Hitachi S-ATA a horror

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Lemra píše:To je SATA disk...
A jo :oops: Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa :(

Nicmene ten vysledek HDTachu by mohl byt take uzitecny.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Lemra píše:: v podpisu máš Samsung DDR400 modul - s těmahle shit paměťma třeba MSI K7N2 ani nenabootuje...
Vyzkoušej schválně nastavit paměti na 133(266) Mhz.....To už tady bylo :(
Finkky
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

1

Příspěvek od Finkky »

v DFT sem ten disk znovu dokonale vymazal a ted ho chci rozdelit na ty oddily ale chtel bych tam FAT32 misto NTFS ale problem je ze to v XP nemuzu nastavit (nenabidne mi to FAT32) nevite co stim ?
Finkky
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Finkky »

Co mi doporucite za systemovou tabulku ? NTFS / FAT32 ? pokud FAT32 tak nejaky program ci zpusob jak ji vytvorit v Windows XP
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Rozdělit disk pod instalátorem XP na oddíly můžeš, možnost naformátovat na FAT32 Ti instalátor nabídne pouze tehdy, když už na disku nějaký FAT32 oddíl najde. Ale NTFS je rozhodně lepší volba - omezení FAT32 najdeš ve FAQ týhle sekce. Do tý FATky má cenu jít snad pouze v případě, že chceš "vidět" do systémovýho NT oddílu z malejch windows.

Formátování na FAT32 - třeba PM, nebo startovací disketa W98 (resp. WinME u velkejch disků), doplněná o příkaz format.
..
Finkky
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Finkky »

Myslis ze to nemam udelat ten format z windowsu ?
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Na NTFS ano. Pokud chceš FAT32, musíš jít jinou cestou, než nabízí instalátor XP.
..
Finkky
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

2 lemra

Příspěvek od Finkky »

Takze to mam zase udelat instalatorem windows XP jako minule ? Ale jak sem psal hned ze zacatku instalace se dostala na 10% a pak zatuhnul komp tak nevim jestli to mam zkusit znovu
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

No já bych zkusil: nabootovat z CD XP, po startu F6, vložit správnou a kompletní disketu s ovladačema SATA řadiče. Na obrazovce s výběrem oddílů/disků k instalaci bych na SATA disku vytvořil oddíl. Na další obrazovce potvrdíš, že chceš oddíl naformátovat na NTFS. Po ukončení formátování, ještě než začne kopírování souborů (nebo v průběhu kopírování, to je jedno), tak reset tlačítkem na case.

Nabootuj do své původní instalace windows - SATA disk by měl být vidět třeba v okně Tento počítač. Možná na něm budou nějaký soubory, co tam stihl nakopírovat instalátor. Ty ale zkus na tento disk nakopírovat nějakej velkej soubor a sleduj průběh kopírování - pokud to bude pomalý, jsou na vině nejspíš drivery/BIOS.

Pokud chceš čistou instalaci na SATA disk, stáhni si skutečně PŘESNĚ ty ovladače, který Tvůj SATA řadič potřebuje - třeba Promise 378 není toéž, co Promise FastTrak 378... winy to zkousnou (WHQL certif. stejně nemá ani jeden), ale potom to takhle zlobí...
..
Finkky
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Finkky »

v navodu na CD k desce pisou ze tam mam dat Silicon Image SiI 3112 SATALink Driver Installation Disk ale zadnou disketu sem k tomu nedostal :((((( a na strankach vyrobce radice http://12.24.47.40/display/2n/searchDir ... =0.2842523 je jenom 3x12 takze nevim jestli je to dokonale totozny, prave ty ovladace ze siliconu sem zkpousel poprve a jak se to posralo ...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Lemra píše:(WHQL certif. stejně nemá ani jeden), ...
Maj oba (Promise 378 i Fast Trak 376):wink: Ale on tam má SiSe.. http://www.asuscom.de/pub/ASUS/misc/ide ... v10022.zip
Naposledy upravil(a) Shit dne ned 16. kvě 2004, 11:28, celkem upraveno 5 x.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

WXP podporujou FAT32 do 32GB...
Finkky
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Finkky »

zkousel sem znovu naformatovat cast rozdelenaho disku (80GB) do NTFS ale zase to dela to same (cca 200MB soubor se chce kopirovat mezi 1diskem a 2 diskem (1cast) priblizne 5 minut prikladam SRCS.
http://www.finkky.kvalitne.cz/PRNT.GIF
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

zkus hd tach a dej sem odkaz...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Finkky
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Finkky »

Finkky
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Finkky »

ze zoufalosti jsem zkusil obratit sata kabel a k udivu mi tentokrat system vubec nenajel kdyz jsem ho dal zpet tak ano je to normalni ?
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Finkky píše:ze zoufalosti jsem zkusil obratit sata kabel a k udivu mi tentokrat system vubec nenajel kdyz jsem ho dal zpet tak ano je to normalni ?
jo, to je normální :-D

disk je na 100% ok...takže bych se zaměřil na ostatní věci. pokud píšeš, že se ti to sekne i po 10% instalace, tak asi nebude problém v ovladačích...

každopádně zkusil bych tento postup:

1) vyměň sata kabel, pokud nepomůže, tak
2) dej sata kabel do jinýho sata konektoru na desce (řadiči), pokud to nepomůže
3) zkus nainstalovat win98. pokud to pomůže, tak je chyba ve driverech :roll:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Finkky
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Finkky »

mluvil sem z technikem od CC a ten mi naznacil ze by to mohlo byt pameti kdo se snim ztotoznuje ? :)
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Finkky píše:mluvil sem z technikem od CC a ten mi naznacil ze by to mohlo byt pameti kdo se snim ztotoznuje ? :)
může být... pokud to ale bez sata disku nedělá, tak mi to přijde celkem nepravděpodobné. navíc OS ti nijak nepadá, ne ?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no tak nebudeme spekulovat, pusť na to memtest (www.memtest86.com) a uvidí se
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“