Spíš ani jedno ani druhé, prostě je tam chyba, kterou jsem neměl doposud čas ani chuť opravovat. Ale myslím že kdybys to postavil tak jak to máš na schématu, že by to na funkčnosti nic moc nezměnilo, kromě účinnosti. V té první verzi kdy jsem to sbastlil do "chumlu" jsem tam měl jenom jednu diodu na usměrnění, měl jsem to akorát na napájení 3 LED diod z 1.2V. Potom jsem to potřeboval i na něco jiného (napájení solárního "robota") a solární článek co mám je jenom na 1.5V a potřeboval jsem 5, tak jsem to postavil znovu na bastldestičku ale s tim grätzem. Od doby kdy jsem to potřeboval mít co nejjednodušší a nejmenší (malinká svítilna) jsem to schéma nepřekreslil. Je pravda že jsem na to zapomněl upozornit v tom popisu, no ale když píšeš články v 11 večer, tak si to asi dokážeš představit. Dobře, buď tam teda připíšu že je to trochu jinak, nebo to překreslim. Už bych to neřešil, protože nic víc než to upravit aby to bylo správně nevyřešíš.
Ale díky za upozornění. O té chybě sice vím ne moc dlouho (asi měsíc, upozornil mě táta).
Ahoj, Honza
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
http://jan16.czela.net/