Jakou znacku mate doma ?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- karf
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Nákup takového IBM disku je asi sázka do loterie. Myslíte, že ho někdo dá do kopmu do kanclu kde dělá s daty?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- KuKla
-
- HADiCE
- Začátečník
- HADiCE
- Začátečník
- hadr
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
maxtor 40gb dead
ja mel este nedavno maxtor 40gb 7200rpm, diamond max 8 tusim, a ted uz je treti tejden v alzasoftu na reklamaci... mel sem ho cca rok a pul, pohoda, az najednou hups a bylo po nem
HP nx7400 - Sharp 550sh
- budik01
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
- Mike
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Seagate Barracuda IV 40GB
Maxtor 91360U4 13GB
Maxtor 91360U4 13GB
[size=0]Intel Core 2 Duo E6400 | Gigabyte GA-P965-DS3 |OCZ 2GB PC6400 Gold Gamer XTC | eVGA GeForce 7600GT KO 256MB | Seagate Barracuda 250GB 7200.10 16MB | LG GSA-4040B | SB Audigy Platinum | Logitech Z-640 | Logitech Keyboard | Logitech MX700 | Antec NeoPower 480W | Thermaltake Tsunami | 17" LCD Toshiba LD17B101
[/size]
[/size]
- Butch
- Středně pokročilý
Osobně mám HDD Seagate Barracuda V 60GB a Western Digital 120GB 7200 ot. JB 8MB cache
Western je dost rychlej a spolehlivej. Seagate je zas hodně tichej a má teplotní čidlo. Ale WD zas nějak moc nehlučí.
Varuju před koupí IBM a starších verzí Maxtor. Na IBM se dají smažit vajíčka a vadné sektory se vyskytují, jak houby po dešti. A navíc ve firmě kde kupuji HW často chodí lidi s vadnými IBM. Jednoplotnové Maxtory máme v práci a dost často se stává, že disky nejdřív začínají tuhnout ve WIN a pak totálně zkolabujou.
//EDIT
NA IBM resp. Hitachi jsem změnil názor, hned jak jsem měl možnost vyzkoušet HDD Hitachi 7K250. Ovšem staré "natural" IBM HDD opravdu nemusím
Western je dost rychlej a spolehlivej. Seagate je zas hodně tichej a má teplotní čidlo. Ale WD zas nějak moc nehlučí.
Varuju před koupí IBM a starších verzí Maxtor. Na IBM se dají smažit vajíčka a vadné sektory se vyskytují, jak houby po dešti. A navíc ve firmě kde kupuji HW často chodí lidi s vadnými IBM. Jednoplotnové Maxtory máme v práci a dost často se stává, že disky nejdřív začínají tuhnout ve WIN a pak totálně zkolabujou.
//EDIT
NA IBM resp. Hitachi jsem změnil názor, hned jak jsem měl možnost vyzkoušet HDD Hitachi 7K250. Ovšem staré "natural" IBM HDD opravdu nemusím
Naposledy upravil(a) Butch dne úte 27. dub 2004, 08:59, celkem upraveno 2 x.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Spectral
- Středně pokročilý
-
- KuKla
-
IBM ať pomlouvá, ale na Hitachi nechci slyšet křivý slovo...Spectral píše:Pomlouváš IBM? No jen počkej, až to uvidí KuKla...Butch píše:Varuju před koupí IBM a starších verzí Maxtor. Na IBM se dají smažit vajíčka a vadné sektory se vyskytují, jak houby po dešti. A navíc ve firmě kde kupuji HW často chodí lidi s vadnými IBM.
to butch: to s těma vadnejma sektorama je spíš "oblíbeným typem umření" u Maxtoru...nespletl sis to ???
- Paja
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
tak vadny sektory me nepripominej po X tydnech jsem na svem 2 roky starem WD 40BB zjistil ze ma BB!!!!!!!! dnes jsem to projel scandiskem a zkousim ruzny programky na SMART ale ani jeden me nejede!!!! nerikejte ze WD 40BB jeste neumelo SMART!!!!!!
mate nakej dobrej program KTEREJ JSEM JESTE NEZKOUSEL??? dik
And ye shall know the truth and the truth shall make you free
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
active smart jede OK... smart umel i muj WD3,2 GB neumi to i ta AIDA?PAJA píše:tak vadny sektory me nepripominej po X tydnech jsem na svem 2 roky starem WD 40BB zjistil ze ma BB!!!!!!!! dnes jsem to projel scandiskem a zkousim ruzny programky na SMART ale ani jeden me nejede!!!! nerikejte ze WD 40BB jeste neumelo SMART!!!!!!
- Paja
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
skvele hod link.......uz me to hledani VUBEC nebavi...jinak pokud nekdo bude potrebovat nakej PROGRAM na disk mam SKORO vsechny......ICE píše:active smart jede OK... smart umel i muj WD3,2 GB neumi to i ta AIDA?PAJA píše:tak vadny sektory me nepripominej po X tydnech jsem na svem 2 roky starem WD 40BB zjistil ze ma BB!!!!!!!! dnes jsem to projel scandiskem a zkousim ruzny programky na SMART ale ani jeden me nejede!!!! nerikejte ze WD 40BB jeste neumelo SMART!!!!!!
