James.Sniper píše:Jo s tím souhlasím, já jsem zjistil, že když se koukám na displej, tak moje oči/mozek ty odrazy prostě "odfiltruje" a já je nevidím a proto mi nevadí.
Óoo takovej mozek bych taky bral a teď tu o karkulce prosím .
Jackal píše:
Pokud na něj nemáš a smířís se s odrazy - koupíš lesklí.
Co tohle znamená, píšeš to jako lesklé jsou levné !! Promiň, ale tebe už komentovat nebudu a hlavně ani nechci.
Ty nemáš relevantní a objektivní názor, ty jsou koupil matný monitor a nad něj není. Ok.
Dále bez komentáře.
To že lesklé jsou levné nikde nepíšu, zřejmně nejsi schopen porozumět psanému textu. Obecně se dá říct pouze že lesklé lcd jsou levnější než jejich matné ekvivalenty.
Nebudu plácat, jako ostatní, že mi toho rukama prošlo hrozně moc a tudíš že tomu musím rozumět. To že chválím matný neznamená že jiný neznám .
..howgh..
James.Sniper píše:Jo s tím souhlasím, já jsem zjistil, že když se koukám na displej, tak moje oči/mozek ty odrazy prostě "odfiltruje" a já je nevidím a proto mi nevadí.
Óoo takovej mozek bych taky bral a teď tu o karkulce prosím .
Obecně se dá říct pouze že lesklé lcd jsou levnější než jejich matné ekvivalenty.
Vidíš a zase to není pravda, podívej se do nějakých shopů, ať máš přehled a pak můžeš psát zkušenost a ne doměnky. Mimochodem lesk jde do módy, ale rozhodně to neznamená, že musí být levnější.
Edit: to už je opravdu poslední komentář na tvou osobu, přít se tady o to kdo ho má delšího nehodlám. Přeji hezký večer tobě i ostatním.
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Liquid Air Matte Black / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
ale tohle je pravda, obraz se muze laicky receno "precisit" (tylni lalok mozgu, asociacni podkorove struktury temenniho laloku)
a akomodace udela take svoje- zaostri se rovnou na obraz- ktery je par mm pod sklem a neostri rovno na sklo s odrazem
ale tohle je pravda, obraz se muze laicky receno "precisit" (tylni lalok mozgu, asociacni podkorove struktury temenniho laloku)
a akomodace udela take svoje- zaostri se rovnou na obraz- ktery je par mm pod sklem a neostri rovno na sklo s odrazem
tak ten kdo nechce provokovat lalok at si koupi matne LCD a neni co resit
Jackal píše:Vidíš a zase to není pravda, podívej se do nějakých shopů, ať máš přehled a pak můžeš psát zkušenost
a ne doměnky. Mimochodem lesk jde do módy, ale rozhodně to neznamená, že musí být levnější.
Je třeba si ujasnit pár věcí, kvalitní lcd u mě začíná typem LG L245WP-BN - LCD 24", v téhle cenové hladině je lesklých lcd minimum, u dražších a profi modelů už lesklý panel nevidíš vůbec => lesklé panely se vyskytují jen v nižších cenových relacích. A tenhle holý fakt není náhoda, zajdi se podívat do konstrukního odělení nějaké firmy, zjistíš že všichni raději kreslý na matné ploše.
durod píše:ale tohle je pravda, obraz se muze laicky receno "precisit" (tylni lalok mozgu, asociacni podkorove struktury temenniho laloku) a akomodace udela take svoje- zaostri se rovnou na obraz- ktery je par mm pod sklem a neostri rovno na sklo s odrazem
Hezky vědecky si to rozpitval, ale máš pravdu jen z části. Jasně několik odlesků je mozek schopný odfiltrovat, ale podívej se na tmavou scénu filmu/hry za deního světla na lesklém a pak na matném lcd, rozdíl je zásadní ať už lalok trápíš sebevíc.
tak ať si každej koupí co se mu líbí a vyhovuje ne ?
já měl doma CRT, matný LCD 22", lesklý LCD 22" a abych pravdu řek tak když mně zasvítilo slunko do okna - viděl jsem prd na všech (no áno i na matném LCD)
přes den prostě zatahuju žaluzie a je klid = vybírám LCD podle kvality obrazu a né podle nějakého dizajnu a nebo povrchu obrazovky ...
Jinak teda nevim no .) jak by to dopadlo okno mam vedle monitoru(cca 4m)
vecer lapicku mam vetsinou zhasnutou ale je tady dalsi problem mam na stole PC s podsvicenou bocnici a to nevim jak by dopadlo (jinak zadne jine rusive elementy snad uz nemam)
Fakt je Samsung 2032BW lesklý? Podle http://www.extrahardware.cz/forum/viewt ... f=38&t=408 vipadá na matný, nespletl sis ho s nějakým podobným?
Jinak k tý lesklosti, jak už jsem psal, mě lesklé lcd příde ještě o něco horší než crl, asi to je hlahvně tím že máš velkou plochu (vejde se tam těch odlesků víc). Takže jestli ti odlesky vadí u crt, s lcd na tom budeš podobně.
Samsung 2032BW mam . Leskly je povrch monitoru, zatimco povrch panelu je krasne zdrsnely a matny.
Okna mam dva metry nalevo za monitorem, takze odlesky od bileho nabytku a i ostatnich veci na CRT monitoru byly silene. Nekdy jsem byl dokonce nucen zatahovat zaluzie a pracovat tu jak nejaka krysa ve sklepe. Nastesti s timhle monitorem se mi to zatim nestalo ani jednou (ale jeste nebyly slunecne letni dny, takze to nemohu tvrdit na 100% i do budoucna).
Na muj stul bych si proste monitor s lesklym povrchem jiz neporidil. Netvrdim vsak, ze nekde je jejich efektivni pouziti mozne.
Obecně se dá říct pouze že lesklé lcd jsou levnější než jejich matné ekvivalenty.
Vidíš a zase to není pravda, podívej se do nějakých shopů, ať máš přehled a pak můžeš psát zkušenost a ne doměnky. Mimochodem lesk jde do módy, ale rozhodně to neznamená, že musí být levnější.
Edit: to už je opravdu poslední komentář na tvou osobu, přít se tady o to kdo ho má delšího nehodlám. Přeji hezký večer tobě i ostatním.
Člověče, prozraďte kam na ty moudra chodíte?
Jackal píše:[lesk jde do módy, ale rozhodně to neznamená, že musí být levnější.