Gigabyte MA78GM-S2H (AM2+, 780G+SB700)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

hartom
Nováček
Nováček

MA78GM-S2H rev 1.0 nebo 1.1??

Příspěvek od hartom »

zdravim,chci se zeptat jestli mam vzit rev. 1.0 nebo si priplatit 100kč a vzit rev. 1.1,myslite ze se to vyplati??a jake jsou vyhody rev 1.1??dik za radu
rousini
Začátečník
Začátečník

Re: MA78GM-S2H rev 1.0 nebo 1.1??

Příspěvek od rousini »

Rev. 1.1 má jinej, asi o chlup lepší chladič chipsetu, víc si nevzpomínám...
sikulasikovny
Nováček
Nováček

Re: Gigabyte M78GM-S2H (AM2+, 780G) - zkusenosti?

Příspěvek od sikulasikovny »

ahoj,koupil jsem si tuto desku v rev. 1.1,ostatni komponenty jsou athlon x2 5000,a data 4gb 800mhz cl 4-4-4-12,wd 640gb aaks,enermax pro 82+ 525w,ac freezer pro 64 pwm.

a ted muj dotaz,zde jsem nasel test teto desky http://www.svethardware.cz/art_doc-1FF0 ... 94730.html ,nainstaloval jsem si everest ultimate edition 4.50.1330 a udelal benchmark cache a pameti. prikladam vysledek.co me zarazilo,ze me vysledky jsou o dost nizsi,nez vysledky na shw,nastaveni bylo stejne.nemohl by udelat nekdo stejny test a hodit sem vysledky?pc jsem stavel poprve,nevim zda nemam nekde neco spatne.predem diky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
pox.cas
Nováček
Nováček

Příspěvek od pox.cas »

mam jen jine Ram a kousek pretaktovano
  • CPU: Intel Core i5-2500K, CPU COOLER: SCYTHE SCKZT-1000 Kozuti, RAM: CRUCIAL Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 VLP, MB: ASUS P8H67-I, HDD: WD Scorpio Black WD5000BPKT, 2,5", SATA/300, 16MB - 500GB, GPU: GIGABYTE GTX 560 Ti Ultra Durable OC 1GB, Mechanika: DVD-R/+RW SONY Optiarc AD-7690H, CASE + ZDROJ: SilverStone SST-SG05BB-450 Sugo, LCD: NEC E201W, Klávesnice: GIGABYTE GK-K8100 Aivia, Myš: Razer Lachesis Refresh, Podložka: Roccat Taito, Repro: Logitech X - 230, Sluchátka: CM Storm Sirus 5.1

Obrázek
dave1x
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dave1x »

Mě to měření příjde v pořádku. Mám nižší typ procesoru, ale provozuji ho také na 2,6 GHz a hodnoty mnou naměřené jsou téměř shodné (některé nepatrně nižší), ale to lze považovat za chybu měření.
NB Apple MacBook Pro 14" M1 Pro (2021), 16GB RAM, 1 TB SSD.

Server (NAS): Synolology Diskstation 420j (SHR 30 TB) + UPS Cyberpower 1000VA
sikulasikovny
Nováček
Nováček

Příspěvek od sikulasikovny »

diky za odpovedi.uklidnili jste me.
sandman.21
Nováček
Nováček

Příspěvek od sandman.21 »

Zdravím lidičky,

mám problém se zvukem u této desky. Když mám puštěnou hudbu (winamp) a píšu třeba po ICQ, popř. WORD, atd... prostě píšu na klávesnici, tak se mi sem tam zasekne zvuk. Už jsem zkoušel nainstalovat nejnovější ovladače, co jsou na webu výrobce dostupné a nic, pořád stejné. Jinak mám revizi 1.0 a bios F3. Do flashe se mi moc nechce...

zbytek sestavy:

AMD athlon 64x2 4450e (2,3GHz)
DDR2 2048MB 800 DC KIT (2x1024) TRANSCEND CL5 JetRam
Gigabyte M78GM-S2H rev. 1.0
Leadtek 7900GT
SEAGATE 320GB Sata-II (ST3320620AS)
FORTRON 400W
myš+klávesnice - klasika do PS/2

Setkal se již někdo s podobnou věcí? Jak jsem psal výše, do flashe se moc pouštět nechci, ale pokud je to nevyhnutelné, budu muset.

Ještě jedna věc, co nového by mi přinesl flash na verzi F5 - aktuální na webu gigabyte
Petrenka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petrenka »

Taky bych potřeboval dobrou radu,jak mám oživit eSata port - mám box se Sata diskem a výstupem eSata a USB - USB po zasunutí okamžitě najede,ale eSata ani ťuk-je tam potřeba něco speciálně kvůli tomu dohrát, či co já vím ?

díky
Petr
Petrenka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petrenka »

Asi mám nějakou špatnou chvilku,ale nedaří se mi nainstalovat WonXP prof se zapnutým AHCI-mám Sata DVDRW a Sata HDD.
Pokud zapnu Native IDE,tak je vše ok.Přpenu-li po instalaci všech ovladačů na AHCI,tak po rwestartu "chyby Čtení disku"-instaloval jsem ovladač přes F6
Pokud instaluju Win se zapnutým AHCI, tak se ani DVD nerozjede, takže nic instalovat nemůžu :sad:

Potřebuju rozjet instalaci Win na Sata disku a pak používat eSata

jsem bezradný

díky za každou radu
kidrock
Nováček
Nováček

...niektore aplikacie CPU 50% a nic...(3D Mark, Red Alert 3.

