Měnič 5 => 12V

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Mám jednodušší řešení

Příspěvek od Jan16 »

jankop píše:
Jan16 píše:Myslím že si s tím děláte moc velkou hlavu.
Ty jsi si se svou konstrukcí hlavu nedělal vůbec. Jinak bys věděl třeba to, že tvůj dvojčinný měnič musí mít dvojcestný usměrňovač. Všechno chce totiž svoje.
Kdo rikal ze MUSI? Ze na tom schematu je jen jedna dioda nic nerika kolik sem jich tam dal potom, ale presvedcil si me ze to schema mam prekreslit :)
Uz se mi s tim nechtelo predelavat. Ten menic co sem sestavil ma grätz usmernovac. Tak blbej zas nejsem, ale kdyz sem kreslil schema tak jsem na to holt zapomnel. O te chybe vim.
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
http://jan16.czela.net/
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jankop »

Jak můžeš někomu doporučovat věc, o které sám víš, že není v pořádku? Tomu se mírně říká "medvědí služba". Buď tomu nerozumíš, nebo chceš zlomyslností někomu uškodit. Co z toho je správně?
Jan16
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ani jedno ani druhé

Příspěvek od Jan16 »

Spíš ani jedno ani druhé, prostě je tam chyba, kterou jsem neměl doposud čas ani chuť opravovat. Ale myslím že kdybys to postavil tak jak to máš na schématu, že by to na funkčnosti nic moc nezměnilo, kromě účinnosti. V té první verzi kdy jsem to sbastlil do "chumlu" jsem tam měl jenom jednu diodu na usměrnění, měl jsem to akorát na napájení 3 LED diod z 1.2V. Potom jsem to potřeboval i na něco jiného (napájení solárního "robota") a solární článek co mám je jenom na 1.5V a potřeboval jsem 5, tak jsem to postavil znovu na bastldestičku ale s tim grätzem. Od doby kdy jsem to potřeboval mít co nejjednodušší a nejmenší (malinká svítilna) jsem to schéma nepřekreslil. Je pravda že jsem na to zapomněl upozornit v tom popisu, no ale když píšeš články v 11 večer, tak si to asi dokážeš představit. Dobře, buď tam teda připíšu že je to trochu jinak, nebo to překreslim. Už bych to neřešil, protože nic víc než to upravit aby to bylo správně nevyřešíš. ;-)
Ale díky za upozornění. O té chybě sice vím ne moc dlouho (asi měsíc, upozornil mě táta).
Ahoj, Honza
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
http://jan16.czela.net/
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“