ATi Catalyst 8.1

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Zkousel ste nekdo to klonovani v Theatre modu pod Vistama?
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Delarge píše:Interesting...Další otázkou ale je: Co máš za systém? A nebyla to náhodou instalace na úplně čiste novej systém?
XP sp2, všechny záplaty, starej cca půl roku, před 3870 jsem tam měl X1800 a reinstal jsem nedělal
předtim jsem tam měl 7.11, ani jsem je neodebíral, normálka přepis, jakýpak s tim sraní
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneill_sx1 »

Přesto jedna věc mě u 8.1 potěšila, použitelných 4xAA v Test Drive Unlimited (1600x1200 / HDR / High) - 30-50 fps
cruzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cruzz »

Gr8 Vivec píše:
Delarge píše:Interesting...Další otázkou ale je: Co máš za systém? A nebyla to náhodou instalace na úplně čiste novej systém?
XP sp2, všechny záplaty, starej cca půl roku, před 3870 jsem tam měl X1800 a reinstal jsem nedělal
předtim jsem tam měl 7.11, ani jsem je neodebíral, normálka přepis, jakýpak s tim sraní
dnes jsem nainstaloval 8.1 na fungl novy system WinXP prof. SP2, grafika HD3850 a problem s barevnyma pismenkama bohuzel potvrzuji :(
takze ani format system a cista instalace to neresi...
Don't pray for easy lives; pray to be stronger people. Don't pray for tasks equal to your powers; pray for powers equal to your tasks. Then the doing of your work shall be no miracle, but you shall be a miracle and your destiny is not a matter of chance, it is a matter of choice; it is not a thing to be waited for, it is a thing to be achieved.
BIZON
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BIZON »

oneill_sx1 píše:Mam jiz par dnu nainstalovane 8.1 "beta" a tyhle "finalni" 8.1 se odmitly nainstalovat.
Stejné jako u mně,ale řešení je triviální.Odinstalovat staré a teprve potom dávat nové.
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Gr8 Vivec píše: XP sp2, všechny záplaty, starej cca půl roku, před 3870 jsem tam měl X1800 a reinstal jsem nedělal
A určitě máš standard font smoothing jo? Ne cleartype nebo bez vyhlazování...

No možná ještě zkusim znova nainstalovat 7.11 (tam ten problém neni) a pak na ně rovnou tyhle.
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneill_sx1 »

BIZON píše:
oneill_sx1 píše:Mam jiz par dnu nainstalovane 8.1 "beta" a tyhle "finalni" 8.1 se odmitly nainstalovat.
Stejné jako u mně,ale řešení je triviální.Odinstalovat staré a teprve potom dávat nové.
jeste jestli se v necem lisi...
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

tak se mi stala velmi zajimava vec a to ze po instalaci 8.1cek na viste 32ce s SP1 probehla instalace v pohode a potom restart a system nabehl ale na monitoru no signal - system pritom normlane bezel... takze zpet k 7.12 ( a to ani nebudu popisovat jak jsem to dostaval z5 dokupy, semtam BSOD a pod :-( ) na viste jsem nikdy modrou smrt nevidel ale toto bylo silene.... ted to zase jede vse jak ma... Nevim co si o tom mam myslet. Jinak grafiku mam 1800GTO@XT
Weber
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Weber »

Prosím, co znamenají ovladače, ktré mají označení " s (with) CP např. ATI_Catalyst_8.1_with_CP.exe ?
Předem díky.
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Weber píše:Prosím, co znamenají ovladače, ktré mají označení " s (with) CP např. ATI_Catalyst_8.1_with_CP.exe ?
Předem díky.
CP = Control Panel, jednodušší náhrada za CCC...
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Delarge píše:A určitě máš standard font smoothing jo? Ne cleartype nebo bez vyhlazování...

