Projekt: little monster by Japan (upd 3.3.)

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

pejsek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pejsek »

Cekal jsem rozhodne vetsiho vodnika v tehle kejse. Na co ti bude tolik prostoru kdy mas jen 240 mm radiator? Jinak k te alphacole... mam ji doma a zklamala me... Za 1) barvi hadice
2) nic moc uv activni
3) pěni v expe - uplne jako by tam byl jar.

Na ten okruh ti eheim uplne staci ale laing je laing co si budeme nalhavat.
Hadici vem tygon.
Jinak hezke...
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Nakoupit velkej okruh najednou je drahe. Zatim mam doma taky "jen" Extreme II a PC v podpisu uchladi velmi slusne. Az bude chti tak vpredu je krasny prostor pro 360mm rad.
Otazkou je jestli mu pak ten Eheim utahne velkej okruh.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Japan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Japan »

Tak jste mi toho vodníka všichni pěkně pohanili :huh:
Ale nebráním se změnám...
hadička je objednaná, ale není to Tygon, tu se mi nepodařilo sehnat s vnitřním průměrem 10mm.
Pumpa je objednaná Laing.
Radiátor... vzhledem k tomu že už jsem zatmelil ta zadní mřížky se mi tam beztak vejde jenom 240mm, případně můžu vymyslet ještě další místo kam dát další výměník, ale říkám si: proč? Když tenhle to snad uchladí v pohodě.

Každopádně se nebráním jakýmkoliv změnám v HW, postujte svá doporučení, odkazy a náměty, stále jsem ve fázi, kdy se toho dá honě změnit.

PS: zašel jsem si dnes ráno pro plexi do AZ Plastik spol. s.r.o. - za 1x1metr neptune blue 2157,-
Mirek Japan Kobl
můj blog: http://jblog.cz/ (převážně o HW, chlazení a ztišování)
Dark GunMan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dark GunMan »

Kruci to je pekna palka..za tu cenu se da sehnat malinkej vodnicek.
To ti doporucju to zkusit nekde ukrast, vysmelit, vymenit.
CPU:Intel i5 4570 3.2GHzMB:MSI Z87-G45RAM:16GBHDD:Kingston SSD 120GB/WD 1TB/WD 640GBGK: --- LCD: 27' LCD PW: ---W CASE: CoolerMaster Dominátor Xcalade RC-690 MS/KB: G402/G15 New
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

ježiši, ta cena plexi je trochu šílená ne, v Axomu platím za metr čtverečný nějakých 900,-Kč (UV je o něco malinko dražší, ale tuším kolem 1000,- za metr)...tohle je teda nehorázná cena. Předpokládám, tedy sílu 3mm...nebo máš 5? Tam to bude hned více...
Japan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Japan »

Stoobi píše:ježiši, ta cena plexi je trochu šílená ne, v Axomu platím za metr čtverečný nějakých 900,-Kč (UV je o něco malinko dražší, ale tuším kolem 1000,- za metr)...tohle je teda nehorázná cena. Předpokládám, tedy sílu 3mm...nebo máš 5? Tam to bude hned více...
mám 4mm... taky sem čekal že to bude míň peněz, ale naštěstí sem s sebou měl pěknej balík :) asi to bude nějaké hyperplexi s obsahem nesehnatelnia :-D Teď se jenom těšim jak do toho blbě říznu a celý plexi si škrábnu nebo tak :-D
Mirek Japan Kobl
Japan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Japan »

Prosím o radu. Pořád řeším barvy :)
Přemýšlím o tom, že když udělám vnitřek bílou, tak bude dost ošklivé, až bednu naplním komponenty...
Co si myslíte o tom, že bych udělal vnitřek černou barvou a vnějšek bílou?
Mirek Japan Kobl
faltis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od faltis »

nejspis bych to nedelal vubec bili ale jak uz to z nazvu napovida nejspis bych tam dal orange +cerna je to pekna kombinace
Never by a pc modder then you are killer!! :D
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

2 Faltis: to se fakt hodi, kdyz koupil modry plexi za 2k :D
Podle ma asi ta bila bude good
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
.xxx.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .xxx. »

' vyrazne bila nebo zluta, by nemusela bejt spatna v kombinaci s tim modrym plexi
zZZzzz
Japan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Japan »

Barva plexi:

Obrázek

Obrázek

BTW ta bílá z venku je už (pro mě) docela jistá volba, jenom se ptám, jestli nebude lepší udělat vnitřek černou barvou (aby nebyla do očí kombinace bílá barva - komponenty, dráty atd) ?
Mirek Japan Kobl
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

jednoznacne bily zevnejsek + to modre plexi, a vnitrek bych udelal v tmavejsim odstinu modre
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Tak přesně toto plexi tady mám vzorek - na Axom.cz v 3mm provedení 927,-Kč vč DPH za metr čtverečný...

