Vista 64bit- Disk pořád swapuje + poděl se spouštěním
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Aros
- Začátečník

To musí být primitivní chyba... Dělá mi to to samé v XP i v Vistách, tzn. chyba musí být někde u mě/něco jsem zapomněl nastavit... Já nastavím stránkvací soubor na :"Nepoužívat stránkovací soubor/Don't use paging file" a dám nastavit/set potom dám OK a ono to chce restart. Ten provedu, ale po restartu stejně stránkovací soubor ve správci úloh/Task manageru vidím. A to ne malý, normálně třeba 1 GB. Přitom když zase vlezu do systému a podívám se na záložku upřesnit tak je tam:
Virtuální paměť:
celková velikost stránkovacího souboru všech jednotek: 0MB
Prosím poradit... určitě je to děsně triviální.
Virtuální paměť:
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- Yalk
- Nováček

- JSzu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Dej sem screenshot toho taskmanageru, u WinXP je nad vyuzitou pameti, i kdyz je vyply pagefile, vzdy napsane "Stránkovací Soubor".Aros píše:To musí být primitivní chyba... Dělá mi to to samé v XP i v Vistách, tzn. chyba musí být někde u mě/něco jsem zapomněl nastavit... Já nastavím stránkvací soubor na :"Nepoužívat stránkovací soubor/Don't use paging file" a dám nastavit/set potom dám OK a ono to chce restart. Ten provedu, ale po restartu stejně stránkovací soubor ve správci úloh/Task manageru vidím. A to ne malý, normálně třeba 1 GB. Přitom když zase vlezu do systému a podívám se na záložku upřesnit tak je tam:
Virtuální paměť:
- Aros
- Začátečník

No, takto to vypadá. Teď se to ustállo, takže je to míň než těsně po startu, stejně tu ale stránkovací soubor je...

Yalk: Sorry, ale co to s tím má co společného? To mi nějak teďka není jasné. A mluvíš teď o Vistách, nebo XP? Předpokládám, že to bude stejné, ale XP mám v češtině a ekvivalent jsem tam nenašel. Do Vist se podívám záhy.

Yalk: Sorry, ale co to s tím má co společného? To mi nějak teďka není jasné. A mluvíš teď o Vistách, nebo XP? Předpokládám, že to bude stejné, ale XP mám v češtině a ekvivalent jsem tam nenašel. Do Vist se podívám záhy.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
- JSzu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Aros
- Začátečník

Pravda, pagefile.sys zmizel. Já bych pochopil, že tam bude v takmanageru napsané třeba nula nebo nějaké fixní číslo. Ale to se pořád mění, tak jako kde ty čísla bere??? Jinak teda ale díky, zdá se, že je to teda v pořádku.
- JSzu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Co se meni? Vyuziti pameti?
Ale to je normalni, fyzicke vyuziti RAM se bude menit, nebo si myslis ze spustis PC a RAM bude porad stejne zabrana, ikdyz spustis pametove narocnou app?
Naposledy upravil(a) JSzu dne pon 14. črc 2008, 21:19, celkem upraveno 1 x.
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
- JSzu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
- Aros
- Začátečník

Jo, přesně tohle mě mate.NoTHX píše:Arose mate to "využití stránkovacího souboru" který neexistuje a přesto se do něj něco "ukládá"
Dalo by se myslím říci, že to je objem paměti který by byl v pagefile.sys pokud by ten soubor existoval
MS asi nepředpokládal že by někdo i přes jeho nedoporučení opravdu ten swap vypnul
Nevím jak by se to k tomu mohlo přičíst, když při vypnutém pagefile je to celé v RAM, tzn. ten datový objem je stejně velký, ale jinak jsem rád,že to mám v pořádku...
Čekal jsem, že to odezvu zlepší víc, např. při přepínání oken, ale jinak je to dobré. Když třeba přehodím HL2 Ep2 na plochu a zpátky, strašně dlouho to trvá. To je ale možná tím, že se Steam musí zase zkontrolovat... Aby se moje verze během hraní náhodou nestala nelegální
Takže díky za support.