Pomale kopirovanie.

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Fe3C
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fe3C »

este nieco ma napadlo. Z vetvy, ktora ide zo zdroja do HDD mam v konektore napichute napajanie dvoch ventilatorov. jeden 80 a jeden normalny maly.
Nemoze to ovplivnit otacky alebo nieco take? ozaj, nepoznate nejaky soft na monitorovanie otaco HDD? ja som s takym este nestretol.
AMD X2 5000+, 2x1 GB DDR2 800 , Asus M2N SLI Deluxe, Asus GF9600GT, SB Audigy 4
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

To asi ne, pokud by měl disk málo štávy, tak se snad ani nerozjede, protože při startu bere nejvic. Každopádně program na monitorování otáček disků pokud vím neexistuje, to by musel podporovat i disk.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
Fe3C
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fe3C »

ale ved taky softik nemusi mat zlozity princip. Staci ked bude monitorovat kolko krat sa otoci ten isty sektor alebo blok a smitec. Disk to ani nemusi podporovat a hotove. ci to si len ja tak pekne a lahko predstavujem? :-D
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Tak by to asi nešlo, to by musela být hlava furt na jednom místě, aby mohla detekovat, kolikrát tam projde nějakej sektor. Zase tak jednoduchý to nebude, to už by to uměl každej druhej soft a bylo by to určitě i ve smartu.
Zkus sem hodit ten screen z HDTachu.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
Fe3C
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fe3C »

Obrázek
Tak tu HDtach. Co si myslite je to ok?
(dufam ze ho bude vidno bo je o moj first image)
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Fe3C píše: Tak tu HDtach. Co si myslite je to ok?
(dufam ze ho bude vidno bo je o moj first image)
Rychlosti jsou OK. Akorát máš strašně vysoký využití CPU.
Neběží ti něco na pozadí?
Takty to můžou být špatný drivery.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Fe3C
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fe3C »

no su njake programiky spustene na pozadi. Skusit ich vsetky pozatvarat a zrobim to znova. Ale ten cpu by nemal mat moc vpliv na kopyrovanie nie?
akurat vcera som vcera nieco vymazal z registrov a teraz ked spustam film tam straaasne moc cita z HDD. Aj restart trva dlhsie.
Zrejme bude nutne reinstall. Ma jebne raz z toho no ale co uz.... co som si navaril....
Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

Tak k tomu vytížení PC bych rád přidal nějakou radu:
mé vytížení na Broggovi je 46-64%, což je na první pohled hned divný a vysvětlení dal MaWa (kdo jiný, že?! :wink: ): (cituji MaWy)
1. HD Tach u nových chipsetů a CPU měří to vytížení dost blbě
2. v tý desce (pozn. Brogga: MB Brogg, tj. Soltek KT600 -RL) je IDE řadič via8237, kterej je docela rychlej a má i dobrý ovladače (caching a tak) - to ale žere trochu (!) výkonu CPU
3. ...to skutečné zatížení je do 10%, zbytek je haluz HD tachu. on CPU nezatěžuje samotný ide řadič, ale jeho ovladače. pokud totiž třeba windows odešlou disku nějaký počet příkazů, tak ovladače (resp. vlastně CPU) je uspořádají tak, aby je disk vykonal co nejrychleji. taky tam funguje dočasné uchovávání dat atd...je toho hodně. taky to musíš brát tak, že k disku se přistupuje relativně málo často - a jen v těchto chvlílích je 10% CPU vytíženo. NENÍ to trvalé vytížení.

Takže ono zase brát údaj z HDTachu o vytížení CPU jako bernou minci není právě ono... :wink: Ale jiný ovladače na to kopírování by mohly pomoci...
Wandering*Walking*Drifting with the tide
Browsing*Searching*Finding our way through life
(The Gathering - Box)
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Ohledně toho vytížení CPU.

