fanthomass20 píše:spýtam sa aj tu...
máte zapnuté v ovládačoch V-sync? Nestávam sa Vám, že pri zapnutom V-sync a trebárs aj minimálnom prepade FPS sa hra abnormálne zacukáva? Keď sa V-sync vypne, zmizne to.
Situácia musí byť takáto: Ak má monitor obnovovaciu frekvenciu 60Hz a je hra, ktorá si 60hz/60Fps dokáže držať, je to okey, ale ak príde čo i len k malému prepadu, napr. na 50FPS, hra nepríjemne spomalí.. Toto neplatí, ak hra je náročná a FPS je stabilné medzi napr: 58FPS až 25FPS.. To znamená, že sa fps nedostáva k maximálne dovolenej frekvencii, a teda, nedosahuje nastavený strop maximálne obnovovacej frekvencii.. Neviem, či som to dosť vysvetlil, ale mohol by to niekto vyskúšať?:)
Hry, u ktorých som to postrehol - Grid, Dirt, COD4..
Môže mi to prosím niekto otestovať na svojej HD4870 X2? Bol by som fakt vďačný... Dííík...
vidim ze sa ti nikdo nevenuje, je to dane principom vertikalne synchronizacie, a nie kartou
proste ked klesne pod 60FPS=60Hz, tak automaticky nastavi nizsi framerate, tusim 30FPS
a pri tom prepinani vidiet tie skoky toho frameratu vyraznejse, preto pokial hras hry ktore bezne skacu pod 60FPS, je dobre VSYNC mat OFF