Správné nastavení virtuální paměti

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
bonavox
Začátečník
Začátečník

Re: Správné nastavení virtuální paměti

Příspěvek od bonavox »

Tak jak jsem celou dobu byl zastáncem vypnutí PageFile, tak jsem už narazil na první program, který má při jeho vypnutí problémy - Google Earth. Když je PageFile vypnutý, tak po chvíli GE spadne. Takže měním svůj postoj ... a na noťasu (viz podpis) mám zapnutý ... :o
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

bonavox píše:Tak jak jsem celou dobu byl zastáncem vypnutí PageFile, tak jsem už narazil na první program, který má při jeho vypnutí problémy - Google Earth. Když je PageFile vypnutý, tak po chvíli GE spadne. Takže měním svůj postoj ... a na noťasu (viz podpis) mám zapnutý ... :o
nesouhlas, na obou PC mám pagefile vypnutý a GE v pohodě frčí. problém bude jinde.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

zombux píše:problém bude jinde.
Třeba v množství RAM? Však píšu, že se jedná o HP 2710p - Intel Core 2 Duo U7600 (1,2GHz) / 2GB RAM ...
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
mkmt
Nováček
Nováček

Příspěvek od mkmt »

bonavox píše: Třeba v množství RAM? Však píšu, že se jedná o HP 2710p - Intel Core 2 Duo U7600 (1,2GHz) / 2GB RAM ...
aku hodnotu ma pred padom polozka strankovaci soubor v task manageri?
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

Nechce se mi teď PageFile vypínat, ale v Task Manageru má aktuálně se zapnutým Google Earth stránkovací soubor velikost kolem 2600 MB (ze 4200 max).
mkmt
Nováček
Nováček

Příspěvek od mkmt »

bonavox píše:Nechce se mi teď PageFile vypínat, ale v Task Manageru má aktuálně se zapnutým Google Earth stránkovací soubor velikost kolem 2600 MB (ze 4200 max).
a to mas 2 GB RAM?
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

Tak do třetice :old4: ... HP 2710p - Intel Core 2 Duo U7600 (1,2GHz) / 2GB RAM ...
Po vypnutí Google Earth spadl stránkovací soubor z těch 2600 MB asi na polovinu.
mkmt
Nováček
Nováček

Příspěvek od mkmt »

bonavox píše:Tak do třetice :old4: ... HP 2710p - Intel Core 2 Duo U7600 (1,2GHz) / 2GB RAM ...
Po vypnutí Google Earth spadl stránkovací soubor z těch 2600 MB asi na polovinu.
tak samozrejme, ze to pada, v pripade ze mas zapnuty strankovaci subor tak mas celkovu zverenu pamat 2600MB
ked strankovaci subor vypnes je systemovy limit zverenej(commited) pamati tvoreny velkostou RAM t.j. v tvojom pripade 2GB, takze pri pokuse alokovania pamate nad tento limit dojde k padu

bohuzial mnoho "expertov" posudzuje potrebu strankovacieho suboru na zaklade udajov o volnej pamati v task manageri, co je absolutny nezmysel, tito ludia nemaju absolutne ziadnu predstavu o fungovani virtualnej pamate
tvrdenie, ze strankovaci subor je pouzivany vtedy ked dojde RAM sa zjednodusene da pouzit ale iba dovtedy pokial netreba ist hlbsie do problematiky, lebo v skutocnosti je to podstatne zlozitejsie
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

Jasné, to nepopírám. Jen říkám, že Google Earth je první aplikace, se kterou jsem pozoroval nějaké problémy při vypnutém odkládacím souboru. Do té doby nikdy nic, a to si myslím že používám i náročnější programy, kreslím v AutoCADu a ePLANu, nějaký ten Photoshop, CorelDRAW, apod. ...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

