ENERMAX FAN-UC-12/8/9FAB - 120/80/92mm > mate zkusenosti?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

Tak a sme tam, kde sme byli... v recenzích píšou, že je tichej, v diskusích tvrděj že je hlučnej i tichej zároveň :roll:
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Hlučnej Enermax?

HADiCE píše:Tos měl asi nějaký vadný. Mam 92 mm Enermax a fučim s nim na grafiku. Reguluju si u něj otáčky pomocí elektroniky na kejsu. Ani na plnej výkon neni ten větrák hlučnej. Mimochodem naprosto stejnej je v 350 W zdoji Enermax kterej vlastnim (je to větrák vyfukující luft ven).

O to že jsem s nim spokojenej svědčí i moje další objednávka na 2 větráky (120 a 80 mm). Chci vyměnit original větráky který jsou dost hlučný (hlavně ty kluzný ložiska).
Zajmalo by mě, jakou hodnotu má ten trimr na regulaci otáček, co tam dávaj. A jak vypadá, jestli by se dal umístit na předek skříně...
HADiCE
Začátečník
Začátečník

No ouplně ne

Příspěvek od HADiCE »

JirkaH píše:Jsi si naprosto jist, že ten větrák vyfukující ven je 92mm? Asi sotva, když normalizovaná výška ATX zdroje je 86mm. Ta 92 je dole, ne?
Sem je porovnával jen tak letmo okmo... :wink:
Ale tady jde především o hlučnost ne :-D
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Dík za info, na takový zdroj jsem zatím nenarazil. Já znám akorát relativní novinku Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF) , tento zdroj má jediný větrák 120mm dole, jak říkáš.
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

HADiCE píše:Tos měl asi nějaký vadný. Mam 92 mm Enermax a fučim s nim na grafiku. Reguluju si u něj otáčky pomocí elektroniky na kejsu. Ani na plnej výkon neni ten větrák hlučnej. Mimochodem naprosto stejnej je v 350 W zdoji Enermax kterej vlastnim (je to větrák vyfukující luft ven).

O to že jsem s nim spokojenej svědčí i moje další objednávka na 2 větráky (120 a 80 mm). Chci vyměnit original větráky který jsou dost hlučný (hlavně ty kluzný ložiska).
Tehle ventilátory mi neseděli jelikož jsem zvyklý na AC a Coolermastery.Enermaxy jsou oproti nim hlučnější,proto jsem napsal,že mě nenadchly.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jafido píše:

Tehle ventilátory mi neseděli jelikož jsem zvyklý na AC a Coolermastery.Enermaxy jsou oproti nim hlučnější,proto jsem napsal,že mě nenadchly.
S cim se da srovnat jejich kraval? Seagate barracuda IV, Thermaltake Volcano 7...
HADiCE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HADiCE »

Sleepy.664 píše:S cim se da srovnat jejich kraval? Seagate barracuda IV, Thermaltake Volcano 7...
Když to srovnam se Zalmanem CNPS-7000CU, tak je to nepatrně hlučnější (ale opravdu nepatrně) než ten CPU větrák na 1.350 otáčkách
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

HADiCE píše: Když to srovnam se Zalmanem CNPS-7000CU, tak je to nepatrně hlučnější (ale opravdu nepatrně) než ten CPU větrák na 1.350 otáčkách
Kdyz ENERMAX jede na MAX, tak huci jak CNPS-7000CU na 1350 :?
HADiCE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HADiCE »

Sleepy.664 píše:Kdyz ENERMAX jede na MAX, tak huci jak CNPS-7000CU na 1350 :?
Yes. Prostě mi přijde, že ten enermax (měl by běžet cca na 2.500 - 55 CFM) je jen nepatrně hlučnější než ten Zalman na 1.350 rpm.
Ale je pravda že já to ženu přes elektroniku co je na case a ta má regulaci. Pokud to mam ale puštěný na plnej knedlík, tak by to mělo bejt přibližně těch 2.500.
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“