Diskuse na téma: duální DVD vypalovačky

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Lucifer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucifer »

Bathory píše:Tohle je jasná odpověď na všechny ty dohady, jestli poslední modely jednovrstvých vypalovaček budou umět pomocí jiného firmware pálit duál. Jenom ta rychlost 2x stojí za starou bačkoru.
Mno - Teac DV-W58E - jak je to jasne? Je to stejna mechanika jako DV-W58G , nebo ne? Ctu jen v diskuzi ze "údajně to je OEM Liteon DVDRW LDW-811S" = stejne streva jak u 58G, ale o nejakem firmware ani slovo...? :?

Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

A jak myslíš, že ji naučili na 2 vrstvy, pochopitelně firmwarem. Před příchodem dvouvrstvých vypalovaček bylo hodně dohadů, jestli půjdou upravit. Spousta lidí s tím nesouhlasila a nevěřila tomu, já tomu věřil od začátku a jenom se mi to potvrzuje. A snad si nemyslíš, že na krabici napíšou "new dual layer-only edited firmware" a nebo ti tady mám vyjmenovat všechny mechaniky, který s upraveným firmwarem naučili na 2 vrstvy? Pár už jich je!!!
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 19:05, celkem upraveno 1 x.
Bathory
Lucifer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucifer »

Coz, to je mi vse jasne, techicky neni u vypalovacky moc rozdil mezi ctenim DL a jeho vypalovanim, ta optika MUSI stejne tak jako tak umet zaostrit na patricnou vrstvu.

Jde ale o to jestli se nekdy patricny firmware vubec objevi - sam vyrobce na tom zadny extra zajem mit nebude, takze zustava jedine sance ze nejaky sikula veme firmware z dual layer a decentne upravi aby sel pouzit pro single layer mechnu. (normalne ti to DL firmwarem flashnout nepovoli). Zatim jsem ale nic takove neobjevil - teda minimalne ne pro ten Teac 58g co mam doma...

(pri aktualni cene DL medii me to stejne zatim moc netrapi)

Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Zatím to tak vždy bylo a navíc, tady je jistota, že to udělal výrobce, takže stačí vytáhnout z jedné a flashnout do druhé, tím jsem si jist.
Nebo stačí počkat na první opravný, co vydá sám výrobce a pak ho tam dát. Tohle už tady bylo mockrát a ještě bude.
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 19:06, celkem upraveno 1 x.
Bathory
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tak tady celkem slušně otestovali NEC ND 2500A předělanýho flashnutím upraveného firmware na NEC ND 2510A. Výsledek snad ani nemohl být lepší. :onfire:
http://www.cdr.cz/a/10898

Bohužel se ukázala jedna vlastnost new dual layer a to že málo které vypálené dual medium lze taky přečíst v něčem jiném, než v té samé vypalovačce (typu), až na vyjímky ......... Že to jde bez problémů ve stolních DVD mě nepřekvapuje, ale doufám, že s tím výrobci něco udělají, jinak to bude pro uživatele katastrofa. :cry:
Bathory
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

A testy pokračují.

Jak přečtou vypálené DVD+R DL stolní přehrávače nebo optické mechaniky v PC, za nás otestovali zde: http://www.cdr.cz/a/10916
Bathory
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tak jsem si asi pěkně naběh.
Před 14 dny jsem tady uvedl TEAC DV W58E, jako další předělávku firmwarem z jedno na dvouvrstvou palírnu a vypadá to, že nakonec bude všechno jinak, ale pokud to bude tak, jak to píšou, je to bomba, protože by to možná mohlo znamenat návrat jednoho bývalýho velkýho výrobce optik na scénu. Kéžby.

Na CDR až teď napsali, že TEAC DV W58E vyrobil přímo TEAC. :!:
http://www.cdr.cz/a/10932
http://www.cdr.cz/?dvd_rekordery/teac/dvw58e.html

//Edit: Je taky zajímavé, že mechanika se stejným označením a parametry se v USA objevila už koncem roku 2003, takže s tím firmwarem jsem měl nakonec nevědomky pravdu, ale za důležitější považuji chipset Sanyo, který by mohl ve spolupráci s šikovným firmwarem být tím pravým kladivem na ochrany. Necháme se překvapit. :)
Bathory
Lucifer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucifer »

Hele to se mi silne nezda, uz dle fotky te mechaniky je to Liteon??? Kratka, typicky jako predchudce 58G, nebo 811S primo od vyrobce... :?

Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Lucifer píše:Hele to se mi silne nezda, uz dle fotky te mechaniky je to Liteon??? Kratka, typicky jako predchudce 58G, nebo 811S primo od vyrobce... :?
A to zase ne. Jestli myslíš tu fotku z shopu, tak to je nejspíš Teac DV-W58GA, protože neměli originál, tak si takhle vypomohli a věz, že to dělají běžně a ne jenom u vypalovaček. A už vůbec není typicky LiteOn krátká (170mm), ale má pomalu 198mm.
Ještě je brzo tomu věřit na 100%, ale já jsem optimista a doufám, že to TEAC je a znamená to jeho návrat. :onfire:

Tady je snad originál TEAC DV-W58E. Myslím ten původní: Obrázek
Bathory
Lucifer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucifer »

Hmhm, ze by konecne Teac dostal rozum a zacal i neco vyrabet sam? Jejich CD-RW mechaniky byli vynikajici ( jeste mam jednu doma ), jinak foto jsem samozrejme myslel z jakehosi e-shopu, asi mas pravdu ze nemeli jeste ani oficialni fotku, natoz mechaniky skladem tak tam hodili neco jineho... :oops:

Tranzistor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tranzistor »

V popisech DVD vypalovaček (zvláště těch posledních, dvouvrstvých) jsem se dočetl, že také mají nastavení regionu. To je kvůli čtení DVD nebo to funguje i pro zápis?
jajapv
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jajapv »

To je jen na čtení a mají to i jednovrstvé vypalovačky,lze to několikrát změnit potom to zůstane na pevno,nebo softwarově obejít.Některé mechaniky mají region free takže jsou bez omezení.Region si můžeš při vypalování nadstavit,nebo je automaticky 0 to znamená bez omezení.(myslím tím filmy)u her a software jsem regiony neviděl.
AMD X2 6000,Asus M2N-E,DDR Adata Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12,ATI SAPHIRE 4850 512MB,Hitachi SATA II 250Gb,WD SAII 640Gb,Asus 2014BLT,Optiarc 7173S,Win 7 Professionall 64bit,Canon MP610,Logitech set MX4200laser,CANON EOS 400D
flukes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flukes »

LG 4120 mi v Clonu DVD pri paleni z disku na medium Ricoh RW hodilo ze to neni DVD9, na druhy pokus to vzalo. Zahada?

Uz jste nekdo nekde objevil DVD DL? Chtel bych to prubnout.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tranzistor T 466.2 (742) píše:V popisech DVD vypalovaček (zvláště těch posledních, dvouvrstvých) jsem se dočetl, že také mají nastavení regionu. To je kvůli čtení DVD nebo to funguje i pro zápis?
Tohle si přečti: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=9329
Bathory
flukes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flukes »

Asi jsem blbej, tak se ptam co to ma spolecneho s DVD regionem? DVD9 neni region ale DL DVD.

//Bathory: Promazáno. Ty kopie z kopie si nech od cesty, to se tady řešit nebude, dle platných zákonů máš možnost vytvořit kopii pouze jednu a to z originálu. :x
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

flukes píše:Asi jsem blbej, tak se ptam co to ma spolecneho s DVD regionem? DVD9 neni region ale DL DVD.

Nějak mi není moc jasný, co tímto postem sleduješ, nikdo ti přeci neodpovídal, že má DVD9 něco společného s DVD regionem.
Bathory
flukes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flukes »

OK, prehledl jsem to.

Tak ze jsem dosel k zaveru ze Clone DVD 2.0.9.4 neumi palit 4x s LG 4120, v Neru 6.3.1.15 to jde v pohode.
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Nevíte někde o článku a tom jake všechny vypalovačky jde předělat na dvojvrstvé?
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Wiruss píše:Nevíte někde o článku a tom jake všechny vypalovačky jde předělat na dvojvrstvé?
Podívej se na první post v tomto threadu. U těchto mechanik je to 100% (bez problémů) a další budou průběžně dopisovány. Jinak jeden článek, ve kterém by byli zahrnuty a popsány všechny asi neexistuje.
Bathory
Tranzistor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tranzistor »

ad Bathory čt 24. červen 2004, 20:18:

V těch odklazech jsem prohledával už předtím, ale nic ohledně použití informace o DVD regionu při vypalování jsem nenašel. Ani jinde.
Jak to tedy je s nastavením DVD regionu u vypalovaček? Platí pouze pro čtení a pokud zapisuju, tak to dělám v regionu 0?

//Bathory: promazáno OT
Naposledy upravil(a) Tranzistor dne ned 27. čer 2004, 14:31, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“