Neměl by být problém otevřít okno s task managerem a sledovat využití CPU při probíhajícím testu v HD-Tachu :wink:

A máte jasno, jestli HD-tach kecá nebo ne. :roll:
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
strenkp
Nováček
Nováček

Příspěvek od strenkp »

no neviem ci HDtach vravi pravdu. z verzie 2.70 mi vyjde vyuzitie cpu okolo 30%(vytazanie bolo dokonca 70% dovtedy, co som pomocou Wpcredit-u nezapol PCIparking), ale ked som to skusal v novej, beta verzii 3.0 tak mi to vyhodilo zatazenie 7% ....
CPU: Intel i7 2600K@4,1Ghz | Cooler: Noctua NH-D14 | Mainboard: ASUS P8P67 PRO | RAM: Kingston 8GB 1333Mhz DDR3 | GK: GIGABYTE 770 GTX GV-N770OC-2GD | PSU: Seasonic X760 | HDD: 2xSamsung F1 640GB - Raid0 | SSD: Samsung 850 EVO 500GB | Monitor: Eizo Foris FG2421 | Mouse: SteelSeries Rival 310
Brogg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brogg »

Butch píše:Ohledně toho vytížení CPU.

Neměl by být problém otevřít okno s task managerem a sledovat využití CPU při probíhajícím testu v HD-Tachu :wink:

A máte jasno, jestli HD-tach kecá nebo ne. :roll:
Hm, tak se to moc posoudit nedá :( Zkoušel jsem to a dopadlo to: asi 2/3 testu vytížení CPU tak zhruba okolo 1-2% a zbylá 1/3 na 100%. Mně HDTach ukazuje vytížení různě asi 46-64%, takže blbost, zejména pokud nemám problém s rychlostí + komentář MaWy (viz. výše).
Jen pro zajímavost a pro zasmání: někdo tady psal, že Intel má menší vytížení v HDTachu než AMD (samozřejmě další provokace, že?! :wink: ) - co když ten sw je optimalizovaný pro Intel a AMD ubližuje :lol:
Wandering*Walking*Drifting with the tide
Browsing*Searching*Finding our way through life
(The Gathering - Box)
Fe3C
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fe3C »

Brogg píše: Jen pro zajímavost a pro zasmání: někdo tady psal, že Intel má menší vytížení v HDTachu než AMD (samozřejmě další provokace, že?! :wink: ) - co když ten sw je optimalizovaný pro Intel a AMD ubližuje :lol:
No, tak to moze byt kludne pravda.... Takze vsetcia pekne do obchodiku a nakupit inteli. šup šup :P
Ale nie AMD sa nezlakde nicoho kua 8)
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Brogg píše:
Butch píše:Ohledně toho vytížení CPU.

Neměl by být problém otevřít okno s task managerem a sledovat využití CPU ...
Hm, tak se to moc posoudit nedá.............
JJ. Máš pravdu. Včera jsem to schválně zkusil a task manager mi ukazoval podobný zatížení co tobě(takže naprostý nesmysly). Jinak mám HD-Tach 2.7 a to zatížení se u mě pohybuje kolem 6%

Takže to moje "řešení" v praxi nefunguje, i když by se to zdálo logické :oops:
Whill
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Vytizeni CPU

Příspěvek od Whill »

Mno, ja myslim, ze HD-tach placa o vytizeni uplne nesmysly, protoze vcera jsem jej zrovna zkousel, a hodilo mi to u klasickeho ATA tak 2% vytizeni, a u SATA cca 48%. Dneska, co to tady ctu, tak jsem to testnul znovu, a vysledek je nasledujici: ATA cca 33%, SATA cca 7% :roll: ...takze asi tak
AMD Athlon XP 2800+ (Barton) :: Epox 8RDA3+ rev2.1 (nForce2 Ultra 400) :: 2x 256MB DDR400 Kingston CL2.5 na CL2 Dual Channel :: MSI GeForce FX 5900XT-VTD128 :: Hitachi 7K250 (PATA, 160GB) :: Western Digital WD800JD (SATA, 80GB) :: LCD Samsung SyncMaster 710T ...atd
Chroust
Začátečník
Začátečník

Pomaly HDD!!

