nevypnu od site, pak jen po resetu
Kdyz kolisa +12V a +3,3V, znamena to, ze to nezvlada? Obcas me +12V jede az na +13,2V...
to kolísá každému :(

//edit Jája: přesunuto ze sekce ostatní HW
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Tipek ma MSI K7N2-Delta (nforce2) a bartonik 2500. Ramky 2x APACER ddr 400MHz dual.

1. CAST PRIBEHU:
Prvy krat sme sa pokusali taktit, vysplhali sme sa na nejakych 186FSB a stabilne... Potom sme skusali potaktit trosku aj ramky a ked sme ich dali na 220 (440 !!) - co bola chyba, komp nenabehol a pipal.... Skusali sme menit ramky, cpu, grafiku...nic nepomahalo. Boli sme v tom, ze sme vod*ebali dosku. Vo firme som mal znameho, povedal som ze sme sa hrali s fsb a frek. ramky a ze ked sme udreli ramkam 440MHz, komp nenabehol.... Znamy nas upozornil, ze to je posl. krat, ze dosku nam vymeni, ale nech sa to neopakuje...

2. CAST PRIBEHU:
Po pol roku nam to nedalo (obzvlast mne 8) ) a ked som videl ze ma kazdy 2.5 Bartona taktnuteho viac ci menej,...2.5-tka ma aj nasobic odomknuty(stare kusky), takze sme sa opat pustili do taktenia, no vsetky potrebne informacie a skusenosti som uz mal a bol som si isty ze to pojede.... Tak zme vyuzili odomknuty nasobic, znizili ho z 11 na 10 a postupne sme pridavali fsb. Cielom bolo samozrejme 200MHz. 200*10*1,36=2720 co je ok, kedze procak v pohode slapal stabilne aj na 2800(11*187).... Tak sme sa dostali na frekvenciu 200 (btw-doska ju samozrejme podporuje), dame save&exit a komp zacne piskat!
Skusame restart-nic. Clear cmos-nic. Proste komp sa spraval presne tak ako prvy krat v 1. pribehu. Boli sme v tom, ze sme zasa odjebali dosku. No mne to nedalo a asi taky 15. restart asi po pol hodine pomohol!!! Komp sa zapol, hned som vosiel do biosu a napodiv ten si pamatal vsetky posledne nastavenie(tak to si fakt neviem vysvetlit...). Ale asi po dvoch sekundach to v biose zmrzlo. Skusame restart-nic. Clear cmos-nic. No toto sa opakovalo este asi 3x a zistil som, ze funkcnost kompu je zavistla NA ČASE !!! Proste bolo treba za kazdym nechat vychladit komp asi na 10 minut. Asi po 5. krat ked nabehol bios som stihol zvolit "optimal settings" a save&exit. Vsetko odvtedy slapalo ok.... No vydeseny obaja sme sa zhodli, ze srat tu dosku, ze nam to nestoji zato...

Este chcem podotknut, ze v prvom pribehu mala doska origin. bios a v druhom ten najnovsi. Teploty procaku nikdy nepresiahli 55 C. A comp sa spraval takto s ale aj bez zvyseneho napatia CPU. No doteraz nerozumiem, ze proca ta doska "trucovala", ked aj oficialne zvlada 400FSB. Procak mal teploty v pohode....

No trosku som sa rozpisal.... :roll:
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

Spirit píše:Tipek ma MSI K7N2-Delta (nforce2) a bartonik 2500. Ramky 2x APACER ddr 400MHz dual...
A zdroj si měnil??? (u obou sestav) ???

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=21848&start=20 :evil:
 MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

s kompom nikdy nebol ziaden problem....preco by zrazu mal byt zly zdroj ked sa to prejavilo iba pri sahani do biosu??? O ziadne extra takty sa nejednalo, zvysovanie napatia tiez nie a sudim, ze zdroj ma urcite aj rezervu, kedze komp bezal stabilne a bez kolisania napatia aj s + 2 mechanikami a + jednym hdd....
Wixe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wixe »

Spirit píše:Tipek ma MSI K7N2-Delta (nforce2) a bartonik 2500. Ramky 2x APACER ddr 400MHz dual.

1. CAST PRIBEHU:
Prvy krat sme sa pokusali taktit, vysplhali sme sa na nejakych 186FSB a stabilne... Potom sme skusali potaktit trosku aj ramky a ked sme ich dali na 220 (440 !!) - co bola chyba, komp nenabehol a pipal.... Skusali sme menit ramky, cpu, grafiku...nic nepomahalo. Boli sme v tom, ze sme vod*ebali dosku. Vo firme som mal znameho, povedal som ze sme sa hrali s fsb a frek. ramky a ze ked sme udreli ramkam 440MHz, komp nenabehol.... Znamy nas upozornil, ze to je posl. krat, ze dosku nam vymeni, ale nech sa to neopakuje...

2. CAST PRIBEHU:
Po pol roku nam to nedalo (obzvlast mne 8) ) a ked som videl ze ma kazdy 2.5 Bartona taktnuteho viac ci menej,...2.5-tka ma aj nasobic odomknuty(stare kusky), takze sme sa opat pustili do taktenia, no vsetky potrebne informacie a skusenosti som uz mal a bol som si isty ze to pojede.... Tak zme vyuzili odomknuty nasobic, znizili ho z 11 na 10 a postupne sme pridavali fsb. Cielom bolo samozrejme 200MHz. 200*10*1,36=2720 co je ok, kedze procak v pohode slapal stabilne aj na 2800(11*187).... Tak sme sa dostali na frekvenciu 200 (btw-doska ju samozrejme podporuje), dame save&exit a komp zacne piskat!
Skusame restart-nic. Clear cmos-nic. Proste komp sa spraval presne tak ako prvy krat v 1. pribehu. Boli sme v tom, ze sme zasa odjebali dosku. No mne to nedalo a asi taky 15. restart asi po pol hodine pomohol!!! Komp sa zapol, hned som vosiel do biosu a napodiv ten si pamatal vsetky posledne nastavenie(tak to si fakt neviem vysvetlit...). Ale asi po dvoch sekundach to v biose zmrzlo. Skusame restart-nic. Clear cmos-nic. No toto sa opakovalo este asi 3x a zistil som, ze funkcnost kompu je zavistla NA ČASE !!! Proste bolo treba za kazdym nechat vychladit komp asi na 10 minut. Asi po 5. krat ked nabehol bios som stihol zvolit "optimal settings" a save&exit. Vsetko odvtedy slapalo ok.... No vydeseny obaja sme sa zhodli, ze srat tu dosku, ze nam to nestoji zato...

Este chcem podotknut, ze v prvom pribehu mala doska origin. bios a v druhom ten najnovsi. Teploty procaku nikdy nepresiahli 55 C. A comp sa spraval takto s ale aj bez zvyseneho napatia CPU. No doteraz nerozumiem, ze proca ta doska "trucovala", ked aj oficialne zvlada 400FSB. Procak mal teploty v pohode....

No trosku som sa rozpisal.... :roll:
ten druhy pribeh vypada na slabe Vcore....
kdyz hodim sveho bartona na 200 FSB bez zvyseni Vcore tak se zasekne pri bootu nebo v BIOSu :evil:
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“