ATI Catalyst 9.6 WHQL
Moderátoři: morke, Walker1134
- beardie
- Středně pokročilý

Re: ATI Catalyst 9.6 (8.62 5.5.2009)
atikmdag.sys mi stale vyskakovalo na jednom kompe po instalacii ovladacov
vyriesil som to novym biosom
vyriesil som to novym biosom
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- slaava
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
biosem to rozhodne neni. pred prechodem na 4jadro jsem mel bios 1.6, 1.7, 1.8 a ted mam 1.10 (na jejich webu je uvedeno 1.A). navic nejsem jediny, ktery tuto chybu ma. staci vyhledat v googlu atikmdag.sys a uvidis sam. navic na XP s tim neni zadny problem.
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Něco jsem po těch fórech pročetl a nejčastějším řešením je opravdu update BIOSu jak ti radil beardie, v druhé řadě update ovladačů chipsetu, dále stažení a nainstalování posledních aktualizací OS... atd.
//Edit:
Pokud nepoužíváš 2 monitory, zkus tento workaround
//Edit:
Pokud nepoužíváš 2 monitory, zkus tento workaround
1. Invoke the RUN command (either by clicking Start and Run, if you have Run enabled in the Start Menu, or by holding the Windows key and pressing R).
2. Type SERVICES.MSC and hit Enter.
3. Locate the service called ATI External Event Utility
4. Right-click it and select Properties
5. Under Startup type, pull the menu down and select Disabled.
6. Click Apply and OK.
7. Reboot. The computer should start up normally.
- Lister88
- Nováček

-
Mi kdyz v oznam. oblasti zacla vyskakovat hlaska s athkmdag.sys, tak mi v prodejne, kde jsem grafiku koupil rekli, ze to je HW chyba, ze jedine vymenit. Tak mi hned dali novou a od te doby nic. Ovsem ta hlaska se casem objevovala i v 2D WIN... Asi bych zkusil reklamacne vymenit 
//Krteq - promaz duplicitních příspěvků
//Krteq - promaz duplicitních příspěvků
- slaava
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jak uz jsem napsal, update BIOSu nepomohl (vyzkouseny 4 verze, ted jedu na nejnovejsim), update chipsetu taktez ne a jelikoz mam origo WIN, tak aktualizace stahuji pravidelne.Krteq píše:Něco jsem po těch fórech pročetl a nejčastějším řešením je opravdu update BIOSu jak ti radil beardie, v druhé řadě update ovladačů chipsetu, dále stažení a nainstalování posledních aktualizací OS... atd.
tech rad, jak to zprovoznit tam je hafo a kazdemu pomaha neco jineho, at odinstalovani jedne zaplaty WIN, po ruzne navody, co jsi mi sem postnul. kazdopadne je problem jen s ATi+Vista (mozna i Win7, ale tam jsem to nezkousel kvuli nepodpore punkbusteru). uz se s tim trapim cca rok a pul a jelikoz jsem XP vymazal a dal je sestre, tak to resim
edit: Lister88: na reklamaci to nevidim, kdyz to dela poze u jedne hry. jine OpenGL hry tu nemam a stahovat se mi to rozhodne nechce... Maximalne, kdyby byla nejaka hra zadarmo ke stazeni, ktera vyuziva Quake3 engine (ale ne zadny modifikovany ala cod2, to mi totiz funguje), tak bych to i vyzkousel.
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Hra zdarma ke stažení na Q3 enginu je Wolfenstein: Enemy Territory
(sice jen multiplayer, ale i tak to na otestovani staci)
- slaava
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jo no vidis, na to jsem uplne zapomnel a to jsem to nejaky cas taky hral
diky za tip
no jinak jsem zkousel ten navod a nic, porad error. ted hledam nove ovladace na chipset a na strankach Intelu maji jen verzi 9.0.0.1008... ta je rok a ctvrt stara
ale aspon mi to vyhodilo hlasku, ze mam nainstalovany 9.1.0.1012. je nejaky novejsi? nevim, kde jinde bych mel hledat 
edit: zrovna w:et stahuji z gameparku a hned tam na mne vyskocili dva komentare typu: Jde to nekomu na viste?. no uvidim, az stahnu...