Příspěvek od Chroust »

Mam dva HDD Seagate 120GB/7200/2MB a Seagate 40GB/7200/2MB. Ale pri kopirovani mezi nimi neprejdu hranici 20MB/S,spis se drzim u tech 16MB/s. Ale kdyz nahradim 40ku jinym HDD(take 2MB cache),tak uz to slape k tem 25-30MB/s. Vim urcite ze je to tou 40kou.Nevite co s tim??Je to duvod k reklamaci,ze tak blbe cte/zapisuje??Nebo mam proste smulu a musi mi tech 15MB/s stacit :( ??Dik za pomoc :wink:
Sony VAIO VPCS11X9E
Fe3C
Začátečník
Začátečník

Re: Pomaly HDD!!

Příspěvek od Fe3C »

Chroust píše:Mam dva HDD Seagate 120GB/7200/2MB a Seagate 40GB/7200/2MB. Ale pri kopirovani mezi nimi neprejdu hranici 20MB/S,spis se drzim u tech 16MB/s. Ale kdyz nahradim 40ku jinym HDD(take 2MB cache),tak uz to slape k tem 25-30MB/s. Vim urcite ze je to tou 40kou.Nevite co s tim??Je to duvod k reklamaci,ze tak blbe cte/zapisuje??Nebo mam proste smulu a musi mi tech 15MB/s stacit :( ??Dik za pomoc :wink:
ved aj ja som na tom podobne. Doma mi bezal z disku na disk asi 14MB/s. Ked som ho pozical kamosovi islo mu 40MB - 50MB/s. Je to na porazenie. Pritom mam UDMA Mode - 5
Chroust
Začátečník
Začátečník

Re: Pomaly HDD!!

Příspěvek od Chroust »

Fe3C píše:
Chroust píše:Mam dva HDD Seagate 120GB/7200/2MB a Seagate 40GB/7200/2MB. Ale pri kopirovani mezi nimi neprejdu hranici 20MB/S,spis se drzim u tech 16MB/s. Ale kdyz nahradim 40ku jinym HDD(take 2MB cache),tak uz to slape k tem 25-30MB/s. Vim urcite ze je to tou 40kou.Nevite co s tim??Je to duvod k reklamaci,ze tak blbe cte/zapisuje??Nebo mam proste smulu a musi mi tech 15MB/s stacit :( ??Dik za pomoc :wink:
ved aj ja som na tom podobne. Doma mi bezal z disku na disk asi 14MB/s. Ked som ho pozical kamosovi islo mu 40MB - 50MB/s. Je to na porazenie. Pritom mam UDMA Mode - 5
To je pravda,to mame stejny problem. Prosim pomozte nam!!!Me to docela stve,ze kopcim jen 16MB/s!!!Nema nekdo nejakej napad cim to muze byt?? :sad:
Sony VAIO VPCS11X9E
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

to jsou seagate 7200.7 ? každej na svym kabelu ? žádný CRC errorry ? drivery na IDE jaký ?

prostě trochu to popište...to je jako napsat na auto-forum dotaz "mam auto a nejezdí, poraďte co s tim"... :roll: :roll: :roll:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Chroust
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chroust »

MaWa píše:to jsou seagate 7200.7 ? každej na svym kabelu ? žádný CRC errorry ? drivery na IDE jaký ?

prostě trochu to popište...to je jako napsat na auto-forum dotaz "mam auto a nejezdí, poraďte co s tim"... :roll: :roll: :roll:
Ok. Takze muj proble je mezi Seagatama 120GB/7200rpm a 40GB/7200rpm oba 2MB cache. Jsou na spolecnym kabelu (80zil)...(ale mam to odzkouseny i kdyz je kazdej zvlast-->porad16MB/s). Mam KT400,takze tam mam via 4in1 tusim ze verzi 4.51,verze IDE driveru je 1.20! :?
Sony VAIO VPCS11X9E
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

vytáhni SB audigy a odinstaluj IDE ovladače a zopakuj test :wink:

a stále si nenapsal, jestli to jou 7200.7 nebo něco jinýho :roll:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“