Gigabyte MA790FXT-UD5P a 790FXTA-UD5 (AM3, 790FX+SB750)
Moderátor: Eddward
- xxsawer
- Začátečník
-
Re: Problém s USB 3.0 / 2.0 na Gigabyte GA-790FXTA-UD5
Aaha tak to sorráč, sem to pochopil jakože si koupil ještě další...
- Radim81
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
jj, usb 3.0 je integrovaný. Myš Logitech MX610 (laser, bluetooth-má na to svůj příjimač). CPU AMD Phenom II X4 965, vytížení při těchnto operacích nulové. Od PC sedím asi 3m (obývák), ale vzdálenost nemá vliv - myš cuká (fakt dost, doslová skáče) i když jsem blíž. Prostě jakmile se začně proces věnovat kopírování nebo stahování po wifi (54g) myš je téměř nepoužitelná. Myš je USB 1.1, wifi 2.0, na 3.0 zatím nic moc není 
Tak jako tak díky za každý názor!

- xxsawer
- Začátečník
-
To cukání se mi občas taky stává, ale když řikám občas tak tim myslim tak jednou za 3 měsíce, a neni to závislý na ničem nebo sem alespoň nic nepozoroval. Prostě z ničeho nic začne skákat, přijde mi, že ty skoky ani nesledujou skutečnej pohyb myši...vyřešim to vždycky tak, že vyndám a zandám adaptér...
Vysvětluju si to prostě tak, že se asi nějak odráží signál nebo ho něco ruší nebo se prostě zblázní adaptér, nevim...
Vysvětluju si to prostě tak, že se asi nějak odráží signál nebo ho něco ruší nebo se prostě zblázní adaptér, nevim...
- janis
- Začátečník
Zkoušel jsi poprohazovat všechno (myš,wifinu) v různých kombinacích USB portů?Zkusil bych to,i pokud máš přídavný bracket,tak do headerů na desce,jestli to v některé kombinaci nepůjde uspokojivě.Radim81 píše:jj, usb 3.0 je integrovaný. Myš Logitech MX610 (laser, bluetooth-má na to svůj příjimač). CPU AMD Phenom II X4 965, vytížení při těchnto operacích nulové. Od PC sedím asi 3m (obývák), ale vzdálenost nemá vliv - myš cuká (fakt dost, doslová skáče) i když jsem blíž. Prostě jakmile se začně proces věnovat kopírování nebo stahování po wifi (54g) myš je téměř nepoužitelná. Myš je USB 1.1, wifi 2.0, na 3.0 zatím nic moc není
- X-HURD
- Nováček
-
Re: Gigabyte MA790FXT-UD5P (AM3, 790FX+SB750)
16cmfan:

chci je prostě dostat na tolik jak jsou dělané
7-7-7-20 a 1600MHz
vůbec nevím co je Ganged a unganged těj je mám naGanged a v Dualku (to je jasný
)

chci je prostě dostat na tolik jak jsou dělané
7-7-7-20 a 1600MHz
vůbec nevím co je Ganged a unganged těj je mám naGanged a v Dualku (to je jasný

Naposledy upravil(a) X-HURD dne ned 31. led 2010, 11:35, celkem upraveno 1 x.
- Mastodont
- Černá karta
-
- 16cmfan
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Un-ganged je stabilnejší... IMHO - ja by se stým nebabral... máš velice pekný časováni pri frekvenci 1333 (command rate na 1T) to je velice slušný...
- X-HURD
- Nováček
-
To je sice hezké, ale bohužel anglicky nerozumím. A když si to přeložím v translátoru, tak z toho taky nejsem 2x chytrej. Já to potřebuju vysvětlit laicky na nějakých příkladech ze života a né takhle odborně
.
Jen tak plcnu jak bych to dokázal pochopit : Ganged je třeba nastavení, které využívá pouze RAM paměti zatímco Unganged je nastavení, které využívá HDD nebo CPU k tomu, aby ramky byly lépe využíté . . .
To co jsem tu plácnul je totální blbost, jen sem chtěl poukázat v jakém stilu vysvětlení bych to dokázal pochopit
Takže pokud někdo ví a umí to takhle vysvětlit pomohlo by mi to mnohem víc než cizí odkaz od nějaké žluté karty, která zapoměla, že na světě nejsou jen géniove v IT ale i lajci co se snaží spravovat svůj pc i bez odborných znalostí. Neber si to osobně Mastodonte, jsem rád, že jses dokázal tak rychle ozvat, ale byl bych ještě radši, kdyby to od tebe nevyznělo jako "nauč se hledat!"

