MSI 875P Neo-LSR /-FISR /-FIS2R (478, i875P + ICH5R)

Pro procesory Intel Core, Pentium, Celeron, Xeon a další.

Moderátor: Eddward

B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

já mam asusku a tam je to takhle značené a při defloutu je to na Auto (tj vypnuté)
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

no ja nevim, ale pochybuji ze u i875p se da tato funkce nejak ovlivnit z biosu, to je funkce chipsetu nikoliv MB jako je tomu u i865PE, takze u i875P by to melo byt zaple a hotovo
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

u té mé asus desky 875 čipset to normálně zapínáš (v případě problémů se stabilitou to vypneš). pak ti Everest napíše funkce není zaplá.
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Jasne ze sa to zapina.... Pri kazdej asuske co som videl sa to zapinalo cez bios...takze ak to doska (chipset) podporuje, musi to byt v biose...
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

Spirit píše:Jasne ze sa to zapina.... Pri kazdej asuske co som videl sa to zapinalo cez bios...takze ak to doska (chipset) podporuje, musi to byt v biose...
přesně a defloutně je to nastaveno na AUTO (tj vypnuté)
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
ThomasTT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ThomasTT »

mno já nevím, i když mám tuto položku nastavenou na AUTO, tak mi CPU-Z hlásí že je PAT enabled.
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

já mam jen Everest (dříve aida) a na Auto je vypnuté a musim dát místo auto Enabled (disabled vůbec v biosu nemam)
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
alea206
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od alea206 »

Zkus otevřít tu položku s časovánim a hledej cokoli s nápis performance, acceleration nebo něco podobnýho.
ASUS P4C800; P4 Nortwood 2,8@3,3; 4x512MB RAM Kingmax SuperRAM DDR433 (192MHz) 2-3-3-5;Palit X1950GT 512MB GPU 500@600; RAM 1200@1400 ; LC 6550 V2.0 550W; CD-RW; DVD-ROM, DVD-RW, 200GB SATA, 40GB ATA,
ludo
Nováček
Nováček

zapnut mat

Příspěvek od ludo »

Chod do biosu. potom polozka freqency/voltage control potom treba dat performance mode na fast a malo by to byt. Inac v manuali je to napisane. good luck!
xIndian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

VŠE O MSI 875P Neo Deluxe

Příspěvek od xIndian »

Známý má tuto desku a potřebuje 4 GB RAM. Bohužel BIOS detekuje pouze 3,5 GB. Jsou tam paměti A-DATA 400 CL3. Deska má nejnovější BIOS. Paměti jsou v pořádku. Poraďte, co s tím. Dík.

//edit mhl, název
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Jdou tam jednotlivé moduly? Má zapnutý dvoukanál? Kolega provozuje 4GB na Asusu P4C800 bez problémů.
zkus faq msi nebo jestli mají podporu jinak to spíš bude na reklamaci.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
xIndian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xIndian »

Jsou tam 4x 1GB A-DATA, je zaplý dual channel.
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

xIndian píše:Jsou tam 4x 1GB A-DATA, je zaplý dual channel.
no a v manuálu k MB máš napsáno, že ty A-DATA 1GB podporuje? Pokud ne, tak může být příčina tam.
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

zkus ty paměti mezi sebou prohodit (někdy to zabírá)
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

No nevim ale nektere desky neumi obslouzit 4x double sided moduly. Mam takto v PC 2X single 256 a 1X 512 double. Jinak pokud jsem mel 2x double tak mi nacetl pouze 128 mb coz byla 1/2 256. Takze problem bude asi tam.

BTW silne pochybuju ze sezenes 1Gb single
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:? kolko ukazuje vo win?

ja ked dam procik cez 4GHz doska detekuje len 3,99 ale vo win v poho :)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Jj, taky bych overil kolik opravdu obsluhujou wokna ... kdysi jsem nekde četl, ze nektery desky (chipsety + biosy) nezobrazí korektne 4GB inst. pameti, ale jede to uplne v pohode. (chyba tam byla opravdu jen pri vypisu pameti pri postu)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

xIndian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xIndian »

No na MSI i v manuálu píšu Up to 4GB RAM. Když dám paměti po dvou, naběhnou v pohodě na 2GB. Jak jsou všechny čtyři spolu, ukazuje to při postu i ve Widlích 3,5 GB. Prohodit jsem je nezkoušel.
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

xIndian píše:No na MSI i v manuálu píšu Up to 4GB RAM. Když dám paměti po dvou, naběhnou v pohodě na 2GB. Jak jsou všechny čtyři spolu, ukazuje to při postu i ve Widlích 3,5 GB. Prohodit jsem je nezkoušel.
no já mám taky MSI desku a mám k normal manuálu ještě jeden (Test Report) a tam je přesně napsáno, se kterýma RAMkama to bude na 100% spolupracovat. Možná by to nezaškodilo prostudovat, třeba to tam bude napsáno :wink:
xIndian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xIndian »

bigbalu píše:
xIndian píše:No na MSI i v manuálu píšu Up to 4GB RAM. Když dám paměti po dvou, naběhnou v pohodě na 2GB. Jak jsou všechny čtyři spolu, ukazuje to při postu i ve Widlích 3,5 GB. Prohodit jsem je nezkoušel.
no já mám taky MSI desku a mám k normal manuálu ještě jeden (Test Report) a tam je přesně napsáno, se kterýma RAMkama to bude na 100% spolupracovat. Možná by to nezaškodilo prostudovat, třeba to tam bude napsáno :wink:
To je možný. Ale je mi divný, že to vlastně vidí 3,5 paměti.
Odpovědět

Zpět na „Socket 423, 478, 479, J a T“