ATi Radeon HD3870 X2 (R680) - Problémy a jejich řešení

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

No, ona GTX ma sice stejne dlouhe PCB, ale jinak je od urcite delky uzsi, jelikoz poslednich asi 6cm je jenom PCB a chladic uz dal nepokracuje, zatimco u X2 je ten dvouslotovy chladic temer az do konce PCB. Ja bych ten kos na disky teoreticky ani nemusel vyhodit, vadila mi tam prave tlouska te karty.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Ultra to má úplně nejhorší, ta má chladič až úplně na konec karty
Adufka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Adufka »

Zdravim vsetkych.Chcel by som sa opytat ci by mi tato karta slapala ako ma na Pentium 4 3.4 HT650. neznizilo by mi to vykon alebo nieco?(totiz s uplne novym compom chcem este pockat).
VDAKA ZA VASE RADY A NAZORY.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Pro tenhle procesor nemá smysl ani HD3850 :)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

Adufka píše:Zdravim vsetkych.Chcel by som sa opytat ci by mi tato karta slapala ako ma na Pentium 4 3.4 HT650. neznizilo by mi to vykon alebo nieco?(totiz s uplne novym compom chcem este pockat).
VDAKA ZA VASE RADY A NAZORY.
Co mas za fosnu ? kdyby byla C2D ready tak by to az tak velkej problem nebyl.Koupil by sis E21xx a vytocil na 3GHz a pak uz by kartu cpu nebrzdil...
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Existuje jeste nejaky program na regulaci otacek ventilatoru, krom Rivatuneru? Vysla uz nejaka nova verze ATiToolu??
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Sobo píše:Existuje jeste nejaky program na regulaci otacek ventilatoru, krom Rivatuneru? Vysla uz nejaka nova verze ATiToolu??
Ne, jedině přes rivatuner to zatím jde.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Stava se vam, ze kdyz v ovladacich prepinate AA/AF, tak se pocitac obcas na tvrdo resetuje???
Lany
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lany »

Měl bych dotázek na všechny majitele 3870X2. Chodí vám ta karta stabilně? Mě se stává, že v Crysisu se čas od času sekne obraz. když dám ctrl+alt+del správce mi napíše že Crysis neodpovídá. Po ukončení jde znovu najet. Také se mi stává, že se trhnou textury. Chová se to pak jako když jsou hodně OC paměti. To jsem vyřešil vypnutí Ai v ovladačích. Karta je o něco stabilnější, ale čas od času se stále seká.
Nejdřív jsem myslel, že to je deskou. Měl Jsem Asus P5N32 E sli plus. Vyměnil jsem ji za Asus Maximus Formula. Problém je stále stejnej. Proc je Q6600 a paměti Kingstone 4x1Gb 1066 Mhz Zdroj Tagan 500W. Zatím jedu na Vistě. Ještě to prubnu strhnout a nahodit XP. Budu rád za všechny rady. Je možné, že je karta vadná (ale to prokazování na reklamacích...)
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

spis bych to videl jako bug hry protoze se to tu a tam stava i na jinych kartach
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

No, ASUS pribaluje parbu(Company of Heroes), ktera v realu samo o sobe taky neco stoji. :wink: Jinak me to pekne sere. Kdyz pustim nejakou OpenGL hru, tak mam asi 50% sanci, ze se mi na tvrdo resetuje PC, pri prepinani AA/AF v ovladacich taky, se staryma driverama a HD 2900XT to nedelalo ....
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Já takové problémy vůbec nemám, můžu přepínat do aleluja a nic, stabilní
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

nj Sobe chce to upgrade to tvé pc už pro tuto vga není :) .ano u Asusu je COH:OF které se dá poměrně pěkně prodat >prodal jsem jej cca za 500Kč :) což mi pěkně snížilo cenu karty
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

budy01 píše:nj Sobe chce to upgrade to tvé pc už pro tuto vga není :) .ano u Asusu je COH:OF které se dá poměrně pěkně prodat >prodal jsem jej cca za 500Kč :) což mi pěkně snížilo cenu karty
Chceš povedať že C2D na 3200mhz so 4MB cache + 4GB RAM neuživý HD 3870X2 ? :lol:
.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

barco píše:Chceš povedať že C2D na 3200mhz so 4MB cache + 4GB RAM neuživý HD 3870X2 ? :lol:
Ano chce, vydesilo ho totiz skore v 3DMarku (nejakych 13 tisic bodov pre E21x0), co ale nic nenapoveda o tom, ci procesor stiha alebo nestiha krmit kartu - skore je nizke kvoli nizsiemu hodnoteniu CPU a nie kvoli neschopnosti krmit kartu datami :-)
crux2005
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crux2005 »

spajdr píše:
Sobo píše:Existuje jeste nejaky program na regulaci otacek ventilatoru, krom Rivatuneru? Vysla uz nejaka nova verze ATiToolu??
Ne, jedině přes rivatuner to zatím jde.
s akým ovládačom ? Catalyst 8.1 ? a verzia RivaTunera ?
s pozdravom, crux.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

crux2005 píše:
spajdr píše: Ne, jedině přes rivatuner to zatím jde.
s akým ovládačom ? Catalyst 8.1 ? a verzia RivaTunera ?
2.06 rivatuner, ale musíš si otevřít RivaTuner.cfg a najít řádek RV670 a na konec řádku dopsat 950Fh.
scotty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scotty »

nevíte proč nemám v ccc menu položku crossfire..? (cat 8.2 vista ultimate 64bit) :(
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

scotty píše:nevíte proč nemám v ccc menu položku crossfire..? (cat 8.2 vista ultimate 64bit) :(
Protože není možné crossfire omezit na jedno GPU, aspoň né zatím a né u X2ky.
scotty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scotty »

takže je normální, že v ovladačích ta položka není a v gpu-z mám, že crossfire zaplej není...?

Edit:// a že v 3Dmarku 06 mám s C2D na 3.4 a s 4GB ram 15500bodů
Naposledy upravil(a) scotty dne sob 23. úno 2008, 21:30, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“