GTX 280 - problémy s ovladači a nestabilita

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Tomco
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomco »

doktor1 píše:tak na druhý pokus (první byl reklamace - viz. výše) je doma BFG GTX 280 OC. Zatím spokojenost..zkoušel jsem z her Half life 2 Episode One a Episode Two, Call of duty 4, Crysis. Episode Two má chyby v texturách ..myslím, že zrovna fialová barva střech není úplně to pravé. Daleko horší je ale Crysis ...tady totálně zprasili ovladače ..hlavně co se týče výkonu. Lepší to bylo na 8800GTX, kdy hra běžela plynule. Tady je to asi tak jako když jste v autě a rychle za sebou přidáváte a ubíráte plyn (možná blbé přirovnání ale jsou tam děsné propady výkonu) - tohle 8800 GTX rozhodně nedělala. Z toho usuzuji, že jsou chyby v ovladačích a další verze to snad doladí. Ta karta má rozhodně nato zmáknout Crysis levou zadní i s vyhlazováním ..což jsem si dnes potvrdil, jen dotáhnout ty ovladače (Crysis mám projitý několikrát tak si to mohu dovolit tvrdit). Už chápu proč recenzenti psali při cca 29 FPS průměr, že je to nehratelné. Na GTX 8800 jsem to bez vyhlazování dal na very high a běželo to daleko plynuleji - tam musí být obrovská rezerva právě v těch ovladačích. Je jen smutný, že právě tady si nedali programátoři Nvidievíce záležet - z jakou asi čekali, že hrou se budou měřit síly? Jinak teď jdu instalovat Mass effect, který jsem si před chvilkou koupil ..tak pak zase písnu.

Tak toto je ROFL a jednoznacny dukaz, ze nejfatalnejsi problemy v ovladacich so vetsinou mezi klavesnici a zidli...
doktor1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od doktor1 »

myslíš snad, že nemumím nainstalovat správné ovladače nebo co?..prostě to pod Vistama blbne ..co mám podle tebe dělat? asi počkat na další ovladače ..vid?..
Tomco
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomco »

Mam taky Visty...
doktor1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od doktor1 »

v čem by podle tebe tedy mohl být problém?..třeba zkusit ještě přeinstaloat OS?... Zdroj je 700 W ..z jedné větve se dvěma 6 PIN jsem redukcí zapojil ten osmi PIN a z druhé větve zapojil ten 6 PIN ...LED svítí na desce zeleně ..takže napájení je o.k. Drivery jsou 177.35 ..takže ty nejnovější co Nvidia k ní vydala ....přesto jsou v Crysis chyby v texturách a hra jede trhaně. Doufám jen, že nejsem s touhle zkušeností jediný. Budu vděčný za pomoc. díky.
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

od ovládačov 175,63 ani v jednými mi nefunguje poriadne DX10 :(
všelijaké artefakty a pod.
a to mám 88GTS512
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

doktor1 píše:myslíš snad, že nemumím nainstalovat správné ovladače nebo co?..prostě to pod Vistama blbne ..co mám podle tebe dělat? asi počkat na další ovladače ..vid?..
U mě ve Vistách 64 naprosto bez problémú, nahodil jsem to ještě jednou a vše šlape parádně jak má. PhysX funguje na mojim SLI taky. Zkoušen jen Vantage. Co se her týká Crysis šlape parádně oproti 174.77 které jsem měl doteď v PC. Žádný problémy na 64 Vistách. Problém bude určitě v tobě.