edit2: W:ET nainstalovan a funguje... Takze se nejspise ATi nelibi primo COD1. Zkusim prijit na to, co ji dela ten problem. mrknu do cfg, jestli bych na neco neprisel. jinak vazne uz nevim a pritom to je takova dobra hra
dalsi edit: tak jsem zjistil, ze pokud hru spustim v "Safe mode-u", tak nevyskoci chyba, ale jakmile se zacnu vice hrabat v nastaveni grafiky, tak uz to na mne zase vyskoci. takze tezko rict. rozhodne to nechci hrat v rozliseni 640*480 vse na low... to neni pro mne resenim
edit4: hral jsem asi 20 minut v safe modu a zase se mi to seklo, tentokrat ale na e vyskocilo toto:

takze proste ten driver na OpenGL je na nic... v tomto pripade tedy, at to nehanim cele
no jinak jsem zkousel ten navod a nic, porad error. ted hledam nove ovladace na chipset a na strankach Intelu maji jen verzi 9.0.0.1008... ta je rok a ctvrt stara
edit: zrovna w:et stahuji z gameparku a hned tam na mne vyskocili dva komentare typu: Jde to nekomu na viste?. no uvidim, az stahnu...
edit2: W:ET nainstalovan a funguje... Takze se nejspise ATi nelibi primo COD1. Zkusim prijit na to, co ji dela ten problem. mrknu do cfg, jestli bych na neco neprisel. jinak vazne uz nevim a pritom to je takova dobra hra
dalsi edit: tak jsem zjistil, ze pokud hru spustim v "Safe mode-u", tak nevyskoci chyba, ale jakmile se zacnu vice hrabat v nastaveni grafiky, tak uz to na mne zase vyskoci. takze tezko rict. rozhodne to nechci hrat v rozliseni 640*480 vse na low... to neni pro mne resenim
edit4: hral jsem asi 20 minut v safe modu a zase se mi to seklo, tentokrat ale na e vyskocilo toto:

takze proste ten driver na OpenGL je na nic... v tomto pripade tedy, at to nehanim cele
- slaava
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
takze problem uspesne odstranen
aspon myslim
ale pri nacteni menu to nespadlo
to je uz pozitivni
vyreseno to bylo tim, ze po poslednim spadnuti a kdy na mne vyskocila chyba s atioglxx.dll, mne napadlo zkusit stavajici dll nahradit nejakym starsim. pocal jsem tedy hledat na netu a na jednom foru uzivatel popsal s timto dll problem a ze mu na jine verzi, konkretne z Catalyst 7.9 nic neblbne. Vidinou dobreho konce jsem se jal stahovat zminene dll a pote uspesne prepsal nove (Catalyst 9.6) tim starsim na mem pc. moc jsem tomu nedaval, ale FUNGUJE to
Dotaz na Spajdra: Delas jeste Betatesting ovladacu? Ze by jsi to tam mohl nadhodit, jestli by s tim v AMD/ATi nemohli neco udelat
edit: prominte za dvojpost, kdyztak to slucte. dekuji
edit2: mam dalsi poznatek
nejak mi ve hre, v multiplayeru, blbnul Punkbuster, tak jsem se v tom stoural a prisel jsem na jednu zajimavou vec. jak uz jsem psal, s verzi atioglxx.dll z catalystu 7.9 nebyl zadny problem, jenze blbne PB. Po hodinach hledani a zkouseni jsem jen tak ze zvedavosti stahl nejnovejsi Catalyst 9.5 na XP 64-bit ze stranek AMD. Z instalacky jsem si vzal jiz zminovane DLL a prepsal ten z Catalystu 7.9. Po tomto kroku se mi naskytl pohled na naprosto fungujici hru, jak single, tak i multiplayer. Tezko rict, co s tim DLL ve verzi pro Visty AMD/ATi pokazilo, ale kdyz to takhle funguje, tak rad obetuji tech par sekund pri stazeni i verze Catalystu pro XP a udelat ten "tricek" s vymenou 
Dotaz na Spajdra: Delas jeste Betatesting ovladacu? Ze by jsi to tam mohl nadhodit, jestli by s tim v AMD/ATi nemohli neco udelat
edit: prominte za dvojpost, kdyztak to slucte. dekuji
edit2: mam dalsi poznatek
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Ukázková investigace, díky za možné řešení pro ostatní
Porovnání výkonu Catalyst 9.6 vs. 9.4/9.5
ATI Catalyst 9.6 Comparison (8 Benchmarks)
Porovnání výkonu Catalyst 9.6 vs. 9.4/9.5
ATI Catalyst 9.6 Comparison (8 Benchmarks)
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jak zacala financni krize, tak se to projevilo i v AMD, ze se nejaky pocet lidi propustil a momentalne je betatestovani na bode mrazu, aspon co se tyce testovani lidi co nepracuji primo v AMD. (clovek co mel na starosti preposilat beta driver na ftp a veci kolem toho spojene uz proste v AMD nedela a nikdo jeho misto neobsadil).Dotaz na Spajdra: Delas jeste Betatesting ovladacu? Ze by jsi to tam mohl nadhodit, jestli by s tim v AMD/ATi nemohli neco udelat![]()
A kontaktovat Terryho Makedona, neni zrovna ochotny odpovidat na dotazy, ale zkousim s tim neco delat.
