HD 4870 X2 Members Club

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: 4870 X2 The Club (Klub majitelů)

Příspěvek od BudyCZ »

BIZON píše:Taky jsem inovoval hardware a za stařičkou (i když ješte ne slabou) 8800GTX mám koupenou 4870 X2 od Sapphire.Výkon je obrovský ale za cenu obrovských teplot.Už mám objenaný waterblok od EK a to teprve bude mazec.Předběžně jsem ji OC poškádlil a vypadá na defaultních napětích do 853/950 ale s větrákem na 3400ot.Máte někdo zkušenost se zvýšeným napětím pod vodou.
PS:Taky vám lezou teploty Core temperature/display IO a Core temperature/memory IO v zátěži k 110°C ?
kde si jej objednal? taky po něm čumím ale v ČR nejsou skladem a dle toho co jsem zjistil na invexu ještě dlouho nebudou.
mokrejbandita píše: . Jinak s tou vodou tady asi budeš hledat marně, nikdo ji podle toho co vím nemá a ani neplánuje, škoda. Zkusím sehnat nějaké info z jiných fór, ale co si pamatuji tak jeden borec se s ní dostal na 880/960 ( paměti prý víc netaktoval, protože stejně výkon nepřidali )
Já plánuju tak do měsíce koupít blok. otázkou je vodkat :blee:
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

Já plánuju tak do měsíce koupít blok. otázkou je vodkat :blee
Koukal jsi na stránky Danger Den?

Danger Den: zde
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

BudyShine píše:...Já plánuju tak do měsíce koupít blok. otázkou je vodkat :blee:
Zkusil bych Full-cover blok od EK Water Blocks, jsou ze slovinska a mají tady obchodní zastoupení. Osobně mám s jejich full-cover bloky výborné zkušenosti.
Zkus se mrknout na stránky Alphacool.cz a myslím, že si vybereš.
BIZON
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BIZON »

Krteq píše:
BudyShine píše:...Já plánuju tak do měsíce koupít blok. otázkou je vodkat :blee:
Zkusil bych Full-cover blok od EK Water Blocks, jsou ze slovinska a mají tady obchodní zastoupení. Osobně mám s jejich full-cover bloky výborné zkušenosti.
Zkus se mrknout na stránky Alphacool.cz a myslím, že si vybereš.
Dostupnost EK Water Blocks do týdne.
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: 4870 X2 Members Club

Příspěvek od BudyCZ »

Danger Den nechci ani náhodou.chci EK. a to že jsou v ČR jako dostupné do týdne nevypovídá o ničem.Mluvil jsem s distributorem a ten říkal že než dorazí do ČR se nepěkně načekám. pač dodací lhůta je neznámá i pro něj.
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
phi11
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: 4870 X2 Members Club (Klub majitelů)

Příspěvek od phi11 »

fanthomass20 píše:spýtam sa aj tu...

máte zapnuté v ovládačoch V-sync? Nestávam sa Vám, že pri zapnutom V-sync a trebárs aj minimálnom prepade FPS sa hra abnormálne zacukáva? Keď sa V-sync vypne, zmizne to.

Situácia musí byť takáto: Ak má monitor obnovovaciu frekvenciu 60Hz a je hra, ktorá si 60hz/60Fps dokáže držať, je to okey, ale ak príde čo i len k malému prepadu, napr. na 50FPS, hra nepríjemne spomalí.. Toto neplatí, ak hra je náročná a FPS je stabilné medzi napr: 58FPS až 25FPS.. To znamená, že sa fps nedostáva k maximálne dovolenej frekvencii, a teda, nedosahuje nastavený strop maximálne obnovovacej frekvencii.. Neviem, či som to dosť vysvetlil, ale mohol by to niekto vyskúšať?:)

Hry, u ktorých som to postrehol - Grid, Dirt, COD4..