Příspěvek od kidrock »

Mam takyto problem(podozrievam dosku resp. BIOS, ale mozno sa mylim).. Na tejto zostavicke(dole v podpise) sa uz vystriedalo zo 10 roznych instalacii windowsu ako aj driverov k doske, grafike, zvuku..., ALE doteraz sa mi ani raz nepodarilo spustit ziaden 3D Mark, pocnuc 2001SE vyssie, dnes som skusal rozbehat Red Alert 3 a rovnaky problem: Spusti sa uvodna obrazovka, CPU vutazene na 50% a NIC sa nedeje! aj hodinu...rusim to az "end task-om"...

Stretol sa niekto s podobnou kuriozitou, alebo napada vas v com by to mohlo byt a co by som mohol este skusit ???
h0l0tn1k
Nováček
Nováček

Re: Gigabyte MA78GM-S2H (AM2+, 780G) - zkusenosti?

Příspěvek od h0l0tn1k »

Chcel by som si kupit tuto dosku a k nej procesor Athlon x2 5400+ AM2,urobim dobre ?
sandman.21
Nováček
Nováček

Příspěvek od sandman.21 »

to: h0l0tn1k

Určitě bych neváhal a koupil. Jen ještě jedna rada, již se tato deska dělá i ve formátu FULL ATX, takže s přihlédnutím k tvému použití (jestli do media PC, nebo klasického) bych zvolil velikost desky.

Kdyby v době, co jsem ji kupoval já byla již verze FULL ATX, koupil bych raději tu!
Damianus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Damianus »

Panove ja bych se rad zapojil o do tematu ohledne teploty. Jelikoz mi everest a speedfan ukazuje ze je na cpu 81°C tak je to dost sila a v biosu se ukaze neco kolem 30 kde je teda problem jen uvadim ze deska je revize 1.1 cpu je X2 5600+ BE chladic freezer 7 poradite prosim?

Jinak je velice zajimave jak kdyz jsem freezra dal na desku tak se docela prohnula :sad:
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

Tohle přesně mam i na GA-MA78GPM-DS2H .. kupodivu to je jak na integ. zvukovce, tak i kvalitní PCI, zkoiušel jsem i jinou klávesnici a myš .... zkoušel jsem to na XP, Vista, i windows 7 .... nic nepomohlo ... skoro mě napadá reklamace

EDIT: Tak nakonec pomohlo zapojení klávesnice přes USB (takže nemít klávesnici v PS2)
sandman.21 píše:Zdravím lidičky,)

mám problém se zvukem u této desky. Když mám puštěnou hudbu (winamp) a píšu třeba po ICQ, popř. WORD, atd... prostě píšu na klávesnici, tak se mi sem tam zasekne zvuk. Už jsem zkoušel nainstalovat nejnovější ovladače, co jsou na webu výrobce dostupné a nic, pořád stejné. Jinak mám revizi 1.0 a bios F3. Do flashe se mi moc nechce...

zbytek sestavy:

AMD athlon 64x2 4450e (2,3GHz)
DDR2 2048MB 800 DC KIT (2x1024) TRANSCEND CL5 JetRam
Gigabyte M78GM-S2H rev. 1.0
Leadtek 7900GT
SEAGATE 320GB Sata-II (ST3320620AS)
FORTRON 400W
myš+klávesnice - klasika do PS/2

Setkal se již někdo s podobnou věcí? Jak jsem psal výše, do flashe se moc pouštět nechci, ale pokud je to nevyhnutelné, budu muset.

Ještě jedna věc, co nového by mi přinesl flash na verzi F5 - aktuální na webu gigabyte
plichtousek
Nováček
Nováček

Příspěvek od plichtousek »

zdravím, poradí mi někdo, jak na tehle desce sundat pasivy z chipsetu?
Damianus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Damianus »

ja bych jej nesundaval je to sebevrazda :-D ale jde to normalne staci zmacknout nozicku z druhe strany a protlacit ji nevim co je na tom tezkeho :?: jinak doporucuju ho radsi nechat tam nebo vymenit profikem :wink:
plichtousek
Nováček
Nováček

no, doufal jsem, že to nějak půjde aniž bych musel vyndávat desku ze skříně :-(
Damianus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Damianus »

ne nepujde :wink: jedine by jsi musel mit nejakou zvlastni skrin ze by mela z druhe strany vyrez zrovna v miste kde je ten pasiv ale nevim pokud se vam ani nechce sundavat desku radsi bych to tak nechal :wink: a duvud jej sundavat ?
plichtousek
Nováček
Nováček

hrozně se zahřívá chipset, chtěl jsem vyměnit pastu
Damianus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Damianus »

zme vlastni zkusenosti se to jen zda protoze cokoli kolem 40°C se zda horke a tohle neni vazna teplota pokud teda bios udeva informace korektne nedostal jsem se nikdy pres 50°C takze nevidim duvod :wink:
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“