Kvalitne reproduktory k PC,alebo aktivne monitory do 7500Skk

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Streethawk »

srna píše:ja bych rek ze kvalitneji ne, lip ano znamena tohle.....Geniusy jsou kvalitativne horsi repracky, ale ve vysledku budou hrat lip :) uz jen podle frekvencniho rozsahu, vetsiho basa(ck)u.....

Behringeru bych se vyhnul obloukem....to co produkuje je neuveritelny :(

/ty recenze na muzikus.cz jsou bullshit...kdo to pise??
Takze???Co povies ty na to M-Audio Dx4?
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

musim s pripojit k crashPC-ovi, papirove rozhodne vypadaj lip ty Geniusy...(bohuzel jsem neslysel ani jedny)

idealni by bylo jit nekam a poslechnout si to....krome toho mi ty M-audia prijdou hnusny(ale to je jen muj nazor)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

to samý jako srna... buď si připlať za nějaký věší, a budeš mít kvalitu po všech stránkách, nebo prostě klasiku, má to alespoň dostatečnej frekvenční rozsah bez nějakejch propadů. ekvalizér toho pošteluje dost, a geniusky jsou relativně slušně naladěný, takže nemaj moc tendence hučet, jako třeba příšerný redstary, který jsou ještě dokonce dražší než ty geniusy.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

no jo, jenze priplatit si....v tydle cenovy kategorii asi bazar :) a nekoupit blbe/setrit

s tema redstarama....je fakt ze hucej...aspon ze vybiras 2.0 a ne nejaky priserny 2.1 s uhuhňanym wooferem a plastovejma satelitama :blee:
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

2 Streethawk: tohle jsi asi cetl ze?
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... sc&start=0

ja ty DX4 mam a celkem spokojenost, bohuzel nejsem kompetentni to s nicim porovnat

zastal bych se trosicku crashPC, sice jsem naprosty laik a nemel jsem moznost nikdy slyset zadny lepsi repraky, ale zda se mi ze to co tu pise ma take svou logiku, mel jsem moznost slyset u kamose starsi verzi techto redstaru RS-213BS, prvni dojem byl tragicky, hralo to priserne, silene nekvalitni dilenske zpracovani, neustale to chytalo nejaky ruchy ze site, nakonec mu prestal hrat jeden reprak tak to odnesl na reklamacku a dostal novy. S temi se trapil asi tyden, melo to vsechny neduhy jako predchozi kus ale nakonec dokoupil jeste SB Live a podarilo se mu to po tydnu vyladit ke spokojenosti a bednicky hraly potom velice pekne.

Nemel jsem moznost slyset ty Geniusy ale myslim si ze tyhle PC bednicky pokud jsou ve dreve a maji dostatecny objem tak nabizeji opravdu dobry pomer cena/vykon, maji vetsinou docela libivy prednes a urcite by se spouste lidi kteri nikdy nemeli moznost slyset nejakou lepsi aparaturu libil mnohem vic nez sterilni zvuk studiovek (konkretne tech DX4)

Ja ty DX4ky mam uz cca 3/4 roku, jsem spokojen s dilenskym zpracovanim, s designem a da se rict ze i s jejich projevem, a i kdyz na me ucely jsou vylozene dostatecny tak si obcas rikam ze jsem si mel mozna trosicku priplatit a vzit neco s vetsim objemem a prumerem membran. Jakozto laik nejsem schopny presne definovat co mi na nich vadi, asi takhle... posloucham prevazne reggae, od pomalejsiho Early az po tanecni Dancehall, no a obcas se nemuzu zbavit dojmu ze nektery veci na tom zneji tak nemastne, neslane a daleko vic se mi libi na mem I-Riveru a Portech, proste prijde mi to tak rikajic zivejsi, je mi jasny ze ty Porta si ten zvuk priklaslujou a opravdu nemam rad prilis zvyrazneny basy, ty mi u tech DX4 vubec nechybi ale takhle to proste u nekterych songu citim.
Obcas se samozrejme najdou songy pri kterych jsem s bednickama naprosto spokojen a zda se mi ze hrajou naprosto skvele a lepe nez ty Porta. Zvlaste to plati v pripade rockovejsich veci, a vubec mi nevadi ze to tolik nebasuje, spise naopak z tech Port me chyta v tomhle pripade bolehlav. V tom threadu co jsem tu postoval jsem myslim psal ze jsem byl unesen z Apocalypticy, sice to posloucham jednou za uhersky rok ale opravdu se mi zdalo ze to hraje lepe nez co jsem zatim mel moznost slyset na PC bednickach. Bohuzel v nekterych nejnarocnejsich pasazich uz jsem mel dojem ze jim zacina dochazet dech, tohle snad muze mit prave na svedomi ten maly objem a rozmer membran.

