Gigabyte EP45-DS3R / EP45T-DS3R (775, P45 + ICH10R)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

dz
Nováček
Nováček

Re: Gigabyte EP45-DS3R, ma nekdo tuhle desku ?

Příspěvek od dz »

Tak už vím proč mi nejde OC. Když mám v desce dvě paměti (dual i nedual), tak vůbec, ale jak mám jen jednu jde vpoho. Co s tím?
Z170 + 6600K@4,5GHz, 32GBram, gtx1060, SB X-fi Fatal, NVMe evo 256GB, WD 1TB, Zalman Reserator 1 Plus
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Skus jim nastavit ručně aspoň 2.1 nebo 2.2V a časování taky ručně třeba na 5-5-5-15 pro začátek.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
dz
Nováček
Nováček

Příspěvek od dz »

2.1V jsem jim dal na 2.2V jsem němel odvahu:). Časování mám, tak nastaveno.

EDIT: napětí jsem dal na 2.2V, ale pořád nic.
Když jsem dal výchozí všechny hodnoty (manuálně) a paměti nastavil na 5-5-5-15, tak deska nenajela, ale pokud jsem dal "auto" deska se rozjela a CPU-Z ukazuje taky 5-5-5-15.
Z170 + 6600K@4,5GHz, 32GBram, gtx1060, SB X-fi Fatal, NVMe evo 256GB, WD 1TB, Zalman Reserator 1 Plus
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

Napetim to byt nemuze, 2.0V jim musi stacit.
Skus jeste hrosi timing nez 5-5-5-15...
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
Nowi
Nováček
Nováček

Problém se zvukovkou u Gigabyte GA EP45 DS3R

Příspěvek od Nowi »

Zdravím, mám velký problém s mojí základní deskou Gigabyte GA EP45 DS3R a zvukovou kartou Asus Xonar DS. Problém nastává hlavně u her, kdy u některých se zvuk z mých 5.1 reproduktorů jakoby přehodí (přední hraje v levo, levý hraje vzadu) a celkově je to neposlouchatelné. Když se toto stane, stačí jen v ovladačích Xonaru změnit nějaké nastavení například vapnout a zaplnout PCM a je vše v pořádku.
Teď vše co už jsem zkoušel: Zkoušel jsem integrovanou zvukovku v biosu vypnout a posléze odebrat ovladače ze systému. To nepomohlo, systém si je zase nainstaloval. Zakázání ovladačů taky nepomohlo. Poté jsem zkoušel jinou verzi biosu(teď jsem na F10) taky nepomohlo.
Nejsem si jistý, jestli to v tom biosu dělám správně, ale jediné co jsem tam našel co má popis jako audio zařízení je něco jako Aliza codec (názvem si nejsem jistý, po odeslání komentáře se ujistím)
Budu vám vděčný za každou radu.
krabakor
Nováček
Nováček

GA-EP45-DS3R problém Dual-chanel

Příspěvek od krabakor »

Mám trochu problém s touto deskou. Pokud dám paměti jen do slotu 1 nebo 2 (kanál 1) vše funguje ale pokud chci dva kanály tedy slot 1 a 3 například tak deska nenaběhne. Nefunguje ani v single chanel když obsadím 3 sloty. Našel jsem pár návodů kde se doporučuje zvednout napětí MCH core a samozřejmě i napětí na modulech (v mém případě Corsair CM2X2048-8500C5D) tedy 2,1 V. Ale tak nebo tak to nenaběhne. Vždy jen cca 10 sekund běží pak se vypne a takto se to opakuje, nakonec deska ohlásí Power error (krátké pípnutí několikrát po sobě). Zdroj mám Seasonic 500W. Dík za rady
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: GA-EP45-DS3R problém Dual-chanel

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Samostatně všechny sloty fungujou ?
krabakor
Nováček
Nováček

Příspěvek od krabakor »

Samostatně funguje první případně první dva pokud pokud dám něco do slotu 3 a nebo 4 tak to už nejde.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

No, tak máš máš vadnou desku. Odešel jeden kanál řaidče, resp praděpodobně studeňák pod chipsetem, takhle tyhle desky nejčastějc umíraj. S tímhle se nedá nic dělat, oprava by byla u týhle historie těžce neekonomická. Používat dokud funguje aspoň 1 paměťovej kanál a pak vyhodit.
krabakor
Nováček
Nováček

Příspěvek od krabakor »

ok, já jsem si to myslel, koupil jsem jí před týdnem a tak jí zase vrátím. Ale je to škoda, tyhle kousky moc nejsou :-) díky.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Neni, P45 fakt neni dobrej chipset, odně topí, žere, málo PEG linek, pbčas problémy s PCI-E kompatibilitou, X38/X48 /Nforce 790i jsou hezký chipsety. Kdyby ta P45 tolik netopila možná by tam ten studeňák ještě pár let nebyl.
krabakor
Nováček
Nováček

Re: Gigabyte EP45-DS3R

Příspěvek od krabakor »

Možná kus od kusu. Osobně mám už hromadu let P45ku v Asus P5Q PRO s E7200@3,8Ghz a naprosto bez problému. Ale to už je OT. :-) Každopádně díky za info.
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“