Môže mi to prosím niekto otestovať na svojej HD4870 X2? Bol by som fakt vďačný... Dííík...
vidim ze sa ti nikdo nevenuje, je to dane principom vertikalne synchronizacie, a nie kartou

proste ked klesne pod 60FPS=60Hz, tak automaticky nastavi nizsi framerate, tusim 30FPS

a pri tom prepinani vidiet tie skoky toho frameratu vyraznejse, preto pokial hras hry ktore bezne skacu pod 60FPS, je dobre VSYNC mat OFF
e8200@4, Ninja, P5Q Deluxe, 4GB 1066Mhz HyperX, 4870x2-OC, 22" iiyama E2208HDS(FullHD)+Samsung 225bw-r, TT Armor Jr. Silver Window+ RaptorX s kitom, 2x Samsung 750GB F1, Pioneer 212, Epsilon 700W
untoro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od untoro »

TO:mokrejbandita
Zdroj mam Tacens Radix II Smart 520,je tichej a na to co uz ted musi vsechno utahnout si vede dobre,ale uz dost topi,(skoda ze maj uz v nabidce jenom 700W a 1000W,jinak bych volil stejnou znacku zase)jen to chce proste uz aspon tech 750W-850W,pristi tyden mi dorazi novej.S tim piskanim,to bude neco podobnyho,taky takovy chroustani ci co,karte trochu zvednu takty,ale radsi az s tim novym zdrojem,treba si to taky sedne. :)
Základní deska-Asus Maximus 2 Formula//Procesor-Intel E8600@4,4GHz+Asus Triton 79+Arctic Silver 5//RAM-2+2Gb Corsair Dominator TWIN2X 1066@1100MHz//Pevný disk-WD SE16 320Gb+WD 500Gb//Zdroj-BeQuiet Darkpower pro 650W//Grafická karta-Club3D HD 4870 X2//Skříñ-CoolerMaster Cosmos S//Monitor-Samsung SyncMaster 226BW//Klávesnice+Myš-Logitech MX 5500
hurrican
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hurrican »

Dik za odpovede... Skoda s tou doskou ze to potrebuje..alebo skor ze je odporucane to PCI-E v.2.. Stale uvazujem ci este vstupim do vasho klubu... Mozem este jednu otazocku,mozno offtopic.. a co keby kupim 2 x 4870..Myslite ze aj pri karte 4870 (klasickej) je potreba PCI-E v.2. ... ? Dosku crossfire mam tak tam by problem nebol..a vykon by som mal rovnaky skoro ako na jednej 4870x2 ;o) DIK
Intel i7 7700k@4.8/4.5Ghz, MSI Z270 Xpower gaming titanium extreme6, Corsair Vengeance 16GB DDR4 3200Mhz Cl16, 2xGainward phoenix 1070 GS, 128+256 SSD, 750HDD,
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Chipset P965 je v režimu Crossfire schopen pracovat pouze s "omezeným rozdělením" PCI-Express linek 1.1 (16x + 4x). Provozovat CF HD4870 na tomto chipsetu je poněkud neuvážené.
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

já bych to definoval jako mrháním penězi a hlavně výkonem :)
hurrican
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hurrican »

diky moc.tak nakoniec mozno pockam a kupim aj novu dosku,alebo to risknem a kupim najprv 4870x2 a ked to bude robit problemy tak potom az novu dosku...kazdopadne este raz dik ;o)
Intel i7 7700k@4.8/4.5Ghz, MSI Z270 Xpower gaming titanium extreme6, Corsair Vengeance 16GB DDR4 3200Mhz Cl16, 2xGainward phoenix 1070 GS, 128+256 SSD, 750HDD,
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

hurrican píše:diky moc.tak nakoniec mozno pockam a kupim aj novu dosku,alebo to risknem a kupim najprv 4870x2 a ked to bude robit problemy tak potom az novu dosku...kazdopadne este raz dik ;o)
Rady s nákupem se řeší jinde, díky za pochopení. Konkrétně zde

