Několik problému s Vistava, prosím o vyřešení.

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
kennasek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kennasek »

Right HERE :
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47520

Na netu se dají sehnat i do 14 táců.

Tedka zkousím ten Rivatuner a bezuspesne.
Porad mi to ve hre dava 75hz...Zkousel jsi to i na 64bitové Ultimate verzi?
///EDIT : Rivatuner funguje, ale bohužel to není fixní, funguje stejně jako Powerstrip, prostě 120 , spouštění programu 60hz a pak 120hz.takze se monitor přepíná.. čímž se problém stále nevyřešil.. :(
Q6600 @ 3.6Ghz,2GBram,650+250GbHDD,ASUS P5KC,8800GS,21"DELL (CRT)
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Antonín Chromý »

Nezkoušel, já mám 32bit Home Basic. Pravda je, že já nemám potřebu řešit jestli to bude chvilku v 60hz a pak to přepne.

A kdybych měl řešit to, jestli mi to problikne versus to jestli mám zaplatit 14k aby mi to nedělalo, tak se krásně spokojím s tím, že to blikne.

Ehm - že ty hledáš záminku, jak upgradovat na LCD ;-) ?

//EDIT - k tomu monitoru - 28" v TN provedení? Je to rozumný nápad něco takového kupovat? Měl si tu čest vidět to na vlastní oči? Pokud ano a stále to chceš koupit, tak v pořádku, ale pokud ne, tak si to radši ověř...abys pak nelitoval.
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Já mám zrovna teď taky problém.

Mám dva HDD, to na kterém je systém je v pohodě. Nicméně ten druhý se občas vypne (když na něj dlouho nic nepřistoupí) a pak když na něj něco ukládám se zase zapíná. To cvakání se mi nelíbí a mám pocit, že neustálé roztáčení hdd mu na životnosti nepřidá.

ALE KDE TO VYPNOUT? V napájení nic není, ve spávci zařízení také ne.
kennasek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kennasek »

Nekoukal jsem co je ta 28" zač, jen me zaujala pomer cena velikost.

Mozna to bude nastaveni wist " uspora " nebo tak neco, ja tedka nechal brachu asi 5 minut operovat na mem pc, nejdou mi hry po netu ani icq se mi nevytoci...pritom net mi funguje..wtf
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

kennasek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kennasek »

Tak sem vetsinu veci vyresil kompletni reinstalaci...

Nemuzu sdilet soubory po siti,protoze mi pak nenavratne nejde icq a ggc ( program pro Warcrafta hrani po netu )..

Nastavit defaultní KME player uz nyni jde bez chyb, hura! :)

Zvuk uz nepraska pri zatizeni.

Obnovovacku jsem nastavil "one-way", ale aspon něco, doufám, že moje budoucí karta (ATI) to bude mít nastavitelné v ovladačích. Bohužel musím pokaždé najet do PowerSripu a dat pokaždé Ok, jinak mi to hází pořád 75hz.

Dokumenty jsem našel, visty mi to schovavají do "Windows.Old", předtim sem si adresáře nevšiml.

Výpínání a zapínaní počítače u druhé instalace trvalo cca 2 minuty, ale po 2 denním pracování se vypíná tak, jak má.

Bohužel ze nějakého důvodu mi nejde Nainstalovat "VISTA čeština", kliknu a nic, hlavně že jsem z microsofta tahal 150mb...

Jsem hlavně zvědav na DX10, to byl hlavní důvod proč jsem si je pořizoval, tak snad to nezklame

Musím uznat, že na mé konfiguraci to běží krásně svižně.
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

Stačí použít Refresh Lock a obnovovací frekvenci si pevně nastavit a je po problému - dokone i jeho stará verze, co jsem používal pod XPčkama kdysi, jede bez problémů ve Vistě - nevím ale, jestli i v 64 bit. To že ti nejdou hrát hry po síti při sdílení souborů je nějakej totální nesmysl, chyba nastavení nebo tak...
kennasek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kennasek »

Refresh lock mi bohužel nic nefixne, ani lepší refresh force, který na WinXP funguje geniálně ( až na některé chyby s hrami co mají EA engine ).

Když sdílím u WINXP pro SP2, bratr s vistama mě nevidí, pokud vypnu firewall, vše funguje.

Když jsem nasdílel u WinVista64, bratr mě neviděl, při vyplém firewallu to po něm chtělo heslo (žádné nemám,stejně to nešlo ) a poté mi hned nešlo icq a GGc.

Celkem divný problém.
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

Co se týče sdílení, rozhodně doporučuji vytvořit si na účtech hesla - potom se navzájem dostanete po zadání hesla do libovolného PC bez problémů.
kennasek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kennasek »

Po instalaci ceskeho jazyka ( z windows update ) se mi operacni system windows vista nepustil s chybou " nvctl 64 " nebo tak neco.. nesel ani safe mod, ani repair, ani posledni znama konfigurace, takze za 1 tyden 3 reinstalace :D Tomu rikam kvalita :D
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

nebudem zakladat novy thread, sem sa hodi aj moj problem.

winXP uz mam znacne znicene, chcel som teda reinstalovat, ale povedal som si, ze uz ked novy win, tak hodim vistu. Skusam teda vistu a po hodine som sa nedokazal dopracovat k instalacii. Mam 2 SATA disky, instalacia vidi len jeden a to ten, kam nechcem instalovat. Ako ho mam donutit aby mi ukazal ten druhy? (zostava v podpise)
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
kennasek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kennasek »

Nemas to nahodou v raidu? Myslim, že pokud to je v raidu(ikdyby softwarovej), tak se musí formatovat.