bonavox píše:Jasné, to nepopírám. Jen říkám, že Google Earth je první aplikace, se kterou jsem pozoroval nějaké problémy při vypnutém odkládacím souboru. Do té doby nikdy nic, a to si myslím že používám i náročnější programy, kreslím v AutoCADu a ePLANu, nějaký ten Photoshop, CorelDRAW, apod. ...
no však my se ti tady snažíme říct že za to nemůže vypnutý pagefile, ale fyzický nedostatek RAM ve tvém počítači. takhle spadne každá aplikace která jí má nedostatek, tj třeba i ten Photoshop nebo Corel
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

obé spolu souvisí
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

bonavox píše:obé spolu souvisí
ne, nesouvisí. když máš málo paměti, je jasný že aplikace nebude mít dost a spadne, je úplně jedno jaká aplikace to je, je to logická záležitost. v žádném případě za to nemůže Google Earth.
Pfizer & Moderna inside
mkmt
Nováček
Nováček

Příspěvek od mkmt »

bonavox píše:Jasné, to nepopírám. Jen říkám, že Google Earth je první aplikace, se kterou jsem pozoroval nějaké problémy při vypnutém odkládacím souboru. Do té doby nikdy nic, a to si myslím že používám i náročnější programy, kreslím v AutoCADu a ePLANu, nějaký ten Photoshop, CorelDRAW, apod. ...
naozaj to nie je vec konkretnej aplikacie

problematika virtualnej pamate je zlozitejsia ako vypada na prvy pohlad, uz som tu o tom pisal, ze strankovaci subor v podstate "setri" RAM

ked aplikacia alokuje pamat standardnym sposobom ako napr. pomocou new v C++, tak alokuje virtualnu pamat ktora je rezervovana a zverena(commited)
zverena znamena to, ze musi mat fyzicke uloziste a to RAM alebo strankovaci subor
aplikacia moze z nejakeho dovodu alokovat aj velke mnozstvo pamati napr. 1GB a nasledne pouzit napr. len 1MB. v pripade, ze mam vypnuty strankovaci subor, je limit systemovej zverenej pamati tvoreny len RAM, takze v podstate som prisiel o 1GB RAM, bez ohladu na to, ze sa nepouziva
topline
Nováček
Nováček

Příspěvek od topline »

Zdravím chtěl bych se ohledne nečeho informovat,včera jsem si koupil dve ramky gigovky k mym dosavadním 2giga a vsude na internetu čtu že se to musi nejak nataktovat nevím o co jde a jak se tro dela mužete mi nekdo poradit?????
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

topline píše:Zdravím chtěl bych se ohledne nečeho informovat,včera jsem si koupil dve ramky gigovky k mym dosavadním 2giga a vsude na internetu čtu že se to musi nejak nataktovat nevím o co jde a jak se tro dela mužete mi nekdo poradit?????
nemusí nic, nech to všechno na automat (nebo asi bude by SPD) a pokud to bude fungovat tak to neřeš.
Pfizer & Moderna inside
topline
Nováček
Nováček

Příspěvek od topline »

no jo ale v systemovych informacich před koupi jsem mel 2 giga ram a ted po přidaní 2giga ta mam jenom 3,5giga ram o to nic ale v biosu při podivani do configurace kompu tam mam jenom 2x1024 takže jako že to vubec nechapu
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

topline píše:no jo ale v systemovych informacich před koupi jsem mel 2 giga ram a ted po přidaní 2giga ta mam jenom 3,5giga ram o to nic ale v biosu při podivani do configurace kompu tam mam jenom 2x1024 takže jako že to vubec nechapu
to je normální, máš 32-bitový systém. za 3,5GB můžeš bejt rád, někdo má i pod 3GB.
Pfizer & Moderna inside
topline
Nováček
Nováček

Příspěvek od topline »

jo dobře to třeba chapu ale jaktože v biosu mam pořad informaci 2x1024 takže jenom 2giga
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

topline píše:jo dobře to třeba chapu ale jaktože v biosu mam pořad informaci 2x1024 takže jenom 2giga
podstatný je co se ukazuje v systému, bios může z různých důvodů kecat
Pfizer & Moderna inside
topline
Nováček
Nováček

Příspěvek od topline »

ok dik
Odpovědět

Zpět na „Paměti“