nordeck píše:myslel jsem že půjdu do Linksys WAG160N, ale na anglických fórech psali že padá wifi a navíc hřeje, jakej modem by jste mě teda doporučili?
WAG 160N
1) Padání WiFi zcela odstranil firmware 1.00.15 => opraveno.
2) Hřeje "normálně" => hřeje méně, než Zyxel HW661D3, ale více, než DLink DSL 2741B....
3)
- : Relativně chudé menu, nemožnost statických IP v LAN, nepodporuje telnet.
4)
+ : Naprosto stabilní (WiFi až od fm. 1.00.15), hezký desing, změny v admině jsou akceptovány "bleskem".
5) Teď to, co mně nejvíce vadí: Sdílení souborů v místní síti mezi LAN a WLAN funguje bez restartu WiFi sekce cca hodinu, po té době sdílení nechodí (ping ano, sdílení ne). Jediným řešením je restart WiFiny. Ani poslední fm to neřeší.
Z tohoto důvodů jsem si pořídil DLink DSL 2741B.
DLink DSL 2741B
1) WiFi má o chloupek menší dosah, než u WAG160N. DSL 2741B je velmi citlivý na "naštelování" antén. Desing nic moc...
2) Sdílení souborů maká korektně, stabilita s fm 2.95 je zcela OK.
3) Bohatá "admina", podporuje telnet i DMT. Pomalejší akceptování změn v admině. Možnost statických IP v LAN.
=>
Pokud moc nepoužíváš sdílení, tak si pořiď WAG160N, pokud často využíváš sdílení, tak ber DSL 2741B.
Pokud nevyužiješ "N" WiFi, tak dobrým řešením je i levnější DLink DSL 2641B.
Stabilita a dosažené rycchlosti ADSL jsou srovnatelné, DSL 2741B je o malý kousek (cca o 30-40 kbit/s u 8M) na downloadu rychlejší, WAG 160N má zase o chloupek lepší wifinu.
Zkoušeno na 8M BTP ADSL od ČRa ve dnech 14.-16.7.2009.