Jestli nemas, zkus tam dát ovladače sata drivers, které máš k základní desce, já osobně jsem si doma nikdy neinstaloval OS na S ata disk, protože mám tichou UATU, takže jsem do vist nic strkat nemusel.

Nekde jsem cetl,ze nějaké disky vista nevidí ( oproti winxp, ta nevidi zadny s ata, nebo vidí ale spatne na nej ulozi os) .
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

v raidu to nieje, na RAID som to raz instaloval a zobralo ho v pohode.

Tieto disky su sice SATA, ale mam ich v kompatible IDE mode, takze ani winXP odomna nepytal ovladace.

No a vista ho proste nevidi. Ale su obydva rovnake a jeden vidi, druhy nie.
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
kennasek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kennasek »

Zkus nove ovladace, pripadne instalaci s int. SP1.

Jinak ja bejt tebou, vyseru se uplne a visty..Zkousel jsem je, utratil nechutnou sumu, abych si je zkusil a poté, co me sralo par veci, pro me velice podstatnych, jsem presedlal zpet na XP. Stesti je, ze se dají do 2 tydnu vratit bez udani duvodu.

Myslel jsem si, ze Visty jsou rychle a svizne..ale opak je pravdou, v XP udelam za par sekund to, co na vistach za par minut. Kazdy pozna prechod z horsiho na lepsi vic nez naopak.

Pro me jsou Visty totalne nepotrebne, DX10 nepotrebuju, protoze opravdu nevidim rozdil a co jsem cetl testy na netu je mezi DX9 a Dx10 propastny vykonový rozdil a obrazovy nikoliv. Adresovani s vice nez 2 gb zatim na normalni( neprofesionální ) praci a hrani her v 1280x1024 je plne postacujici. Navic mi u toho praska zkukovka a padaji mi aplikace i windows samotny, reinstaloval jsem ho 3x v jednom tydnu. Navic mi tady nefunguje autoCAD, atd... snad jen pockat na novy Win7.

Jen dodavam,ze se jedna muj nazor, nechci se nejak dotykat spokojenych uzivatelu, kteri nemaji takove potreby a problemy jako já.
Nism0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nism0 »

Ahojte jestli můžu přidat problém: Teď se mi posraly WV no a problém je v tom že za boha nemůže tento Výborný OS nainstalovat myš.. už sem skoušel 3 myšítka a prostě nic komp sem asi 12x restartoval po nainstalovaní ovladačů od myši no teď skoušim 4. tou a taky nic. n evýte někdo prosimvas co s tim? Celkem to spěchá už mám omačkanej prst od tabu atd.. dik moc.
Imho WV home premium 64. Bit
Bla bla bla, stejně to nikoho nezajímá :D
kennasek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kennasek »

Nemas vadny PS2 / USB ? Pokud mas jen USB mys, zkus PS/2 popř naopak.
Jinak takovy problem jsem jednou mel, ale to bylo s win98 a win 2000, museli se komplet preinstalovat a poté to šlo v pohodě.

//DODATEK : podivej se do biosu, zda nemas zakazane USB zarizeni KB/MS nebo zakazane PS2, u me stare desky pri resetu biosu nesly USB zarizeni ( pokazdy se to muselo nastavit pres PS2 klavesnici... votrava)
Nism0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nism0 »

No vdo biosu sem se koukal.. je vse ok.. ostatní zařízení to je v pohodě.. Joystick, volant, všechno pozná.. dokonce pozná že je tam myš a že je připojená.... ale prostě s ní nejde hejbat.... na jinym komu dou všechny v pohodě..... jo jinak když sem se díval na ovládací panely/myš/hardware tak tam vidí neznámé zařízení a že je zakázaný.. no a když to v nastavení povolim myš z hardwaru zmizí.. prostě jako kdyby jí někdo vypojil...
kennasek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kennasek »

zkousel si jak USB, tak PS2 mys?
Nism0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nism0 »

kennasek píše:zkousel si jak USB, tak PS2 mys?
No ps2 mys nemám ale mám redukci USB/PS2 to sem skoušel ale nic se nezměnilo
BBS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BBS »

ahoj pořeboval bych poradit,mám vistu 64bitu.Potřebuju změnit port lpt ve vistě někde teřba v DLL nebo někde,nevíte kde se to mění přesně jakej je to soubor.Důvod je takovej že my prostě svítí přes lpt port jen jedna dioda přesněji s osmi diod 3 mi svítí.v biodu to nemám.díky
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“