- slaava
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jj, je mi to jasny, ze se setri na vsem moznym. presto diky, ze to zkusis 
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: ATI Catalyst 9.6 WHQL
9.6 ofiko uz jsou venku, upraven prvni post.
A jeste test 9.6 na VR-ZONE
http://vr-zone.com/articles/ati-catalys ... l?doc=7203
A jeste test 9.6 na VR-ZONE
http://vr-zone.com/articles/ati-catalys ... l?doc=7203
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Spajdře, ten test jsem linkoval 2 posty nad tebou 
V těchto driverech chybí slibovaná podpora "legacy" produktů (Radeon 9500 až Radeon X1950)!!!
Jakto, vždyť slibovali podporu ve čtvrtletních buildech a Catalyst 9.6 je čtvrtletním buildem
(viz.: ATI Reduces Support for Older Graphics Cards)
V těchto driverech chybí slibovaná podpora "legacy" produktů (Radeon 9500 až Radeon X1950)!!!
Jakto, vždyť slibovali podporu ve čtvrtletních buildech a Catalyst 9.6 je čtvrtletním buildem
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ATI Catalyst 9.6 (mobile)
9.6WHQL upravene pro Notebooky.
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/647 ... .88MB.html
dyztak napiste jak vam to chodi/nechodi
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/647 ... .88MB.html
dyztak napiste jak vam to chodi/nechodi
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Re: ATI Catalyst 9.6 (mobile)
Proč by to chodit nemělo, když je vydává přímo AMD a proč nestahovat rovnou z webu AMD.
Mobile Catalyst 9.3 WHQL - XP 32-bit
//Sloučení - není potřeba vytvářet nové téma pro ty samé drivery.
//EDIT: Nj, máš recht. Stejně by mě ale zajímalo, jak je možné dodělat podporu pro nepodporované legacy modely. Úprava .inf souboru podle mě není plnohodnotná podpora. Tím se jen docílí toho, že ovladač půjde nainstalovat na nepodporované produkty, ale specifické features ovladače pro mobility Radeony nebudou fungovat správně nebo vůbec.
Mobile Catalyst 9.3 WHQL - XP 32-bit
//Sloučení - není potřeba vytvářet nové téma pro ty samé drivery.
//EDIT: Nj, máš recht. Stejně by mě ale zajímalo, jak je možné dodělat podporu pro nepodporované legacy modely. Úprava .inf souboru podle mě není plnohodnotná podpora. Tím se jen docílí toho, že ovladač půjde nainstalovat na nepodporované produkty, ale specifické features ovladače pro mobility Radeony nebudou fungovat správně nebo vůbec.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tvuj odkaz je na 9.3
EDIT: nj neni to 100% ale lepsi nez nic, ja u sveho ASUS s X1700 ale nemam jinak na vybranou a zatim mi to az na par verzi driverů fungovalo spolehlive vcetne vsech featur a vykon oproti tem an instalacnim CD je uplne nekde jinde
.
EDIT: nj neni to 100% ale lepsi nez nic, ja u sveho ASUS s X1700 ale nemam jinak na vybranou a zatim mi to az na par verzi driverů fungovalo spolehlive vcetne vsech featur a vykon oproti tem an instalacnim CD je uplne nekde jinde
Naposledy upravil(a) Stratos dne čtv 18. čer 2009, 13:11, celkem upraveno 1 x.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Hotfix pro karty HD 2/3xxx do AGP slotu
Catalyst 9.6 Hotfix for ATI Radeon HD 3000 and ATI Radeon HD 2000 Series AGP productsThis hotfix resolves the following issues:Applicable Products:
- Fix for problems with DirectX and Radeon HD 3000 and HD 2000 Series AGP Graphics cards.
- Fix for "No compatible hardware not found" error message.
The issue applies to the following products:
- Graphics Cards:
Operating System:
- Radeon™ HD3000 series
- Radeon™ HD2000 series
- Windows Vista 32-bit Edition
- Windows Vista 64-bit Edition
- Windows XP Professional
- Windows XP Home Edition
- Windows XP Media Center Edition
- Windows XP Professional x64 Edition
- Krteq