No nezavidim ti to rozhodovani, ty Genisuky za ty prachy podle me nejsou vubec spatny kauf, teda pokud by te nestvalo ze to bude mozna sumet a chytat ruchy, ty DX4ky jsou asi opravdu jak tu psal crashPC takovy kompromis, hrajou pekne ale semtam uz nektery veci nemusi prilis dobre davat, jinak samozrejme jsou dost smerovy a ten jejich projev je dost usedly, sterilni, nebo nevim jak bych to popsal. Vyhoda je ze nechytaji zadny ruchy ze site (aspon u me doma), sice dost reaguji na mobil coz me trosicku stve ale tohle delaly i predchozi plastaky, no a co se tyce sumu, mam to pichly zatim na integrac (CMI) a pouze z tech vyskacu jde mirny sum, v maximalni hlasitosti to uz je tedy dost slyset :sad:, ale pri hlasitostech co pouzivam (tak cca do poloviny) tak to je jen velice tezce postrehnutelny...sem zvedavy jak se situace zmeni az s novym PC poridim i nejakou solidni zvukovku. Jak jsem zjistil tak ta uroven sumu dost podstatne reaguje na microfonni vstup na MoBo :x , je mozny ze je to opravdu zalezitost spise toho integrace.
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

To:UFo - DAKUJEM, toto je aspon nazor cloveka, ktory ma vlastnu skusenost a chut opisat ich zvuk, este raz vdaka :)
Co povies na toto?
http://www.audiotek.sk/M-audio-AV40-Stu ... tory:26728
Dizajnovo tiez ujdu a zvukovo by takisto nemali byt horsie.
Este by tu bola jedna moznost, ale to uz by bol premna "cenovy extrem":
http://www.audiotek.sk/M-audio-BX5A-Stu ... tory:12302
Dost ich uzivatelia chvalia, ono je to ale hlavne o tom, naco ich chce clovek vyuzivat, myslite si, ze by sa oplatilo do nich investovat???
Nebudem ich pouzivat ako studiove, ale "iba" ako PC bedne na kvalitny posluch hudby, mozno niekedy aj filmov, okrajovo PC hier atd.
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

ja si nemuzu pomoct, ale proc furt ty M-Audia??

i kdyz vemu v potaz fakt, ze vsichni vyrobci kecaj s parametrama, ty geniusy vychazej furt lip :?

4/5k bych za to nedal ani omylem
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

srna píše:ja si nemuzu pomoct, ale proc furt ty M-Audia??

i kdyz vemu v potaz fakt, ze vsichni vyrobci kecaj s parametrama, ty geniusy vychazej furt lip :?

4/5k bych za to nedal ani omylem
No dobre a co tie BX5??? Tie uz by mali byt troska inde kvalitativne, hmm?Ale i cenovo :(
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

nevim, jak jsem psal nejsem zrovna kompetentni , mel jsem zatim moznost poslouchat pouze ruzny plastaky, Geniusy HT 5.1, ty Redstary a pak uplne lowendovy 2.1 sety o Creativu a Altecu (ale to uz je davno a kamaradi to meli na techno kde to bylo OK), technickym zalezitostem nerozumim, panove co ti tu pisou danne problematice narozdil ode me rozumeji :),
ale ted vazne asi budes muset pockat az se ti k tomu vyjadri i jini (Aspon, Maxtor atd.)

pokud bys mel moznost asi by bylo fakt lepsi si je poslechnout, ja ty DX4ky kupoval pres net .. hold jsem linej, ale zacinam si myslet ze na rozdil od PC repracku ktere zkousnou kdeco, daleko vice v tomhle pripade zalezi na zanru

ja mel doma predloni pred vanoci jeden den Creativy M80ky a ty byly podobneho razeni jako ty DX4ky, mely taktez takovy neutralni sterilni podani, zkousel jsem kdeco a nakonec jsem skoncil u klasiky, (i kdyz ji nesnasim) tam me fascinovalo jak pekne dovedly podat jednotlivy hudebni nastroje (njn. zvukova LAMA se nezapre :oops:)..., prave i tohle me prave zaujalo u te Apocalypticy, vazne neverim tomu ze by napr. v tehle oblasti mohly ty Geniusky ty DX4ky prevysovat, ale na druhou stranu bych i docela veril ze pri spatne zvolenem hudebnim zanru muzou ty obycejne Geniusky znit lepe nez DX4ky