And ye shall know the truth and the truth shall make you free
- Jiri Drak
- Středně pokročilý
-
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
na hlavni strance PCT je odkaz na tuhle problůematiku a tam jsou linky na vsechno moznyPAJA píše:skvele hod link.......uz me to hledani VUBEC nebavi...jinak pokud nekdo bude potrebovat nakej PROGRAM na disk mam SKORO vsechny......ICE píše: active smart jede OK... smart umel i muj WD3,2 GB neumi to i ta AIDA?
- Butch
- Středně pokročilý
to: Kukla
Ty Maxtory jsme nějak víc nezkoumali a nebyl čas na kontrolu bad blocků. Taky není od věci si zapnout s.m.a.r.t. Protože jeden den nám s.m.a.r.t. hlásil, že doporučuje udělat zálohu disku vzhledem k jeho stavu no a o dva dny později už disk nenaběhl.
Pokud má někdo IBM funkční, tak asi narazil na dobrý kus, jinak se zkuste nějakýho prodejce zeptat na kvalitu IBM disků a uvidíte, co Vám řekne.
//Edit
tehdy v září jsem měl namysli starší IBM disky, to jsem ještě netušil, co je to Hitachi
Ty Maxtory jsme nějak víc nezkoumali a nebyl čas na kontrolu bad blocků. Taky není od věci si zapnout s.m.a.r.t. Protože jeden den nám s.m.a.r.t. hlásil, že doporučuje udělat zálohu disku vzhledem k jeho stavu no a o dva dny později už disk nenaběhl.
Pokud má někdo IBM funkční, tak asi narazil na dobrý kus, jinak se zkuste nějakýho prodejce zeptat na kvalitu IBM disků a uvidíte, co Vám řekne.
//Edit
tehdy v září jsem měl namysli starší IBM disky, to jsem ještě netušil, co je to Hitachi
Naposledy upravil(a) Butch dne úte 27. dub 2004, 09:02, celkem upraveno 1 x.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- KuKla
-
znám několik prodejců PC osobně a NIKDO si mi na Hitachi disky nestěžoval. Era 60/75GXP je už dávno za námi, tak se laskavě probuď. Mám i přístup k tomu, jaké množství Hitachi disků se reklamuje za celou ČR (oficiální cestou) a věř mi, že to číslo je hluboko pod 5%...a to jsou tam započteny i disky 60/75GXP.Butch píše:Pokud má někdo IBM funkční, tak asi narazil na dobrý kus, jinak se zkuste nějakýho prodejce zeptat na kvalitu IBM disků a uvidíte, co Vám řekne.
ad teplota: mám to co je v podpisu a ty disky jsou vlažný. a to mi peče v case ten přetočenej athlon XP s větrákem na jenom 2200ot (čili to do case fouká vzduch o teplotě cca 55C)...
uvítal bych, kdyby tato debata nebyla o minulosti, ale o současnosti. taky se nenavážim do jistého výrobce, který měl velké problémy s disky okolo 2GB, kdy musel dokonce vydat firmware update, což rozhodně není obvyklé. ani do jiného výrobce, který jaksi nezvládl přechod z ball bearing na fluidní ložiska...
taky z toho neusuzuju, že jejich DNEŠNÍ disky stojej za ho***
pokud má nějaký prodejce ještě názor, který jsi zde napsal, tak se hodně divím, že ještě nezkrachoval...takový prodejce není totiž asi moc "flexibilní" a prodává asi ještě grafiky od 3dfx, protože jsou nejlepší...
- HADiCE
- Začátečník
S tu poruchovostí mi to občas připadá jako
"jedna pani povidala že.... bla bla bla"
Myslim,že proti IBM zbrojí nejvíc ty co tyhle disky viděli akorát z rychlíku
2 x Hitachi GXP180 120 GB / 8 MB Cache - RAID 0
Myslim,že proti IBM zbrojí nejvíc ty co tyhle disky viděli akorát z rychlíku
2 x Hitachi GXP180 120 GB / 8 MB Cache - RAID 0
- Butch
- Středně pokročilý
No nevim ale když někdo přinese 3 IMB disky najednou do reklamace, tak bych už je to trochu podezřelé. Možná se jednalo o tu vadnou sérii o které se někdo zmínil v této debatě. Nevím jak jsou na tom nejnovější HDD ale kámoš měl s IBM také problémy. Tak se všem omlouvám, kteří si myslí že mám proti IBM nějakou averzi nebo co, ale psal jsem jen o svých zkušenostech. A ještě jedna věc. HDD si přece člověk nekupuje na jeden rok, tak by snad nemělo vadit když tu popíšu možná trochu neaktuální zkušenosti ze staršími disky. I starší disk si někdo může koupit v bazaru nebo od někoho a měl by vědět, co ho může potkat. Osobně bych ale nikdy starší disk nekoupil.
Jo a měl bych na někoho ještě dotaz ohledně nějakého spolehlivého 2,5" disku do notebooku. jestli se k nám dováží něco jiného než Toshiba. Doufám, že se teď nikoho nedotknu, ale už mi odešly 2 disky a to nootebok skoro vůbec nepřenáším. Nebo jestli má někdo zkušenosti s novými Toshibami.
Jo a měl bych na někoho ještě dotaz ohledně nějakého spolehlivého 2,5" disku do notebooku. jestli se k nám dováží něco jiného než Toshiba. Doufám, že se teď nikoho nedotknu, ale už mi odešly 2 disky a to nootebok skoro vůbec nepřenáším. Nebo jestli má někdo zkušenosti s novými Toshibami.