Jen tak plcnu jak bych to dokázal pochopit : Ganged je třeba nastavení, které využívá pouze RAM paměti zatímco Unganged je nastavení, které využívá HDD nebo CPU k tomu, aby ramky byly lépe využíté . . .
To co jsem tu plácnul je totální blbost, jen sem chtěl poukázat v jakém stilu vysvětlení bych to dokázal pochopit

Takže pokud někdo ví a umí to takhle vysvětlit pomohlo by mi to mnohem víc než cizí odkaz od nějaké žluté karty, která zapoměla, že na světě nejsou jen géniove v IT ale i lajci co se snaží spravovat svůj pc i bez odborných znalostí. Neber si to osobně Mastodonte, jsem rád, že jses dokázal tak rychle ozvat, ale byl bych ještě radši, kdyby to od tebe nevyznělo jako "nauč se hledat!"
- X-HURD
- Nováček
-
16cmfan: Páni jsi tu rychle
. Oka, takže změním na unganged
. to T1 a T2 taky nevíc co to znamená, ale myslel jsem si, že T1 bude lepší než T2
. . . hm, není to něco jako odezva těch ramek? Jako za jak dlouho mají spracovat ty data nebo tak něco?
Ty Ramky se mi zdají složité na pochopení 
Takže mám to tak nechat jo . . . oka
.
a ještě mám další dotaz pro kohokoliv
obrázek indexu
mám primární HDD WD VelociRaptor 3.5" 300GB 10k ot./min. a mám jen 5,9 dal jsem za něj skoro 5K a u windowsů mám jen takové malé hodnocení? Je to normální nebo mám něco špatně?

Takže mám to tak nechat jo . . . oka

a ještě mám další dotaz pro kohokoliv

Kód: Vybrat vše
http://yfrog.com/5ccapturevcj
mám primární HDD WD VelociRaptor 3.5" 300GB 10k ot./min. a mám jen 5,9 dal jsem za něj skoro 5K a u windowsů mám jen takové malé hodnocení? Je to normální nebo mám něco špatně?
- 16cmfan
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Hodnoceni u woken je asi tak presné, jako predpovedi Jehovistu o konci sveta (už sme meli natáhnout brka nejmín 100 krát
)
Ramky nechej tak, sou fpohode...

Ramky nechej tak, sou fpohode...
- X-HURD
- Nováček
-
No já vím, že tomu nemám věřit, ale vytáčí mě, že mám stejné hodnocení HDD jako někdo kdo má HDD se 7200ot/min
prostě si myslím, že mi nejede tak jak má
. Nemůžu si nějak ověřit zda mi HDD pracuje správně? Přenosová rychlost (udávají 3Gbit/s) u mého HDD u toho druhého HDD co má ten druhý je 300MB/s což je docela rozdíl ne? A to už by měl i takový stupidní bodový systém jako má i windows rozpoznat a ohodnotit lépe ne:)?
Asi jde o blbost, ale když už mám takový HDD, tak chci ať to šlape jak má
prostě si myslím, že mi nejede tak jak má

