Test vodnich prisad - podruhe

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

X3ME
Začátečník
Začátečník

Re: Test vodnich prisad - podruhe

Příspěvek od X3ME »

Používám demineralizovanou vodu s přísadou biocidu Spectrus od General Electric, cca 1-2 ml na okruh. Jde o přísadu určenou do chladích okruhů likvidující řasy a další breberky. Po půl roce okruh úplně čistý.
MB: Gigabyte X58 Extreme, CPU: Intel Core i7 920@3.6, RAM: 6GB DDR III OCZ Reaper 1866, VGA: BFG GTX 280, HDD: OCZ Vertex Turbo 120 GB system, HDD 750+1500 GB, LG BRay HDvideo, PSU: Seasonic X-750, Case: CoolerMaster Mystique 632 Alu Silver + 2 x Noctua NF-S12 case fans, Monitors: 19'' LG 1970HR-BF + 19" Philips P7, Creative Gigaworks T40, Logitech G11 + G5
Water cooling: Laing DDC-1RT Plus 18W + Alphacool top + Alphacool expansion top, Alphacool NexXxos Extreme III rad, 3 x Scythe SlipStream 120 custom LED, CPU block Thermaright XWB-1, D-tek FuZion GFX 2 + Unisink GF2xx, Cape Coolplex 25 + lighting module...etc....
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Měl jsem v okruhu 3měsíce destilku a už nikdy víc.
Na první pohled nebylo absolutně nic znát,ale pak jsem měnil kapalinu a rozhodl jsem se i rozebrat okruh.
Na topu u čerpadla a u expanzky byly patrné stopy řas.
Kdo ví jak by to dopadlo kdybych to nechal být.Ale normálně bych si toho nevšiml vůbec.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

a jseš si jistej, žeto byli řasy? protože pro řasy je kombinace rychlýho proudění, mědi v okruhu a uzavřenosti docela smrtící a za těch X let co mám vodníka jsem nikdy s řasama neměl problém, a ani nikoho kdo by měl v okruhu řasy neznám
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Vivec píše:a jseš si jistej, žeto byli řasy? protože pro řasy je kombinace rychlýho proudění, mědi v okruhu a uzavřenosti docela smrtící a za těch X let co mám vodníka jsem nikdy s řasama neměl problém, a ani nikoho kdo by měl v okruhu řasy neznám

No uplně jistý si nejsem,ale byly tam opravdu jen stopy které mohli být reakce na cokoliv.

Když jsem uváděl do provozu okruh první kapalina kterou jsem měl byla Alphacola(modrá)
Bohužel mam obrovský radiátor (Mora2 Pro) a ten vcucne 1L kapaliny jako nic!Takže jsem musel
naředit destilovanou vodou a to nebyla dobrá volba.
Pak jsem jel 3měsíce na destilku,kdybych to nemusel rozdělávat tak bych si vůbec ničeho
nevšiml.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Jestli jsi to naredil vodou z kouhoutku, tak jsi si odpovedel na pricinu sam.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Bych musel být sprominutím uplný id*ot abych to naředil vodou s kohoutku. :lol:
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Nevíte prosím někdo jak to dopadlo s druhou částkou tohohle článku:
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=4

Psal to Myom v říjnu 2008.Na výsledky toho testu jsem čekal jak mlsnej pes.
Nakonec s toho byla jen šaškárna a žádné pokračování nebylo.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

ja se omlouvam, ale neni na to cas. respektive kdyz je, tak neni chut. pokracovani to urcite bude mit, ale maturitni rocnik je maturitni rocnik a skola dava zabrat vice nez bych si pral. v tomhle obdobi se vzdycky vetsina autoru stahne a neni o nich slyset, zkusim Vam to ctenarum vynahradit.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

myom píše:ja se omlouvam, ale neni na to cas. respektive kdyz je, tak neni chut. pokracovani to urcite bude mit, ale maturitni rocnik je maturitni rocnik a skola dava zabrat vice nez bych si pral. v tomhle obdobi se vzdycky vetsina autoru stahne a neni o nich slyset, zkusim Vam to ctenarum vynahradit.