// testováno s 177.39

Jinak já žádné artefakty nepozoruji a vlastně jsem nikdy žádné neměl. Chce to umět taktovat, ne to napálit a pak se divit.
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
Mayhem(cz)
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mayhem(cz) »

doktor1 píše:v čem by podle tebe tedy mohl být problém?..třeba zkusit ještě přeinstaloat OS?... Zdroj je 700 W ..z jedné větve se dvěma 6 PIN jsem redukcí zapojil ten osmi PIN a z druhé větve zapojil ten 6 PIN ...LED svítí na desce zeleně ..takže napájení je o.k. Drivery jsou 177.35 ..takže ty nejnovější co Nvidia k ní vydala ....přesto jsou v Crysis chyby v texturách a hra jede trhaně. Doufám jen, že nejsem s touhle zkušeností jediný. Budu vděčný za pomoc. díky.
Já mám ovladače 177.35 a vše jede parádně,radím přeinstalovat os a bude to v klidu.
Intel Core i5-3570K +Cooler Master Hyper N520| MB> ASUS P8H77-V LE (bios 1301) |
Corsair Vengeance Black 16GB DDR3 1680 cl9 (9-9-9-24)| GPU>Gigabyte GTX 970 G1 Gaming [LCD> Dell S2740L 27 černý HDD>INTEL SSDSA2M080G2GC, Western Digital Velociraptor 150 GB Hitachi Deskstar P7K500 500GB , Hitachi HDT725025VLAT80 250gb , Transcend SSD340 256GB (systém) Myš>A4T EVO XGame Laser Oscar X750 Brown Fire | KB>A4Tech X7 G800V Programmable Gaming Keyboard CZ> Corsair HX1000 1000W| OS> Windows 10 Home CZ 64bit | case>Thermaltake VH6000BWS Armor
doktor1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od doktor1 »

Chlapi o stránku vedle jsem řešil potíže se svoji GTX 280. Spočívají v tom, že Crysis jede na very high details (i na high) trhaně ..hra prostě zpomaluje a zrychluje. Totéž dělá i ve Fear Perseus Mandate. Rady zněly přeinstalovat OS, ovladače. Vše jsem udělal ..ovladače mám ty 177.35 a jsou WHQL. Nic nepomohlo. Bucho psal, že by potíže mohly být ve zdroji ale tomu se mi nechce věřit ...zdroj mám vyhovující ..je to Seasonic 700W, který má dvě větve 12V zatížení 40A na každou. Z jedné větve jsem redukcí zapojil ten 8 PIN konektor (2 x 6 PIN na 8 PIN) a z druhé jen ten 6 Pinovej (jeden zůstane volnej). Deska (ASUS Blitz Formula P35) problémy s napájením karty také nehlásí (měla by jinak svítit červená LEDka). Začínám to pomalu vidět na reklamaci karty ...napadá vás ještě něco jiného? ...Jo a prozajímavost ..hraju v rozlišení 1600x1200 ...když v Crysis dám autodetekci kvůli nastavení detailů ..tak na 8800 GTX mi to nastaví vše na very high ..a na GTX280 "jen" high. Pomalu nabývám dojmu, že s tou kartou opravdu není něco v pořádku a přikláním se k reklamaci. Napadá vás čím to může být?---já už jsem s nápadama v koncích. Díky.
Wilduv Pyj
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wilduv Pyj »

setkal sem se s tim u kamose a bylo to vadnou deskou. po reklamaci desky to bylo ok.
Ze vseho nejhorsi je debatovat s volem... ktery me v PM sdelil, ze mu je 34 let... a dale se zdejsim wedenim...
Bucho95
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bucho95 »

Já bych to testnul u někoho jiného, nejlépe u známého v obchodě.
doktor1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od doktor1 »

Wilduv Pyj píše:setkal sem se s tim u kamose a bylo to vadnou deskou. po reklamaci desky to bylo ok.
No jo ale 8800 GTX na té desce funguje bez problému. Ještě mě napadlo vyměnit ji za GTX 280 od Asusu. Asus k Asusu, i když je to asi blbost ale tonoucí se stébla chytá. Jinak bios jsem aktualizoval a drivery desky vč. čipsetu také. Servis alzasoftu tvrdí, že to bude spíš nějakou nekompatibilitou ...hmmm ..to je možný ale laborujte mezi deskou ..operačníma pamětma a kartou, když nemáte věci na výměnu hned po ruce. Kamarád měl také GTX 280?..hodil bys prosím na něj kontakt ....když tak do soukromé zprávy. Moc díky.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

kamarat mal pripad, ked Gigabyte VGA nesla na Bigabyte MB... takze asus k asusu, hlavne na zaciatku, ked vsetky karty robi jeden vyrobca...
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