btw: ale je to muj ciste subjektivni laicky nazor tak to ber s rezervou
EDIT: ony ty DX4ky jsou vazne malicky a v tom je mozna kamen urazu, kdyz jsem je vytahoval z bedny tak me vazne napadlo neco ve smyslu "k***a takhle maly a tak drahy"

na hry a filmy (vybuchy, strileni a podobny capiny :wink: ) bych si tipl ze budou vhodnejsi ty Geniusy, na druhou stranu ja nejsem moc narocny takze nelituju ze jsem si ty DX4ky poridil a nepovazuji to ani za vylozene vyhozene prachy, sice si obcas rikam ze jsem si mozna mohl priplatit na BX5ky nebo ESI NEAR05 a ze bych byl mozna stastnejsi, ale ty nemaji vepredu ovladani hlasitosti, nemaji vystup na sluchatka, coz potrebuji na MSNko a navic takhle by se dalo pokracovat do nekonecna
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Diky aj tak za nazory a postrehy, vazim si to :wink:
Hry a Filmy som myslel len okrajovo, skor my islo o kvalitny posluch hudby, filmy na PC uz nepozeram skoro vobec a hry moc nehram, iba CS:Source a nato mam sluchadla, to sa cez repro hrat neda :)
Viem, ze DX4 su celkom male, prave preto som este rozmyslal o tych BX5, ale taa cena ... :sad: (7500Skk) :?

2 All - Ak ma nahodou niekto skusenosti s tymi BX5, dajte vediet co su to zac a ci stoja za tu cenu v porovnani s DX4 alebo tymi AV40, thx
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Fajn, tak já něco napíšu taky....
Genius vs. M-Audio DX4 (AV40) - pro většinu lidí, kterým na zvuku moc nezáleží bude zvuk Geniusů připadat lepší, protože hrají níž, občas pořádně zaduní a zahučí. Tohle je přece to nej na hudbě.....
Pro lidi, kteří mají rádi kvalitní zvuk, středy nezmrvené hrbem na basech, poslouchatelné sykavky atd. budou znít mnohem líp M-Audia. Prostě si dokážu představit, že kdybys sebral z ulice 100 lidí a pustil jim vedle sebe obě sestavy, tak většina (ti hluší) řekne, že Geniusy hrají líp.
Co se týká DX5, tak mám osobní zkušenost s podobnýma - ESI NEAR05. Příjemný zvuk, výrazné výšky, basy uměrné velikosti a průměru měniče, takže žádná basová masáž, ale u většiny žánrů bylo basů celkem dostatek.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

tech stredu tam moc nebude tak jako tak....resp. tech nezmrvenejch

jak uz tu padlo, 4" nebo 5" stredobas nezahraje dobre ani stredy ani basy...stredovej reprak je konstrukcne UPLNE jinej nez basak, a stredobas/dvoupasmovy repra obecne jsou pro me vzdy konpromisem...(v tomhle pripade danym cenou, rozmerama a podobne)

Aspon: ale porad je lepsi si ten eventuelni hrb na basech stahnout(korekce na bednach, EQ) nez mit bedny ktery ty basy vubec nezahrajou :)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

ono to s tim hrbem neni tak horký....

srna: s tim středobasem je to otázka pojedí. středobas můžeš brát jako reproduktor který musí hrát jak středy tak basy, a nebo reproduktor který hraje své příslušné pásmo někde mezi středy a basy. 40Hz nezahraje, a 3000 taky ne....

jinak o té kvalitě. teď jsem to psal Asponovi - v některé z těch beden je napájení se zesilovačem že? kolik si asi bere objemu bedny? 20-30%? v druhé bedně neni nic že? obě bedny jsou basreflexové že? jedna bedna má jiný objem než druhá, tím se děje to že je uplně jinak naladěná. ještě se vám to zdá dost kvalitní?
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Jistě že ne. Celá konstrukce je o kompromisech s důrazem především na co nejnižší cenu. Já osobně, kdybych měl pc jen na hraní, sem tam film a na poslech měl někde jinde pořádnou aparaturu, tak volím nějakou 2.1 sestavu (např. AL CS21, Logitech Z-2300).
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

