Protiprachový filtr k větráku - nápad

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Flizsk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flizsk »

hlavne by to bylo neesteticky!!! :razz:
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Jak neestetický!!?! Vždyť by to nebylo vidět!!! Case by byla jen trochu vyšší. Jinak nic
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
akva
Nováček
Nováček

PET flaška

Příspěvek od akva »

Alois píše:misto kostky by se dala pouzit treba cast pet flasky..tedy valec..masivne perforovana a potazena fusekli hehe
To mi nepřipadá rozumné- to se mi více líbí ten nápad se špejlemi, až na materiál. Ale co to třeba sletovat z drátu ? Viděl jsem podobné prototypy u výrobců chlazení ( abych nepobouřil lidi, co se často přihlašují ) a zároveň to sloužilo jako tlumič sání ! A fungovalo to - avšak mělo to velké rozměry a oni to stvořili spíše za účelem potlačení hluku .
akva
Nováček
Nováček

Účinnost ?

Příspěvek od akva »

Sleepy.664 píše:
karf píše:Navíc by se ta účinnost (vlastně se bavíme o odporu vzduchu filtračního materiálu) o moc nezvětšila, protože ventilátor by hnal vzduch proti jedně stěně kde by neuspěl, tak by to zkoušel jinudy. tzn tohle se dá použít jen u ventilátoru, který vhání vzduch do case nezdařbúh.
Jo, to mě taky napadlo. Jedině by se dala účinnost zvětšit tak, že by si do tý krabice nefoukal, ale vysával z ní...ale to by bylo brutálně neestetický. Každopádně by se daly vyrobit i jiný tvary s lepčí účinností (4-boký jehlan...)
Nezlob se ale je to mimo mísu - vysáváním je účinnost nižší ( a to značně drasticky ) Cesty jsou podle mě následující :
1.) Koupit hotovou bednu, kde to funguje = např. AIRM@X ( bohužel to stojí peníze, ale výsledek je hned ! )
2.) snažit se sehnat(vyrobit) a namontovat filtr s nejmenším odporem a největší plochou ( několikanásobně ) na tvaru podle mě zas tak moc nezáleží - pouze se s tím dá vyřešit souboj o místo (aby filtr nebyl zbytečně velký ) Komu se to povede, ať pošle na oplátku fotku a nebo odkaz i třeba mě na mail nebo do schránky( abysme nepobouřili dav odborníků - neboť v utajení je síla internetu !)
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“