Spuštění PC jen s určitou pravděpodobností

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

1radar
Nováček
Nováček

Příspěvek od 1radar »

torez2torez píše:Desku jsem kontroloval. Nafouknuty kondenzátroy tam nejsou, jen některý jsou malinko ohnutý, ale jestli jsou tak už od výroby nevím ... máte někdo na desce taky kondenzátory, který nejsou úplně kolmo a přitom jsou v pořádku?
Zajímalo by mě, jestli je to normální. Pokud ne, možná by stálo za to koupit nový a přepájet je.
Bohuzel te nepotesim.. Vim o jednom PC s ECS SIS745 MB, kde je dokonce Athlon XP 2200+ Thoroughbred tedy lepsi verze nez Palomino a presto uz pry od pocatku PC obcas nenabehne.. Zajimave je, ze jen pokud PC je odpojeno od elektriny.. Pokud je pripojeno, zapne se vzdy. Take jsem mel desku ECS s SIS 735 a tam se dokonce casto po odpojeni a znovu pripojeni elektriny vymazal CMOS!

Jinak na te ECS SIS745 by melo fungovat i 166FSB, ale nikdy to s tim nenabehne.
A tak komu ECS fungovalo tak jak ma, je spis vyjimka potvrzujici pravidlo..
torez2torez
Nováček
Nováček

Díky všem, je to asi deskou + další "prosba" o pom

Příspěvek od torez2torez »

Díky vám všem! Asi máte pravdu, že je to deskou. Má milovaná destička mě po návratu z víkndového odpočinku přivítala BIOS ROM checksum errorem. Naštěstí najel alespoň BootBlock, takže je tu naděje na přehrátí BIOSu. Leč při pokusu o přehrátí BIOSu mi hlásí unknown flash type.
Nemáte někdo taky deku K7VZA, třeba i nefunkční?
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

To: Mossad
A nevis presne co tam chciplo? Pac to mohlo byt jedine: NB(nedovedu si predstavit), nebo RAM(toto mozna), mozna neco v CPU(mozna taky) a mozna taky zdroj.

To: torez2torez
Ten bios bys mohl odnest do GM-ka nebo kdesi, myslim ze i v alfe to flashuji a nechat ho preflashovat, pripadne i vymenit. A nebo i odchazi jizni mustek a tomu by pak pomohlo nahrati hokovzduskou at se ty studenaky spoji. V nem se totiz uchovavaji informace z biosu. Rada jak to zjistit, je ze pritlacis (silneji) prstem na SB (tim se spoji nevodive cesty) a spustis desku a stale tlacis na SB a pri najezdu by se melo vse dat do normalu.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dex_Holland »

palomino je žrout,toh obych se s 300w neznačkovym zdrojem právě bál.Ale pokud jeden a 100fsb a na 133 blbne ,nezvedaš napětí,tak bych spiš problém hledal v desce(nebo v děličce pamětí pokud je máš nějaky pomaly). Za pár kaček bych koupil nějakou lepši desku se socket A.
chello
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od chello »

mel sem prave ten samy problem ted to resim koukni se jestli nemáš na desce nekde nafouklé kondíky ja je mel u AGP slotu a troto mi obras dicky na podruhy nechtel najet :)
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“