výměna kabelu z monitoru do PC
- srna
- Středně pokročilý
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- NEONET
- Středně pokročilý
v dnesni dobe uz mame dremel a ja uz takovy konektor menil, staci narezavat (opatrne a postupne) dokola a on se pak krasne rozpadnepetr_ píše:já měl u lcd zlomený kabel, vyřešil jsem to tak,že jsem nechal asi posledních 15cm, za do krytu monitru zabudoval klasickej 15-pin konektor - tím je to vyřešeno jednou pro vždy.Když jsem to dělal jinejm u klasickejch monitorů, nejjednodušší a nejrychlejší cesta se ukázala vzít nový kabel, ustřihnout konec a připájet ho rovnou na boadr monitoru - konektory jsem z něj vytahal vem, protože nové (na kabel) jso prakticky nesehnatené.Co se týče jen výměny konektoru na konci, zlušenosti mám takové, že to člověk nikdy neudělá niak moc kvalitně a moc dlouho to necydrží - jádra těch barvovej koaxů se pájí a fixují opravdu špatně.ono to moc rozebrat většinou nejde, bývá to zalitý v plastu.ja bych menil jen konektor, rozebral bych stary a podle nej prepajel
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem si koupil kabel jsou na nem vsechny piny a tak musim najít jaká barva je na tom konektoru foto:
a teď jaká barva je ta světle zelená z techto tří?
barvy na konektoru:bílá,hnědá,černá,růžová,červená,světle zelená,tmavě zelená,světle modrá,tmavě modrá+stínění
a na kabelu:žlutá,hnědá,světle modrá,světle zelená,růžová,tmavě zelená,taková modro zelená,oranžová,fialová,černá,šedá,tmavě modrá,hodně tmavě zelená,bílá,červená+stínění
a teď jaká barva je ta světle zelená z techto tří?
barvy na konektoru:bílá,hnědá,černá,růžová,červená,světle zelená,tmavě zelená,světle modrá,tmavě modrá+stínění
a na kabelu:žlutá,hnědá,světle modrá,světle zelená,růžová,tmavě zelená,taková modro zelená,oranžová,fialová,černá,šedá,tmavě modrá,hodně tmavě zelená,bílá,červená+stínění
- €agle
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- srna
- Středně pokročilý
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem to zkusil jakej kabel vede kam a měli jste pravdu neni to podle barev!
u toho starýho kabelu jsem narazil na problem,ty kabaly jak jsou 2v1 tak když jsem zapojil ten vnější na vyrobenou zkoušečku(baterky,vypínač a motorek) ten druhý konec drátu zkoušečky na pin tak motorek spínal na skoro všech pinech a to u všech 3 drátů takto provedených.
tak jsem si řekl,že to rozeberu u toho konektoru a tam to zjistim,ale nezjistil ten vnější drát vedl do stínění a pak do nějakýho pinu,nešlo to zjistit jinak,dráty byli zality do nějaké umělé hmoty.budu to muset zjistit někde na netu jakej drátek je jakej pin,zjistil jsem jenom 5 drátků do jakýho pinu vedou.foto:
nářadí:
zkoušečka:
konektor:
konektor bez plastu,je na tom jeste plech:
pod plechem,dráty jsou zality do nějaké hmoty:
co zbylo:
neznáte nějak stránku kde jsou popsány jaký dráty jsou jaký piny u monitorů sony?diky
u toho starýho kabelu jsem narazil na problem,ty kabaly jak jsou 2v1 tak když jsem zapojil ten vnější na vyrobenou zkoušečku(baterky,vypínač a motorek) ten druhý konec drátu zkoušečky na pin tak motorek spínal na skoro všech pinech a to u všech 3 drátů takto provedených.
tak jsem si řekl,že to rozeberu u toho konektoru a tam to zjistim,ale nezjistil ten vnější drát vedl do stínění a pak do nějakýho pinu,nešlo to zjistit jinak,dráty byli zality do nějaké umělé hmoty.budu to muset zjistit někde na netu jakej drátek je jakej pin,zjistil jsem jenom 5 drátků do jakýho pinu vedou.foto:
nářadí:
zkoušečka:
konektor:
konektor bez plastu,je na tom jeste plech:
pod plechem,dráty jsou zality do nějaké hmoty:
co zbylo:
neznáte nějak stránku kde jsou popsány jaký dráty jsou jaký piny u monitorů sony?diky
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, že známe - Hardware Book
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- NEONET
- Středně pokročilý
- petr_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Předpokládám, že sis proměřil, kam kterej kablík vede, takže nevím, kde je problém. V nouzi to jde i dohledat, kam ta cesta na DPS vede. Možná bych to ještě zkusil na elektro bastlírně.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- srna
- Středně pokročilý
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Jan16
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Měřák by nebyl?
Prostě nejjednoduší možnost, kterou si asi nezkoušel je vzít měřák (klasickou "prozváněčku") a jeden hrot bodnout do jednoho pinu konektoru v boardu z monitoru a druhym bodcem hledat pin na kerym to začne řvát... ALe nějak sem to tu nečet detailně, pokud máš ten kabel někde přerušený, tak jedině poznat podle barvy. Některý kabely maj označený dráty i číslama, který sou napsaný na těch drátcích vždy po nějaké vzdálenosti.. (třeba 10cm...)... jinak nwm
MB: Asus P5KR CPU: Core2Duo 2,66GHz RAM: 6GB DDR2 CL5 800MHz HDD: 320GB+1000GB SATA2 WDC; GPU: nVidia 8500GT &: čtečka karet, DVD RW + Lightscribe @legal Win XP Home; Zdroj Fortron Blue Storm II 500W, PFC, FSP500-GLN; NET: optika rulezzz
http://jan16.czela.net/
http://jan16.czela.net/
- bystryi
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele: