PROJEKTORY

Stolní i přenosné projektory - rady a zkušenosti, včetně výběru.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
daiterr
Nováček
Nováček

Re: PROJEKTORY

Příspěvek od daiterr »

Doufejme, že ceny projektorů budou padat. Ta 5000-covka od Epsonu je super. Každopádně za dva-tři roky už budeme pošilhávat po nějakém tom 3D projektoru fe FullHD :)

Jakým způsobem vlastně Epsony nasávají a foukají vzduch? Z boku sají a foukají dozadu?
Kolik potřebují okolo sebe místa, aby se "neuvařily"?
Mají "tepelnou pojistku"?

Na ty fotky se moc těším. A nejen já. Co se ti podaří, to nafoť. I plochu oken, nebo nějakou hru a tak dále a tak dále.

Ono totiž zasvěcené fórum o projektorech dost chybí. Každý má moc dotazů, ale málokdo zasvěceně odpoví. Tvoje fórum je jedinečné.

K tomu ANSI - dlouho jsem byl přesvědčený, že čím více ANSI, tím lépe a ono je to v podstatě blbost, lepší je mít zlatý střed. Taky jsem to netušil.

Plátna - koupím ho pak dle tvého doporučení. Ještě jsem něco zaregistroval o nějakém "černém" plátně, prý je "černá ještě černější", ale mi to přijde jako blbost. Navíc se musí sedět přímo před ním.

3500 a 5000 mají dvě HDMI? Rád bych připojil PC a PopcornHour

Jak je to s projekcí přímo z PC? Projektor snímá pouze tok dat, nebo si to převádí na svou frekvenci? Například u LCD a Plazmy se někdy musí přímo na přístroji volit něco jako "přímý videostream" z PC, jinak to dělá problém. Co na to projektor? Pouze stačí připojit HDMI a jede to přesně podle předlohy? To znamená, že když třebas v gamesce půjdu pod 20 snímků za vteřinu a bude se to škubat, tak se to jen věrně přenese na plátno, nebo úplně vypadne signál?

Předem díky za tvůj čas na odpovědi.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

1. EPSON chlazeni
- TW700 nasavala spodem (dost ubohej prachovej filtr) a vyfukoval predem - celkem hlucny i na ECO
-TW3500/5000 nasava zadkem dost dobre prachove filtry a vyfukuje predem taky. Velmi tichy i na non ECO rezim.

TO ze fora o projektorech nejsou vim a je to opravdu bida. Kdyz sem pred lety vybiral HD ready projektor byly slusne clanky jenom v nemecku kde tohle lidi dost zerou. Proto sem zalozil vlakno zde i na ExtraHW :)

ANSI mas pravdu ze moc je na skodu.
Treba TW5000 ma nejlepsi podani cerne v rezimu TMAVE KINO (nakych 400-500ANSI) a jeste v ECO rezimu tj dalsich 100ANSI dolo. Pri zatemneni to bohate dostacuje.

Platno urcite povrch Mathe White a nejlepsi v oboru je DA-LITE pro domaci pouziti. Platna delaj uz i cesi a prej sou taky na dobre urovni a sou levny, znacku si uz nepamatuju.

3500 a 5000 maji 2xHDMI 1.3 tj nebude problem.

Projektor z PC
Tvari se to jako dalsi monitor tj rezim rozsirena plocha (tedy u me) Frekvenci mi to ukazuje 60Hz 10bit. Nic se nenavoluje projektor si to navoli sam. Kdyz se ti hra skube na monitoru bude se ti skubat i na projektoru :)
Crempa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Crempa »

Ahoj, uvazuju pro zacatek o novince TW450. Netusis jak velky obraz to vykouzli na cca 3m promitaci vzdalenosti ? Sledovaci by byla cca stejna (projektor na urovni divaka), bude do dostatecne rozmerne (tj. dle THX standartu alespon 186cm uhlopricka?).

Diky moc !

PS: obsahuji projektory nejaky hodinovy counter sviceni lampy, nebo si to clovek musi hlidat sam, asi hloupa otazka ale bude to moje prvotina... :)
Maxbagr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Maxbagr »

2Crempa: hned v začátku máš kalkulátor na vzdálenost, příp. má i Epson vlastní na svých stránkách.

Counter mají všechny projektory zabudovaný a z mé zkušenosti jsou ty hodiny co to vydrží pro domácí použití úplně v pohodě, žádný stres.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

mozna bych se pokusil sehnat TW680 je oproti tomu TE450 o dost lepsi a priplatek neni nejak drastickej

ani TW700 neni zla koupe
http://www.gsmtelefony.cz/index.php?cat=0&idx=63685
Crempa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Crempa »

2Maxbagr: kalkulator sem nasel, bohuzel ale neobsahuje moznost vyberu zmineneho projektoru a bohuzel nelze klicove vlastnosti nastavit rucne, takze je me vicemene k nicemu (leda nastavit typ parametrove odpovidajici tomu vybanemu, ale to uz me v tech stovkach polozek prislo jako jednodussi se zeptat zde...)

2Stratos: nejsem si jisty zda jsou tebou zminene typy lepsi, jednak se jedna o krok nekolik generaci zpet a cenou jsou take jeste nekde jinde, parametrove maji mozna lepsi nastaveni zoomu, ale stejne uvazuju pouze o promitani z mensi vzdalenosti...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

zalezi na tom jaky ma ten novej model Panely- TW700 mela D5 radu. TW2000 a vejs maji uz D7 co ma tento skusim zjistit. Me tam spis vadi ten malej kontrast :( ale chtelo by to videt v realu no :)
Crempa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Crempa »

Videt by to chtelo urcite, stale uvazuju zda nepockat nevzit uz nejakej Full-HD treba tu W2900. Ale rikam si co na tom budu poustet kdyz skutecne full-hd zdroj je u nas vicemene nesehnatelnej (krom blue-ray disku za nepekny ceny a par her na konzolich...).

Btw: jak se to ma s cenou projektoru v case, klesa to treba jako televize a nebo se drzeji az do chvile nez je nahradi nova rada..?
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

1080p filmu mam snad 1000 :) v tom nevidim problem
Crempa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Crempa »

Myslis mkv ripy? Ty mkv ripy co maji v 90% tretinovej bitrate oproti puvodnimu BR disku? Tak ty se podle me ani nevyplati stahovat... link :(
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

musis si vybirat ty 20GB :) ty sou v pohode.
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

pokud je HDrip (jak 720p, tak 1080p) kvalitní... tak rozdíl proti DVD je propastný.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Maxbagr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Maxbagr »

Já si půjčuju normálně BD za 60 Kč v půjčovně, takže žádný problém.
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

trochu smetí neuškodí:
zašel jsem na ebay.com a usmyslel jsem si že najdu nejlevnější full hd projektor.Dlouho to netrvalo a našel jsem projektor za cca 8.000Kč full hd.Skákal jsem jako blecha,ale radost pominula poté,co jsem zažádal prodejce ať mě napíše že real resolution je 1080x1920.Napsal mě že je to 800x600,ale že to dokáže ,,přijímat" full hd. :D Nejlevnější full hd je asi do it yourself diy :razz:
EDIT://Tenhleten nestojí 140$,ale má na sobě nálepku full hd :D
Naposledy upravil(a) otrekr dne čtv 14. led 2010, 20:17, celkem upraveno 1 x.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

otrekr: ty 800:600 se daji sehnat na ebay za 140USD
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
Mav3rick
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mav3rick »

Zdravím,
chtěl jsem se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s flashováním firmwaru u projektoru acer - konkrétně pd725. Mám možnost velmi levně koupit tento projektor s takovou vadou, že se přes obraz zobrazuje černý čtverec. Fyzicky je v pořádku - ten čtverec se totiž pohybuje a mění velikost. Nejsem si jist, jestli by pomohlo pouze resetovat do továrního nastavení, ale dost o tom pochybuji. Nikde jsem však nenašel žádný návod ani samotný firmware. Díky za jakýkoliv nápad.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

s timhle ti asi poradej v nakem servisu co se timto zabyva je jich v CR hned nekolik tj staci napsat.
Mav3rick
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mav3rick »

A myslíš si, že mi dají bezplatnou radu? Máš s tím nějaké zkušenosti?
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

me celkem dobre poradily u jedne takove firmy po telefonu uplne bezproblemů tj uvidis. TU firmu sem tu nekd euz zminoval na zacatku vlakna mam dojem :)

EDIT: firma COmplex
Mav3rick
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mav3rick »

Ještě jsem se tě chtěl zeptat prosimtě:
lze napasovat různé lampy do různých projektorů? Vím, že je to asi hloupá otázka - každý výrobce má svoje lampy, ale potřeboval bych vědět, jestl by šla:
TOP UHP 250W 1.35
namontovat do držáku aceru pd100
asi je to fakt blbá otázka - jen zkouším.
Dík
Odpovědět

Zpět na „Projektory“