Asi jde o blbost, ale když už mám takový HDD, tak chci ať to šlape jak má

- X-HURD
- Nováček
-
Tak jsem se vrtal víc v pc a zjistil jsem, že mám samé ovladače od microsoftu krom grafiky, zvuku, netu a monitoru. To všechno jsem nainstaloval ručně přes Device Manager. Přitom jsem instaloval veškeré ovladače hned po instalaci windowsů! Jak je možné, že je tam nemám? Ani teď když sem se snažil nainstalovat chipset, tak to nepomohlo. Stáhl jsem si nejnovější ovladače a nic . . . nainstaloval se mi ATI Catalyst Control Center . . . v tom je obsažen chipset a veškeré drivery? Já myslel, že to je jen na grafiku? Zkoušel jsem to zase ručně přes DM, ale žádný driver není kompatibilní . . .
CPU, IDE řadiče, HDD, System Devices . . . prostě to všechno má ovladače od microsoftu . . . Jak to mám změnit Mám W7 64bit a veškeré ovladače jsem si stáhl na tento OS pro tuto ZD, tak proč to nejde?
CPU, IDE řadiče, HDD, System Devices . . . prostě to všechno má ovladače od microsoftu . . . Jak to mám změnit Mám W7 64bit a veškeré ovladače jsem si stáhl na tento OS pro tuto ZD, tak proč to nejde?
- Mastodont
- Černá karta
-
Protože to jsou generická zařízení, které mají ovladač, jaký jim přiřadí windows. Výrobce HW nebude dělat 400 ovladačů na věci, které jsou základem OS a bez kterých bys ten systém ani nenainstaloval. Pokud se ovladače na chipset nenainstalovaly, tak ty Microsoftu jsou novější než ty instalované.
- X-HURD
- Nováček
-
Jako ja to spíše chápu tak, že při instalování windowsů se nainstalují základní ovladače, aby byl pc k použití. Tyto ovladače jsou od microsoftu. Pak nachází proces, když si uživatel musí naistalovat ovladače vyrobené přímo na svůj HW, aby byly tyto komponenty naplno využíté. Když se tak nestane HW bude sice fungovat, ale nebude plně využito.
Navíc datum ovladače co mám od microsoftu je 21.6.2006 . . . v té době má základní deska nebyla na světě a ovladače co jsem si k ní stáhnul jsou mnohem novější. Takže pochybuju, že důvod nezdařené instalace spočívá v tom, že se jedná o starší verzi.
Uvítal bych radu od někoho kdo má stejnou základní desku a používá W7 64bit. Nahlédl do Správce zařízení zvolil řadiče IDE ATA/ATAPI a z libovolného ATA Channelu zkontroloval ovladač. Pak to samé i u Procesoru. Děkuji
Navíc datum ovladače co mám od microsoftu je 21.6.2006 . . . v té době má základní deska nebyla na světě a ovladače co jsem si k ní stáhnul jsou mnohem novější. Takže pochybuju, že důvod nezdařené instalace spočívá v tom, že se jedná o starší verzi.
Uvítal bych radu od někoho kdo má stejnou základní desku a používá W7 64bit. Nahlédl do Správce zařízení zvolil řadiče IDE ATA/ATAPI a z libovolného ATA Channelu zkontroloval ovladač. Pak to samé i u Procesoru. Děkuji
- Mastodont
- Černá karta
-
IDE/SATA zařízení pracují podle standardu a nepotřebují tisíce verzí ovladačů. Chtělo by si to něco nastudovat než se začneš takhle vyjadřovat.
- X-HURD
- Nováček
-
Takhle vyjadřovat? Já jen napsal jak si to myslím já, jak by to mohlo fungovat. Není tam nic proti tvé předešlé zprávě co by tě mělo nějak urazit. Pokud máš takový pocit, tak se ti omlouvám není to nic proti tobě. Jen chci ten problém vyřešit a rozhodně nejsem smířený s tím, že si tam nechám ovladače, které nejsou dělané přímo na mé HW zařízení, ale jedná se o nějaké univerzální ovladače, které nepodporují veškeré dovednosti HW, ale pouze je sprovozní na standardní nastavení.
Takže když mám HDD který má 10 000 ot./min. a přenosovou rychlost 3GiB/s a vůbec mi to takhle nejede . . . Tak s tím rozhodně nemůžu být spokojený
Takže když mám HDD který má 10 000 ot./min. a přenosovou rychlost 3GiB/s a vůbec mi to takhle nejede . . . Tak s tím rozhodně nemůžu být spokojený
- Mastodont
- Černá karta
-
Re: Gigabyte MA790FXT-UD5P a 790FXTA-UD5 (AM3, 790FX+SB750)
Nebylo to myšleno nijak ofenzivně.
Když se tak dívám ale na tvůj poslední post, tak mi přijde, že na to jdeš od konce a ještě ke všemu špatného.
To, že má zařízení propustnost sběrnice XXXGB/s neznamená, že je toto zařízení schopné tuhle sběrnici využít. Ten disk by musel mít plácnu 200000ot. aby dosáhl přesnosových rychlostí, které by zaplnily sběrnici, chápeš?
A to s těmi ovladači bereš taky špatně. Některá zařízení ve windows má pod kontrolou OS, který mu přiřazuje své ovladače aby s těmito zařízeními mohl komunikovat. Výrobci vytváří ovladače SPECIALIZOVANÉ např. pro grafické karty, zvukovky, síťovky, apod. aby aktivovaly funkce, které generický ovladač neposkytuje jelikož jeho účelem (generického ovladače) je zprovoznit základní funkčnost daného zařízení. Pokud nějaký výrobce vydává ovladače pro IDE/SATA řadiče znamená to, že tím optimalizuje chod tohodle zařízení.