No možná ještě zkusim znova nainstalovat 7.11 (tam ten problém neni) a pak na ně rovnou tyhle.
jo mám standart
Hrochan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hrochan »

Ted sem nainstaloval catalyst 8.1+hotfix(mam AGP radeon 9800SE)
Predtim sem nechal jet 3Dmark05 a mel sem 1223 bodu,ted mam 1858 :)
Pride mi to divny ze by to o tolik zlepcilo skore,du hrat a pak dam vedet :)
Asus P5QL Pro-----Pentium DC E5200@3500mhz+TR ultra 120-extreme-----Sapphire HD 4830+accelero twin turbo-----2x2gb a-data vitesta extreme-----WD caviar 120GB+samsung HD502IJ -----Seasonic 500W-----LG GSA 4120B-----CM Elite 330-----Asus MyCinema P7131D-----120mm in,120mm out xilence fan -----Sennheiser HD201-----Samsung 2032BW
Obrázek - kamosuv Celeron :D
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

tak hlasim taky problem s barvou pisma... ale zase nic hroznyho to neni
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

HD3870 + Catalyst 8.1 = zadne problemy s fontem (u me)
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Andrasin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andrasin »

Odinstaloval jsme staré ovladače a pak nainstaloval 8.1 s hotfixem. HD3850 256MB, Windows XP Pro 32bit (měsíc staré).

Barvičky přebarvené a CCC zobrazuje v levém horním rohu nějaký šedý čtvereček :)

Oba dva problémy se dají odstranit (barvy vypnutím vyhlazování obrázkovým písem a čtvereček vypnutím tray ikony u CCC) ale zatím mě teda ani trošku neoslovily :down:
PC: Intel C2D E6750 2,66GHz + Scythe Ninja Plus / Gigabyte GA-P35-DS4 / Sapphire Ati Radeon HD3850 256MB + Accelero S1 / 2x 2GB A-Data DDR2 800MHz / Samsung Spinpoint T HD501LJ 500GB / Samsung SH-S203B / Seasonic SS-500ET 500W / CoolerMaster Elite 331 / Benq FP91G+ 19" / Windows Vista 64bit
NB: VBI Compal HL90 / Intel C2D M8400 2,26GHz / GeForce 9600M GT 512MB / 2x Kingston 2GB 800MHz / 200GB, 7200ot. / Windows Vista 32bit
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

po nainstalovani techto ovladacu se mi automaticky zvedla frekvence pameti na 950mhz a nejde menit. mam HD 3850 s 512 od sapphire. Ze by ATI zvedla frekvence techto karet?
Hrochan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hrochan »

Andrasin píše:čtvereček vypnutím tray ikony u CCC
sem si taky vsim ze tam ten ctverecek mam kdyz sem na plose,dik za radu :)
Asus P5QL Pro-----Pentium DC E5200@3500mhz+TR ultra 120-extreme-----Sapphire HD 4830+accelero twin turbo-----2x2gb a-data vitesta extreme-----WD caviar 120GB+samsung HD502IJ -----Seasonic 500W-----LG GSA 4120B-----CM Elite 330-----Asus MyCinema P7131D-----120mm in,120mm out xilence fan -----Sennheiser HD201-----Samsung 2032BW
Obrázek - kamosuv Celeron :D
teldah
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od teldah »

Ovladače pod VISTAma bez problémová instalace i běh.

Ale instalace na XPčkách napíší REGPERMWRITER.EXE došlo k chybě (nejak tak) instalace pokračuje vše proběhne normálně ale po restartu nejde spustit CCC :(
Instaluji driver a CCC zvlášt.
Netuší někdo co stím :?
alisan
Začátečník
Začátečník

Help

Příspěvek od alisan »

Ahoj lidi ... mám dotaz, který sem ne zcela asi patří, ale kam už s ním ... v pondělí dorazí Saphire 3870 náhradou za MSI 8800GTS (640) - z toho pramení můj problém. Potřebuju to rozchodit pro dva monitory (jedna plocha) a vyhnout se instalaci zbytečností. Co mám instalovat do PC z oficiálních ovladačů a co vzít jinde ... kdysi pradávno jsem míval ATI a krapet mi to blblo, tak abych to včíl rozjel dobře. Díky moc předem a pokud je ten dotaz do jiné sekce, omlouvám se předem moderátorům.
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

Re: Clone pod Visty

Příspěvek od MartinFALCON »

Aleš Ulrych píše:Jo, taky se připojuju k dotazu, zda už někdo zkusil Clone pod Visty. Mám k PC (1280x1024) připojenou televizi a to snížení rozlišení na 1024x768 při klonování mě pořádně štve. Proto jsem zatím zůstal u XP.
Ahoj já mám XP a dělá mě to taky, lcd mám 1680x1050 a televizi 1024x768, dělá mě to i v těch xp při klonování a pěkně mě to už štve. Dokonce, když spustím nějakou hru, tak se nedá nastavit do většího rozlišení než 1024x768... Když vypnu klonování tak je vše v poho. Už mě to štve, ví někdo co s tím?
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“