Každopádně já bych se bílé rozhodně nebál, ale chce to vybrat dobrý odstín, aby to pak nevypadalo jako stará dobrá slonovinová kost, prostě nějakou opravdu sněhovou bílou, udeálně perleť nebo metalízu. Sněhově bílá s modrou perletí by vypadala s tím plexi perfektně... :wink:
bigben
Nováček
Nováček

Příspěvek od bigben »

ty blaho to lpexi trochu mastny nato ze si ho v jedne firme beru z odrezku za dax.kdyz sem se ptal tak me rikali za 1*1m neco kolem 1000-1200 neco do cany naskoci za barvu ale tolik snad ne za 2000 me rikali ze maj uv
amd x2 4000-2000mhz@2600 2GB(4*512) a-data ext. ed. 800mhz@1066 zaklad. asus m3a32-mvp deluxe grafarna 8800 gt fortron 500W 80G wd(pata) a baracuda 160 sata
Japan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Japan »

Stoobi píše:Tak přesně toto plexi tady mám vzorek - na Axom.cz v 3mm provedení 927,-Kč vč DPH za metr čtverečný...

Každopádně já bych se bílé rozhodně nebál, ale chce to vybrat dobrý odstín, aby to pak nevypadalo jako stará dobrá slonovinová kost, prostě nějakou opravdu sněhovou bílou, udeálně perleť nebo metalízu. Sněhově bílá s modrou perletí by vypadala s tím plexi perfektně... :wink:
njn, tak příště nakoupim jinde :)

bílá je opravdu sněhobílá, ale lesklá není, to jsem nechtěl, protože se mi nelíbí. udělat vnitřek modrou se fakt bojím, aby to pak nevypadalo jako že do města přijel cirkus :)
Mirek Japan Kobl
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

Japan píše:
Stoobi píše:Tak přesně toto plexi tady mám vzorek - na Axom.cz v 3mm provedení 927,-Kč vč DPH za metr čtverečný...

njn, tak příště nakoupim jinde :)

bílá je opravdu sněhobílá, ale lesklá není, to jsem nechtěl, protože se mi nelíbí. udělat vnitřek modrou se fakt bojím, aby to pak nevypadalo jako že do města přijel cirkus :)
doporucuju mezi bilou fakt bilou prelet, to je nejluxusnejsi typ pro tuhle barvu. Videl sem to na snehobily Mazde RX8 a fakt me dostala. Vnitrek nevim estli cernej, bude to strasne kontrastni s tou bylou venku. Stribrna je taky blba, to mam sam ozkouseny. A zase na bilym vnitrku ti vsechno vynikne, vsechny spatne schovany kabely.. Takze vlastne tu cernou asi :lol:
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Vnitřek černý, venek sněhově bílá + modré plexi ... 8-)
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
Drings
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Drings »

Tak za mě určitě taky venku sněhově bíla a vnitřek černej :roll:
Dark GunMan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dark GunMan »

vnitrek cernej, vnejsek cernej, plexi cerny.... 8)
CPU:Intel i5 4570 3.2GHzMB:MSI Z87-G45RAM:16GBHDD:Kingston SSD 120GB/WD 1TB/WD 640GBGK: --- LCD: 27' LCD PW: ---W CASE: CoolerMaster Dominátor Xcalade RC-690 MS/KB: G402/G15 New
Japan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Japan »

Dark GunMan píše:vnitrek cernej, vnejsek cernej, plexi cerny.... 8)
... a postavit do tmavého kouta, nejlépe v noci... chápu :-D
Mirek Japan Kobl
Odpovědět

Zpět na „Projekty“