Některá zařízení prostě nepotřebují speciální ovladač a stačí jim jeden, který mu přidělí operační systém jinak by s ním nemohl komunikovat. Pochopil jsi už pointu?
Když se tak dívám ale na tvůj poslední post, tak mi přijde, že na to jdeš od konce a ještě ke všemu špatného.
To, že má zařízení propustnost sběrnice XXXGB/s neznamená, že je toto zařízení schopné tuhle sběrnici využít. Ten disk by musel mít plácnu 200000ot. aby dosáhl přesnosových rychlostí, které by zaplnily sběrnici, chápeš?
A to s těmi ovladači bereš taky špatně. Některá zařízení ve windows má pod kontrolou OS, který mu přiřazuje své ovladače aby s těmito zařízeními mohl komunikovat. Výrobci vytváří ovladače SPECIALIZOVANÉ např. pro grafické karty, zvukovky, síťovky, apod. aby aktivovaly funkce, které generický ovladač neposkytuje jelikož jeho účelem (generického ovladače) je zprovoznit základní funkčnost daného zařízení. Pokud nějaký výrobce vydává ovladače pro IDE/SATA řadiče znamená to, že tím optimalizuje chod tohodle zařízení.
Některá zařízení prostě nepotřebují speciální ovladač a stačí jim jeden, který mu přidělí operační systém jinak by s ním nemohl komunikovat. Pochopil jsi už pointu?
- X-HURD
- Nováček
-
ohledně HDD už mi to je jasné . . . Je v pořádku jeho přenosová rychlost je zhruba 120MB/s. Těch 10K ot./min. mi nezvyšuje jeho tok jak jsem si myslel, ale pouze přístupovou dobu, kterou mám 7ms. Proto mám pořád honocení 5,9. Abych docílil vyššího bodování, musel bych použít RAID a nejlepe se 2 stejnými HDD. Vzhledem k ceně je to šílenost. Teď jsem z toho zklamaný, že jsem si koupil tak drahý HDD a přitom za tu cenu jsem mohl koupit 2 obyčejné a dát je do RAID a měl bych lepší výsledek.
Ohledně ovladačů . . . Chápu jak to myslíš a je to i logické, ale i přesto mě to nenechává klidným. To ovladače z roku 2006 jsou pořád vhodné i pro můj CPU, který v té době ještě ani neexistoval? Navíc jsem měl doma půjčený notebook kde jsem se koukal na ovladače a tam CPU měl své vlastní ovladače.
Chtěl bych si nějakým způsobem ověřit, že ty ovladače od microsoftu podporují scela můj CPU a tím to provždy uzavřít . . . Není nějaká utilitka, která to dokáže zjistit?
Ohledně ovladačů . . . Chápu jak to myslíš a je to i logické, ale i přesto mě to nenechává klidným. To ovladače z roku 2006 jsou pořád vhodné i pro můj CPU, který v té době ještě ani neexistoval? Navíc jsem měl doma půjčený notebook kde jsem se koukal na ovladače a tam CPU měl své vlastní ovladače.
Chtěl bych si nějakým způsobem ověřit, že ty ovladače od microsoftu podporují scela můj CPU a tím to provždy uzavřít . . . Není nějaká utilitka, která to dokáže zjistit?
- Baneshee
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
S tim diskem to je samozrejme nesmysl, realny vykon maji Raptory vybornej diky nizke pristupove dobe a co kafra ten Windowsackej index neni vubec dulezity - buhvi co to meri, ale rozhodne to neni komplexni test disku. Snad vsechny dnesni disky v nem davaji 5,9 - vic mivaj jen SSD.
Co se tyce tech ovladacu, tak ma Mastodont pravdu. AMD procesory zadny ovladace pod Vistou ani W7 nepotrebuji, jen ve WinXP. Vykon je optimalni a funguji i vsechny setrici funkce - o tohle se stara BIOS. System nekomunikuje primo s CPU, ale s BIOSem, pro optimalni vykon staci jen aktualni BIOS s plnou podporou tvyho CPU. To samy plati i pro IDE/SATA, jediny co je dobry instalovat je klasickej ovladac AMD od cipsetu nebo na RAID kdyz ho pouzivas.
Co se tyce tech ovladacu, tak ma Mastodont pravdu. AMD procesory zadny ovladace pod Vistou ani W7 nepotrebuji, jen ve WinXP. Vykon je optimalni a funguji i vsechny setrici funkce - o tohle se stara BIOS. System nekomunikuje primo s CPU, ale s BIOSem, pro optimalni vykon staci jen aktualni BIOS s plnou podporou tvyho CPU. To samy plati i pro IDE/SATA, jediny co je dobry instalovat je klasickej ovladac AMD od cipsetu nebo na RAID kdyz ho pouzivas.
Ryzen 5800X @ 100W | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3466MHz | Zotac RTX3070 8GB | Asus Prime X470-Pro | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Focus Plus 650W | Dell G3223Q
- X-HURD
- Nováček
-
Oka,díky moc. Takže už jsem v klidu a nemusím to dál řešit
. Včera jsem přes everesta zkoušel benchmark a byl jsem neustále v top 10 a zátěžový test byl taky v poho, takže si nemám na co stěžovat
. Takže díky Mastodonte a Baneshee. )