Patriot 1066MHz Vs. Corsair Dominator 1066
- Vivec
- Středně pokročilý

nedaří se mi je rozjet nějak slušně přes 1000Mhz, při 5-6-6-18 1020Mhz a 2,3V je to OK, ale při obdobnym nastavení, jen 5-5-5-15 háže memtest chyby
nad 1040Mhz stávkuje deska, protože tam můžu mít jaký chci časování a jaký chci napětí, ale po uložení nastavení v biosu se třikrát vypne a zapne a nahodí default, zkoušel jsem i různý děličky ale ani ťuk, už se fakt těšim na novou desku
jinak v everestu mi to v trialu zobrazuje jen čtení a to bylo takřka přesně 7GB/s, ze zkušenosti vim, že zbylý hodnoty se moc neliší, zápis je většinou o 500MB/s menší a kopírování o cca 1GB/s
nad 1040Mhz stávkuje deska, protože tam můžu mít jaký chci časování a jaký chci napětí, ale po uložení nastavení v biosu se třikrát vypne a zapne a nahodí default, zkoušel jsem i různý děličky ale ani ťuk, už se fakt těšim na novou desku
jinak v everestu mi to v trialu zobrazuje jen čtení a to bylo takřka přesně 7GB/s, ze zkušenosti vim, že zbylý hodnoty se moc neliší, zápis je většinou o 500MB/s menší a kopírování o cca 1GB/s
- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
a na základní frekvenci,časování a napětí jedou normálně ne? (1066Mhz CL5 při 2.1V)
Připadne mi,že Patrioty tímhle trpí,nedávno kámoš měl s jedněma taky problém,nemohl docílit základního nastavení,musel tam cpát 2.3V a až tehdy to jakš takš jelo,pak se ukázaly i chyby v Memtestu,taže reklamace.
Zkus je u někoho vyzkoušet,jestli vůbec dají to základní nastavení.
Připadne mi,že Patrioty tímhle trpí,nedávno kámoš měl s jedněma taky problém,nemohl docílit základního nastavení,musel tam cpát 2.3V a až tehdy to jakš takš jelo,pak se ukázaly i chyby v Memtestu,taže reklamace.
Zkus je u někoho vyzkoušet,jestli vůbec dají to základní nastavení.
- Vivec
- Středně pokročilý

vždyť to píšu že se mi nedaří je dostat ani na základní frekvenci...
rád bych je vyzkoušel, ale všichni kámoši jedou na obstaróžních compech...
snad ale ještě tehle tejden půjdu pro asus p5q dlx...
jinak timhle jevem trpí hodně výrobců, ale neni to primárně jejich chyba, na vině je často deska která nezvládá dost dobře děličku, protože já teď jedu na trojnásobku FSB, ale když tam dám 3.33x a jinak obdobný parametry tak deska stávkuje (340Mhz x 3 a 306 x 3.33)
\\co mě ale těší je, že jsou i při 2,3V studený
rád bych je vyzkoušel, ale všichni kámoši jedou na obstaróžních compech...
snad ale ještě tehle tejden půjdu pro asus p5q dlx...
jinak timhle jevem trpí hodně výrobců, ale neni to primárně jejich chyba, na vině je často deska která nezvládá dost dobře děličku, protože já teď jedu na trojnásobku FSB, ale když tam dám 3.33x a jinak obdobný parametry tak deska stávkuje (340Mhz x 3 a 306 x 3.33)
\\co mě ale těší je, že jsou i při 2,3V studený
- Vivec
- Středně pokročilý

- redsaq
- Začátečník

-
- maslik
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vivec
- Středně pokročilý

nemyslim si že to bude o mnoho jiný, co jsem sondoval net tak oboje používají stejný paměťový čipy, víc záleží prostě na kusu, bohužel...maslik píše:tak když na to koukam, tak asi radsi sahnu po corsairu za 2550,-
já jsem vzal patrioty kvůli tomu, že jsem si je moh v praze vyzvednout osobně, po corsairech jsem taky pokukoval ale nikdo je neměl skladem, a já když se rozhodnu že něco chci tak to chci hned
- maslik
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- maslik
- Začátečník