kdyby cs21 i Logitech Z-2300 měli o úroveň větší měniče v satelitech - tedy těch 10cm, tak by to byla vážně paráda.takhle ty repráčky u alteců po ekvalizaci lítaj jak divý a stejně to neni ono, a Logitech dělá velký bum a příjemný cink...
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Aspon píše:Fajn, tak já něco napíšu taky....
Genius vs. M-Audio DX4 (AV40) - pro většinu lidí, kterým na zvuku moc nezáleží bude zvuk Geniusů připadat lepší, protože hrají níž, občas pořádně zaduní a zahučí. Tohle je přece to nej na hudbě.....
Pro lidi, kteří mají rádi kvalitní zvuk, středy nezmrvené hrbem na basech, poslouchatelné sykavky atd. budou znít mnohem líp M-Audia. Prostě si dokážu představit, že kdybys sebral z ulice 100 lidí a pustil jim vedle sebe obě sestavy, tak většina (ti hluší) řekne, že Geniusy hrají líp.
Co se týká DX5, tak mám osobní zkušenost s podobnýma - ESI NEAR05. Příjemný zvuk, výrazné výšky, basy uměrné velikosti a průměru měniče, takže žádná basová masáž, ale u většiny žánrů bylo basů celkem dostatek.
Dakujem, slusna reakcia :wink:
DX5? Mal si asi namysli BX5, alebo? Tie BX5-ky su cenovo riadne mimo, ale ak by ten rozdiel medzi nimi a DX4 bol priepastny som ochotny dat aj tych 7500,-
Co ty nato? Diky
Musim sa nejako spolahnut na vase nazory a usi, pretoze nemam tu moznost si ich vypocut v nejakej predajni.
Toto je to co mam v obyvacke:
http://img179.imageshack.us/my.php?image=img1227vg6.jpg
Ja chcem mat ale aj v spalni, kde mam PC, celkom slusny SOUND, v ramci moznosti samozrejme, byvam v 2-izbovom byte(65m2)m takze tiez nemozem pocuvat casto nejak moc nahlas, ale kvalitne rozhodne :wink:
Aj ked hudbu nerobim, sem-tam sa "zahram" v FL studiu a mam rad cisty prirodzeny zvuk, vsetkeho tak akurat :wink:
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Myslel sem samo BX5 :) Na konkrétní doporučení ale odvahu nemám, každý slyší jinak a co se líbí jednomu se druhémů může hnusit. Pokud nechceš kupovat zajíce v pytli, musíš si je poslechnout. Tohle je jediná jistota.
Edifier R1700BTs
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Aspon píše:Myslel sem samo BX5 :) Na konkrétní doporučení ale odvahu nemám, každý slyší jinak a co se líbí jednomu se druhémů může hnusit. Pokud nechceš kupovat zajíce v pytli, musíš si je poslechnout. Tohle je jediná jistota.
Uz si fakt pripadam ako sialenec, pretoze povodne som chcel od Creativu T40, potom zasa Behringery (+1000Skk), potom zasa M-Audio StudioPro 3, potom DX4 (+2000Skk) a teraz dokonca uvazujem o BX5, nieje to blbost?
Naozaj nechcem aby som lutoval a fakt u nas nieje velka moznost vyskusat si to , mozno tak v Blave, ale chodit to ma vyjde na dalsiu tisicku :(
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Mam taky pocit, ze som sa definitivne rozhodol, moja volba znie:
M-Audio - DX4
http://www.m-audio.com/products/en_us/DX4-main.html

Dost som este uvazoval nad tymi drahsimi BX5-kami, ALE zatial tu nebol nikto kto by ich pocul a mohol zhodnotit rozdiel, na druhej strane tie BX5 su uz naozaj na vaznejsiu pracu s hudbou ako mam ja v plane, takze zatial zostavam u tych DX4, aj ked mam pravdu povedat je to takisto nemala investicia a povodne zvolene StudioPro 3 by mozno tiez stacili, ale kedze som ani jedny nepocul nedokazem to posudit :?

PS: Povie mi niekto ako zapojim tie BX5-ky k zvukovej karte? Je to trosku komplikovanejsie ako pri tych lacnejsich a navyse este aj ovladanie hlasitosti je vzadu :( . A este jedna vec, tie BX5-ky maju obidva repraky zvlast zdroj/zosilnovac, pretoze z obrazkov to tak vyzeralo?
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Nikto uz nic nema, nepoculi ste nikto tie BX5-ky, viete ani investicia 5000Skk nieje mala a ak by bol dostatok argumentov siel by som aj do nich :)
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“