Jak chladit efektivně case větráky?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Nejsem z toho vůbec moudrý.
Takže jak směrovat větráky?
Řezat do Case nechci a nebudu, i když vím že to funguje.

Mám 2 pozice vzadu těsně nad sebou (Eurocase Q11) a představu mám, že
1. nahoře ven
2. pod ním dovnitř
možná 3. vepředu dovnitř

Co myslíte, má to význam, nebo to bude jen hlučný nesmysl ;-)
---
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

význam to má, oba směruj ven a zvol Arctic cooling Pro 2L - buď variantu TC s regulací dle teploty nebo obyč. (bez označení TC - ta má přepínátko na low-medium-high, dej tam medium). Bude to tiché a pomůže to.
dopředu nic nedávej, efekt je malý.
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Díky ... opravdu jsem si byl před chvilkou koupit 2 ventilátory Arcticcooling s teplotním čidlem. Překládám že ty čidla řídí otáčky ventilátoru podle své vnitřní logiky, nebo lze softwerově nastavit co je low, medium a high teplota ?

Chci je zapojit přes přední panel a ne přímo do desky, chápu funkci teplotního čidla správně ?
---
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

ne je to jinak, větráček má své čislo umístěné přibližně u jedné z nosných nožiček motorku a podle předvolené charakteristiky (je nakreslena na balení) vypočítává z teploty otáčky, na kterejch pak jede. nelze ovlivnit tedy nic, ale neboj, pokud nebudeš mít v case vedro jako prase, pojede potichu.
Znovu radím, dej oba hezky dozadu pod sebe a oba směruj ať foukají ven.

to zapojení nechápu, jak přes přední panel
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

To je funkce casu(skříně), má možnost vypínat a zapínat ventilátory, ale jen on/off, regulaci si tedy obstarají přímo větráky, díky. Už v tom mám jasno. Těch threadů o tunelech, vrtání a řezání casu a dalších je tady toho tolik, že člověk rychle začne pochybovat o správnosti úsudku.

Ale nepomohl by obtoku a chlazení disků ten ventilátor vepředu?

Pro Mody: nedal by se udělat na větráčky a směrování větráků FAQ ? Věřím, že by to spoustu otázek vyřešilo ;-)
---
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

J X P píše:Pro Mody: nedal by se udělat na větráčky a směrování větráků FAQ ? Věřím, že by to spoustu otázek vyřešilo ;-)
No, a co zaFAQovat tenhle thread? :wink: Už je tady napsáno hodně názorů... jestli někdo máte chuť, dejte sem další linky...
ignorelist: kremrole a dezoláti
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

No názorů je tu hodně, ale nejsou nijak utříděné. Myslím si ,že by tento thread byl hodně náročný pro pochopení ne zcela znalých uživatelů. FAQ by měl myslím si vypadat asi takhle:

1. Větráky, kolik, kam a jaké - obecně
2. Směrování (dovnitř, ven - ooo jak tohle zní dvojsmyslně :-D) - obecně
3. Základní varianta - s kolika větráky a směrováním
4. Střední - s kolika větráky a směrováním
5. HardCore Cooling Case Mod - odkaz někam si, myslím že začátečník nebude chctít dělat takové zásahy, ale když tak ať ví kam se obrátit.

Jasně, stručně přehledně. Tak jak je to u mnoha jiných FAQ :-)
---
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Tenhle therad je vazne prasarna.Navic rady tipu, dej tolik a tolik vetraku takovychto rozmeru na urcita mista je jeste vetsi blbost, je likoz je to individualni vec.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

No vždycky lepší obecná rada, kterou si každý individuálně rozvede, než žádná a člověk se jen dohaduje jestli tam dát 1, 2 nebo 3, pokud uvažuju aby to mělo smysl. Ale je pravda, že takovýto FAQ není asi jednoduché napsat, co je asi důvodem proč ještě neexistuje.
---
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Zdá se, že jsem další, který objevuje Ameriku :-). Dal jsem 2 větráky dozadu ven a nakonec i ten dopředu dovnitř, ale když ho zapnu zdá se mi že teplota spíš stoupá, tak jsem ho teď vypnul a uvidíme na výsledek teploty po zátěži. O jak poučný by FAQ byl :-)
---
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“