K doktor1

ja jsem mel mensi problem s 9800gtx a hned jsem ji reklamoval, nevim co porad resis. Je to jednoduchy, navic mas 14 dni na vraceni bez duvodu ne? A urcite jdi do asúsu. Ten smartdoctor na regulaci ventilatoru je dobra aplikace.
djstudio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djstudio »

doktor1 píše:Chlapi o stránku vedle jsem řešil potíže se svoji GTX 280. Spočívají v tom, že Crysis jede na very high details (i na high) trhaně ..hra prostě zpomaluje a zrychluje. Totéž dělá i ve Fear Perseus Mandate. Rady zněly přeinstalovat OS, ovladače. Vše jsem udělal ..ovladače mám ty 177.35 a jsou WHQL. Nic nepomohlo. Bucho psal, že by potíže mohly být ve zdroji ale tomu se mi nechce věřit ...zdroj mám vyhovující ..je to Seasonic 700W, který má dvě větve 12V zatížení 40A na každou. Z jedné větve jsem redukcí zapojil ten 8 PIN konektor (2 x 6 PIN na 8 PIN) a z druhé jen ten 6 Pinovej (jeden zůstane volnej). Deska (ASUS Blitz Formula P35) problémy s napájením karty také nehlásí (měla by jinak svítit červená LEDka). Začínám to pomalu vidět na reklamaci karty ...napadá vás ještě něco jiného? ...Jo a prozajímavost ..hraju v rozlišení 1600x1200 ...když v Crysis dám autodetekci kvůli nastavení detailů ..tak na 8800 GTX mi to nastaví vše na very high ..a na GTX280 "jen" high. Pomalu nabývám dojmu, že s tou kartou opravdu není něco v pořádku a přikláním se k reklamaci. Napadá vás čím to může být?---já už jsem s nápadama v koncích. Díky.
¨

Pokud si toho zkusil uz fakt hodne tak jedine dat GTX280ku jeste do jine sestavy ktera na to ma a pokud na ni korektne pojede tak pak se ji neco neliby.Jeste bych mrkl do nakeho softu na jakou rychlost jede PCI-E zbernice kam je grafika napojena a rovnez bych to zkusil jeste u sebe na jinem operacnim systemu jestli to dela take.Moznosti je hodne.
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING Bios 3222 CPU: AMD RYZEN 9 7900X + CORSAIR iCUE LINK H170i 420mm GPU: ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC RAM: 2x32GB - 64GB CORSAIR Vengeance RGB DDR5 6000MHz CL30 SSD SYSTEM: SAMSUNG 990 PRO Gen 4 NVMe 2TB SSD DATA A TESTY: KINGSTON RENEGADE, GIGABYTE AORUS Gen 4 NVMe SSD 1TB ZDROJ: FRACTAL DESIGN ION+ 860W PLATINUM Modular CASE: CORSAIR 7000D AIRFLOW Black Bigtower MONITOR: MSI 32" MAG 323UPF IPS FreeSync Premium Pro 160HZ 1ms - 4K NET: VODAFONE Kabel 500 Mb/s - 30Mb/s SYSTEM: Windows 11 PRO 64BIT Build 24H2 FOTO PC: https://cz.pcpartpicker.com/b/pdvfrH
doktor1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od doktor1 »

díky všem ..ale už jsem ji dneska vrátil a novou nechci po tom, co jsem viděl testy HD4870. Protože ATI také nechci tak si nechám zatím 8800GTX a doufám, že Nvidia ten debakl s GTX 280 nějak rozumně rychle a hlavně pořádně napraví.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Promaz, řešit tady reklamovanost HD48x0 je trochu mimo ...
Goldnoob team proud member!
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“