V tvém případě je crossfire na téhle desce nesmysl, ale na co to psát sem?
alea iacta est
Obrázek Obrázek
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

na HD4870 X2 doporučuji nové ATI Catalyst 8.10 WHQL, citelný nárůst bodů ve Vantage a ve hrách Crysis, Crysis Warhead příjemně stouplo FPS. :)
alea iacta est
Obrázek Obrázek
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Do hlavního článku na první straně doplněny odkazy,popis a návod na voltmod na 4870 X2.
Jinak co říkáte na výkon po instalu Cat 8.10WHQL ?
alea iacta est
Obrázek Obrázek
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

vcelku vklidu. výkon mě nepřekvapil pač jsem o tom slyšel už před nějakým časem (cca týden z5).
Crysis si hraju na 1920x1200 4xaa all very high a fps neklesají pod 25 tak že 100% spokojenost :)
Vizi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vizi »

Taky spokojenost slape to s nema pekelne :) Konecne sem posteloval rivatuner na fan a v klidu 54C a auto si to karta konecne zveda, takze max spokojenost.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

mokrejbandita píše:Sideport
Bohužel, jak ukazuje poslední GPU-Z 0.2.8 stále není aktivní a 4870 X2 teoreticky přichází o část výkonu, snad bude povolen s některými dalšími ovladači. Oficiální důvod, proč XSP (CrossFire Sideport) v současné době není aktivní je prý ten, že tak velkou propustnost současné aplikace nevyužijí a proto bude aktivován až ten okamžik nastane, prostřednictvím aktualizace ovladače.
Není to o tom, že by to nevyužily dnešní aplikace, ale prostě přišli na to, že pro klasické AFR je sideport zbytečný (bez ohledu na aplikaci). Hodil by se možná pro nějaký režim, kde by oba dva čipy pracovaly na stejném snímku a bylo potřeba mezi nimi rychle přenášet data... ale jak to tak vypadá, sideport na R700 zůstane slepým střevem a kloudného využití se snad dočkáme v některé z příštích generací.
Něco víc kolem sideportu: rozhovor s Ericem Demersem
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Lukfi píše:
mokrejbandita píše:Sideport
Bohužel, jak ukazuje poslední GPU-Z 0.2.8 stále není aktivní a 4870 X2 teoreticky přichází o část výkonu, snad bude povolen s některými dalšími ovladači. Oficiální důvod, proč XSP (CrossFire Sideport) v současné době není aktivní je prý ten, že tak velkou propustnost současné aplikace nevyužijí a proto bude aktivován až ten okamžik nastane, prostřednictvím aktualizace ovladače.
Není to o tom, že by to nevyužily dnešní aplikace, ale prostě přišli na to, že pro klasické AFR je sideport zbytečný (bez ohledu na aplikaci). Hodil by se možná pro nějaký režim, kde by oba dva čipy pracovaly na stejném snímku a bylo potřeba mezi nimi rychle přenášet data... ale jak to tak vypadá, sideport na R700 zůstane slepým střevem a kloudného využití se snad dočkáme v některé z příštích generací.
Něco víc kolem sideportu: rozhovor s Ericem Demersem

Díky Lukáši za vysvětlení
alea iacta est
Obrázek Obrázek
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

BudyShine píše:Danger Den nechci ani náhodou.chci EK. a to že jsou v ČR jako dostupné do týdne nevypovídá o ničem.Mluvil jsem s distributorem a ten říkal že než dorazí do ČR se nepěkně načekám. pač dodací lhůta je neznámá i pro něj.
by me zajimalo s kym konkretne jsi o tomhle mluvil :) protoze ty bloky jsou dostupny uplne bez problemu...dokonce dneska prijdou nejaky na sklad...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

MaWa píše:
BudyShine píše:Danger Den nechci ani náhodou.chci EK. a to že jsou v ČR jako dostupné do týdne nevypovídá o ničem.Mluvil jsem s distributorem a ten říkal že než dorazí do ČR se nepěkně načekám. pač dodací lhůta je neznámá i pro něj.
by me zajimalo s kym konkretne jsi o tomhle mluvil :) protoze ty bloky jsou dostupny uplne bez problemu...dokonce dneska prijdou nejaky na sklad...
Souhlas s MaWa, jsou k sehnání..
alea iacta est
Obrázek Obrázek
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“