Protiprachový filtr k větráku - nápad
Moderátor: morke
- Flizsk
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- akva
- Nováček

PET flaška
To mi nepřipadá rozumné- to se mi více líbí ten nápad se špejlemi, až na materiál. Ale co to třeba sletovat z drátu ? Viděl jsem podobné prototypy u výrobců chlazení ( abych nepobouřil lidi, co se často přihlašují ) a zároveň to sloužilo jako tlumič sání ! A fungovalo to - avšak mělo to velké rozměry a oni to stvořili spíše za účelem potlačení hluku .Alois píše:misto kostky by se dala pouzit treba cast pet flasky..tedy valec..masivne perforovana a potazena fusekli hehe
- akva
- Nováček

Účinnost ?
Nezlob se ale je to mimo mísu - vysáváním je účinnost nižší ( a to značně drasticky ) Cesty jsou podle mě následující :Sleepy.664 píše:Jo, to mě taky napadlo. Jedině by se dala účinnost zvětšit tak, že by si do tý krabice nefoukal, ale vysával z ní...ale to by bylo brutálně neestetický. Každopádně by se daly vyrobit i jiný tvary s lepčí účinností (4-boký jehlan...)karf píše:Navíc by se ta účinnost (vlastně se bavíme o odporu vzduchu filtračního materiálu) o moc nezvětšila, protože ventilátor by hnal vzduch proti jedně stěně kde by neuspěl, tak by to zkoušel jinudy. tzn tohle se dá použít jen u ventilátoru, který vhání vzduch do case nezdařbúh.
1.) Koupit hotovou bednu, kde to funguje = např. AIRM@X ( bohužel to stojí peníze, ale výsledek je hned ! )
2.) snažit se sehnat(vyrobit) a namontovat filtr s nejmenším odporem a největší plochou ( několikanásobně ) na tvaru podle mě zas tak moc nezáleží - pouze se s tím dá vyřešit souboj o místo (aby filtr nebyl zbytečně velký ) Komu se to povede, ať pošle na oplátku fotku a nebo odkaz i třeba mě na mail nebo do schránky( abysme nepobouřili dav odborníků - neboť v utajení je síla internetu !)