Gigabyte X38-DS4 (775, X38 + ICH9R)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Podporuje vůbec první Bios v. F1 pro tuto desku nové 45nm? někde sem etl,že nepojedou,dokud se neprovede update na v. F2.
Ale tady na PCT v recenzi nových 45nm je psané,že desky s P35,X38 a X48 maj jejich plnou podporu už se základním Biosem.
Už si fakt nevim rady....
BROS
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od BROS »

Zkoušel jsi dát do desky jen CPU , paměti a nastartovat šroubovákem spojením pinu na zapnutí desky?? zkoušels reset CMOS... nemáš slabej zdroj... máš zapojeno přídávné napájení desky....
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Zkušel sem to vše už včera a nic nepomohlo,zdroj Corsair HX520
vše potřebné zapojeno

edit: tak sem si pujčil od kamoše od vedle E6300 a dělá to to samé,opět nejde zapnout,z toho bych usoudil,že je asi deska v haji,ale že by byla nova deska hned od vyroby posmrti...no je to divné,každopádně půjde na reklamaci :)
BROS
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od BROS »

zkoušels popřehazovat paměti popřípadě dát jenom jednu nemůžeš tam skusit jiné CPU .... jestli ani to nepomůže tak je deska asi vadná fakt už nevím.... :(

Edit: asi deska bude fakt vadná musím se přiznat že se mi to ještě nikdy nestalo.... :?
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

jak sem psal už výše ani s E6300 se to nerozjelo a paměti sem zkoušel hned 3 značky různých velikostí
BROS
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od BROS »

Kdes ji kupoval ... jediná možnost reklamace... ta deska je určitě vadná .. prohlížel si tišťák není někde poškozenej...
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Na pohled je vše OK, je z EO.cz,záruka 3 roky takže myslím,že nebude problém.
Musím ale říct,že sem měl zatím 3 desky a všechny od Gigabytu a se všemi byl nějaký problém,ted už fakt jedině Asus :?
flakk
Začátečník
Začátečník

dotaz

Příspěvek od flakk »

Má tahle deska (Gigabyte GA-X38-DS4) PCIe 2.0?
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Ano samozřejmě 2x PCI-E 16x v2.0
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

Zdravim Sicco, chci se zeptat, dal si tu desku teda na reklamaci vzhledem k tomu ze sem od tebe stejny typ desky koupil?:-) ((jeste nemam doma komplet sestavu tak sem nemel moznost otestovat))
I have come, to bring him back with me. The whole world mourns his death. Please set Balder free, give him back his breath! \m/
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

tuto co jsem ti prodal mi poslali zpět vyreklamovanou,tu jsem už ale netestoval,nechal jsem ji tak jak mi přišla,abych ji mohl prodat jako nerozbalenou :)
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

ok ok :-) doufam ze bude vsechno ok:-O
I have come, to bring him back with me. The whole world mourns his death. Please set Balder free, give him back his breath! \m/
Tomco
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomco »

Googlim jak magor a nepodarilo se mi najit jedinou fotku tehle desky, kde je na ni videt Thermalright ultra 120 Extreme popripade Noctua NH-U12P. Mate nekdo tuhle desku s nekterym s tyhle chladicku? Jak jo je pravda, ze jdou umistnit pouze na vyfuk do zdroje a klasickym spusobem na vyfuk do zadniho case ventu to nejde diky tomu, ze soket je skoro na kraji desky?
ridick777
Nováček
Nováček

CPU-Z ????

Příspěvek od ridick777 »

Zdrawim mam desku DS5 coz je velmi podobna deska s temer totoznymi parametry vsechno jede vpohode az na CPU-Z ktery ukazuje tak 2Ghz(6X nasocic) pritom bios, orthos... ukazuje 3Ghz(9X nasobic) coz je spravne...na parametry Core 2 duo E6850... prosim o nazor/radu diky...
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Funkcia EIST --> automatické podtaktovávanie procesour v nečinnosti, dá sa to vypnúť v BIOSe, ale keď netaktuješ tak prečo, že :roll: Btw už sa to tu asi 100x riešilo, stačí len hľadať ...
.
ridick777
Nováček
Nováček

Příspěvek od ridick777 »

ok diky moc!!
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Mimochodem, pokud ti EIST funguje správně i při přetaktování, tak nevidím důvod ho vypínat.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

Tak mam GB-EX38 DS4 jeden den a nemuzu si vynachvalit. Oproti stare desce asus p5n-e sli naprosto kompatibilni se vsim (zadny pokusy s ramkama apod.), taktovat jde jiste skvele, jsem jen nadhodil E4300@3Ghz 1.34V (na te asusce jsem do toho uz musel prat 1.4V), dokonce se zapnutym EIST a orthos stable 2hod - teplota NB v zatezi 61-63...

volil jsem mezi asus p5e a touhle deskou, ale jak jsem procital fora, tak p5e ma dost much...u tehle naprosta spokojenost :)
CPU: AMD RYZEN 5 7600X MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

Tak mam GB-EX38 DS4 jeden den a nemuzu si vynachvalit. Oproti stare desce asus p5n-e sli naprosto kompatibilni se vsim (zadny pokusy s ramkama apod.), taktovat jde jiste skvele, jsem jen nadhodil E4300@3Ghz 1.34V (na te asusce jsem do toho uz musel prat 1.4V), dokonce se zapnutym EIST a orthos stable 2hod - teplota NB v zatezi 61-63...

volil jsem mezi asus p5e a touhle deskou, ale jak jsem procital fora, tak p5e ma dost much...u tehle naprosta spokojenost :)
CPU: AMD RYZEN 5 7600X MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
Tomco
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomco »

Taky maximalni spokojenost... (EX38) Jen mi prijde, ze vse je ni udelane na chlup:) Vzdalenost mezi klipem ramek a krytem GX2 je takova, ze se to akurat neopira a imho tam nevejde ani paratko :-D A o Noctue na procaku ani nemluvim. Ten klip vetracku se opira o zdrojovy support bridge.... neni tam ani ctvrt milimetrova rezerva... a to je prosim pekne big tower Thermaltake Armor+. Ale nakonec to vse veslo... Exxx bootuji nadherne s prilozenym biosem (F2), pak sem ho hned upgradnul pres windowsy na F3 a stabilita jako prase :wink:

Teploty sou taky perfektni...desku vrele doporucuju a GX2 si s ni rozumi lepe jako ja se svoji pritelkyni :twisted: :wink:
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“