BIOS Live ((pomóóc))

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

koprpe64
Nováček
Nováček

Re: BIOS Live ((pomóóc))

Příspěvek od koprpe64 »

V prvním menu jsem nic nenašel a v druhém taky ne. Nevíš ještě jak se ta ochrana jmenuje.? BIOS Protection ani nic takového sem tam nenašel. Možná se musí ještě aktivovat nějaké rozšířené menu. Někde sem četl že to je ctrl+F1 ale to mi nefunguje.
Mike78
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mike78 »

ano rozsirene menu je opravdu Ctrl F1 v Biosu by jsi to mel mit pod nazvem Virus protection pak se mrkni na nastaveni DMI taktez v biosu,ale netusim kde to u tve desky bude,pokud ho najdes dej disable a zkus flash
koprpe64
Nováček
Nováček

Příspěvek od koprpe64 »

Ať mačkám jak mačkám ctrl+F1 tak se nic neďěje. Ještě na to mrknu. A to DMI je kdyžtak kde.? :-D
Mike78
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mike78 »

CTRL F1 plati u vetsiny desek, nevim mozna je i jina zkratka,ale kazdopadne i kdybi jsi rozsirenou nabidku nasel,v ni toho az tak moc asi nenajdes,teda alespon tveho problemu co se tyce.No a to DMI by mohlo bejt v Advancet nabidce,ale to ti bohuzel nereknu na jisto,zkus si v klidu projit Bios.Jak rikam pokud ho najdes nej disable,sice sam tomu moc nedavam ze by toto pomohlo,ale za zkousku nic nedas.
koprpe64
Nováček
Nováček

Příspěvek od koprpe64 »

Koukal sem se do toho BIOSu. Celej skrz na skrz sem ho prolez a antivirus protection sem nikde nenašel.. A Já věřím tomu že když tu ochranu vypnu tak už se v klidu ten BIOS nainstaluje.. Jen to ještě najít tu mrchu. :)
Pavel Mašek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pavel Mašek »

Mrkni se do Chipset Features Setup, tam bývá Flash Bios Protection, pokud to tam máš, nastav disabled. Jinak já při flashování Biosu nevypínám žádné programy po startu, ani žádné jiné služby běžící v systému ( antivir, firewall atd. ), to je podle mě blbost ( při flashování přes disketu nebo flashku i z Win pomocí specialních utilit ), stejně tak nemá nic společného vypnutí Virus protection s flashováním Biosu, tato volba jen chrání před napadením viry.
Vypnutí programů běžících na pozadí je sice doporučováno, ale říkám, zatím jsem neměl při flashování se vším zapnutým problém ( asi mám holt štěstí ).
Naposledy upravil(a) Pavel Mašek dne pon 10. lis 2008, 15:44, celkem upraveno 1 x.
Pavel Mašek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pavel Mašek »

Může se to jmenovat i BIOS protection ( možná i jinak, podle typu Biosu ), pokud to v Biosu máš, tak to musí být v Chipset Features Setup, u tebe to bude asi přesně v Advanced chipset features.
koprpe64
Nováček
Nováček

Příspěvek od koprpe64 »

Bohužel, ani tohle sem tam nenašel. Hledal jsem: BIOS protection, Boot sector protection, antivirus protection... Nic takového ani podobného tam nemám. :(
Ještě se tam kouknu(už asi po 150x)..
JOHNNY
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JOHNNY »

zkoušel jsi udělat flash BIOSU třeba z diskety?
1. Sestava Intel E5200 2.5GHz, HDD Samsung 640GB F1, 2x 1GB DDR2, VGA 4850 512MB DDR5, Win7 64-bit
2. Notebook Toshiba Satellite A500, Intel C2D P7450 2.13GHz,2x 2GB DDR3, 500 (5400), VGA NV GT 230M 1GB DDR3, 16" 1366x768 lesk LED, Win7 64-bit
3. Notebook Acer Intel P D-C T2370 1.73GHz, 2x 1GB DDR2, 160 (5400), SMulti, 12.1" WXGA lesk, int. VGA X3100, Win7 64-bit
koprpe64
Nováček
Nováček

Příspěvek od koprpe64 »

Nezkoušel, disketovku nemám. A i kdybych měl, tak to neumím.. :-D
pantony
Nováček
Nováček

Příspěvek od pantony »

BIOS setup/Integrated Peripherals/BIOS Protect/Disabled .... musi to proste byt nekde v biosu ... kazda deska to ma jinak pojmenovane ... hledej .... 8)
koprpe64
Nováček
Nováček

Příspěvek od koprpe64 »

Hledal jsem, hledal ale nic takového ani jiného tam nemám.. :-D
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“