Jasná věc,když jde o budoucnost tak jde tohle stranou:)

Takže ty máš ještě pořád doma ty testovací vaničky s kapalinami atd.??
Můžeš něco málo prozradit prosím? :|
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

jelikoz jsem nevedel, jak se k tomu dostanu, tak test jeste ani nebezi, nicmene ne ze bych na to zapomnel. sehnal jsem kusy medene pasoviny, takze test bude jeste vice verohodnejsi, nez jen s pilinami, ve skole jsem domluvil mereni pH a vodivosti na profi pristrojich. jednen duvod se zdrzovanim byla diskuze s jednim chemikem, ktery se ozval na clanek, ze by koroze mohla byt jeste zpusobena necim jinym, takze jsem musel rozmyslet jeste jine metodiky, ale test momentalne stoji. ale uz vazne ne dlouho. doufam.
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

Zdar tak jsem menil vodu ve vodnikovi cca po roce. Pouzival jsem Destilku + ACFluid (bezbarvej)

Docela zajimave zjisteni.. Po roce z pruhledne lehoulince nahnedle a po oriskach vonave tekutine jsem
z vodnika vylil zelenou nevonici (ne-aromatickou) tekutinu :cry:
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

tak důležitý není jak vypadá voda, ale bloky
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

med na vzduchu oxiduje. na jejim povrchu se vytvari zelena medenka.
AC fluid slouzi jako ochrana pred korozi tak i oxydaci.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

Woyta píše:med na vzduchu oxiduje. na jejim povrchu se vytvari zelena medenka.
AC fluid slouzi jako ochrana pred korozi tak i oxydaci.
Takze je to vlastne normalni a dobre ze jsem vylil zelenou "vodu" ? :)
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Normální to není.Musela se stát někde chyba,třeba v poměru ředění.
Ten Ac Fluid je přípravek který si většina uživatelů velice pochvaluje.

Pokud budu nucen vyměnit kapalinu,mám v plánu vyzkoušet kombinaci
Ac Fluid,destilované vody a tuto UV přísadu:
http://www.alphacool.cz/produkt/Primoch ... 1=01060500
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Ono taky zalezi co v tom radu bylo predtim. Jeden muj rad jsem pouzival v okruhu kde byla barva. No ted jakmile pridam do destilky par kapek AC Fluidu, tak voda okamzite zmodra. A to jsem na vycisteni radu vyzkousel krome kyseliny chlorovodikove vse.

6480jojo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 6480jojo »

a co tak to ocistit tym AC fluidom ? ... Sak ked to tam das a voda zmodra to znamena ze to rozpusta tu farbu
AMD Phenom II 940@4Ghz 1.5875V, ASUS M4A79 Deluxe, Ati Radeon 5870Obrázek
4GB RAM CL4-4-4-11 800Mhz 1.8V, Corsair TX750W, Case Thermaltake ARMOR PLUS, HDD WDC 6400AAKS, Win 7 64-bit, Water cooled..
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

myom píše:jelikoz jsem nevedel, jak se k tomu dostanu, tak test jeste ani nebezi, nicmene ne ze bych na to zapomnel. sehnal jsem kusy medene pasoviny, takze test bude jeste vice verohodnejsi, nez jen s pilinami, ve skole jsem domluvil mereni pH a vodivosti na profi pristrojich. jednen duvod se zdrzovanim byla diskuze s jednim chemikem, ktery se ozval na clanek, ze by koroze mohla byt jeste zpusobena necim jinym, takze jsem musel rozmyslet jeste jine metodiky, ale test momentalne stoji. ale uz vazne ne dlouho. doufam.
Tak co Myo,bude ten test nebo nebude :razz:
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

minuly tyden jsem ty prisady promeroval v laborce na pH a vodivost, ale jak jste jiz pochopili, jsem neskutecne liny clovek. pracuji na tom, rozhodne na podobne veci nekaslu, ale trva mi to :roll:
Jarynek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jarynek »

Já používám Inhicor + corrshield a po třech letech (s jednou výměnou vody při přidání radiátoru) a vše je čisté. V okruhu Cu/Al bloky Viscool a Al radiátory. Dokonce jsem i dolíval vodou z kohoutku :oops:

Nepatrně se na hadicích dělá ten bílý povlak, tak je vyměním a bloky protáhnu ultrazvukem a ty hliníkové vršky na zkoušku potáhnu PU lakem. Řekl bych, že je to lepší než elox.
Athlon II X4 630, Asus M4A78T-E, 4GB Patriot Viper DDR3 1600CL7, Powercolor HD4870@800Mhz, WD 640GB + Seagate 250GB, Fortron Epsilon 600W, LG GSA-H10N, Viscool CPU+GPU, HPPS, homemade HDD + radiators + expa
MSI GX600
Veterán IBM Thinkpad 240 10,6"
Dell D420
Compaq N400c
Odpovědět

Zpět na „Voda“