notebook pro studenta

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Daveedek
Začátečník
Začátečník

Re: notebook pro studenta

Příspěvek od Daveedek »

Dobry ale proste je pro me rozdil 3,5 hodiny a hodin 5 resp dokonce 8...
me prave taky to jedno jadro stve a celkove ja nevim prijde mi ze ntb za skoro 2x tolik proste musi bejt kvalitnejsi...
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Ty jednojádra v Timeline Acerech nebudou výkonově nic moc - rozhodně to nebude na nějaký drsnější aplikace jako je CAD a tak - za vysokou výdrž se platí nuzným výkonem (v tomhle případě)...

2nevidany: jako osobně když si kupuju notebook tak chci naplno využít rozpočet, kterej jsem si stanovil, prostě chci to nejlepší, na co mám a nechtěl bych notebook s AMD, když mám na stejně výkonej kousek s Intelem - to bych musel bejt padlej na hlavu...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

Dobry ale proste je pro me rozdil 3,5 hodiny a hodin 5 resp dokonce 8...
tohle plně chápu. Bohužel notebooky s výdrží 5h+ jsou ve většině příkladů nevýkonné.
me prave taky to jedno jadro stve a celkove ja nevim prijde mi ze ntb za skoro 2x tolik proste musi bejt kvalitnejsi...
jo... to jsem si myslel také.
Mám takovou historku ze života... můj kamarád co dal za notebook 40k (aby měl slušné C2D + dobrou grafiku na rendry, navíc vypadá luxusně) byl se svým notebookem 4x v opravě zatímco moje přítelkyně jenž do notebooku dala 21k na něm funguje dodnes (3r)- byť je to nejplastovější acer co znám. Sám jsem se rozhodl, že si mírně připlatím a v té době jsem zainvestoval do notebooku jenž byl o 4k dražší (celkem 27k), nežli stejně výkonný ekvivalent od AMD+ATI (který jsem mimochodem doporučil kamarádům jenž měli hluboko do kapsy (a dodnes bez opravy), jenže VŠ bez notebooku...) můj notebook byl v opravě 2x, mého kamaráda (se stejným NTB) téže. Z toho jsem pochopil, že dokud si nekoupím notebook s hořčíkovým rámem vyztužený karbonovými vlákny stejně budu mít ty samé plasty montované v čínské garáži akorát polepené hezčími samolepkami. Můj kamarád co si koupil Vaio se 4,5 h výdrží na baterky dodnes lituje jelikož po roce a půl používání mu klesla kapacita baterie o víc jak 50% a v současnosti mu vydrží dvě hodiny.
Je pravda, že můj notebook po dvou letech drží takřka stejnou kapacitu (původně 3,5- v současnosti skoro 3)
Ale měl jsem s notebookem problémy. Po dvou letech stejnak notebook nevypadá nejlépe, sem tam ho někde odřeš, za tu dobu už stejnak neni v módě barva co jsi vybral a vystřídá se další generace procesorů a grafik jenž při stejné ceně nabídnou vyšší výkon... Takže vyplatí se dávat dvojnásobek peněz do něčeho co se časem stejně opotřebí? to už se radši domluvit s rodiči, že těch 8000 ti přidají na stavební spoření a po dvou letech si už pravděpodobně za své (odhaduji že Vš?) koupíš nový. těch 8000 se ti pak náramně bude hodit. Možná je to u jak koho, ale mě život na koleji naučil zacházet s penězi šetrně a zbytečně je nerozhazovat. Tím ti nedávám návod jestli koupit intel / amd jen tě chci upozornit, že cena výrobku mnohdy neodpovídá jeho kvalitě.
Zkušenost s nejlevnější šasi od HP mám a mohu říci, že je pevná a notebook se neprohýbá, navíc neni z matlavého plastu. Je to na tobě, ale myslím, že notebooky se stejnou výbavou jsem ti postnul řádově o 5000 méně.

Donu Martinezovi:
tvůj příspěvek je opět zaujatý, jako obvykle. Pokud to AMD stojí 10000 a podobné s intelem při stejné výdrži a výkonu o 3000 víc tak bych musel být pouze zarytý fanda abych si koupil notebook s intelem. Pokud to bude mít na cad tak argument typu "intel vyrábí výkonnější notebookové procesory" obstojí jelikož AMD nemá ve vyšších kategoriích výkonové ekvivalenty, ale obecně vzato Turiony ultra jsou schopny konkurovat mobilním C2D až do taktu kolem 2,1-2 GHz proti mobilním C2Q nemá AMD nic.

Ohledně utrácení peněz rozpočtu, když se staví dálnice a máš ročně 10 miliard na deset kilometrů a tobě se náhodou povede ušetřit 3 miliardy tím že změníš dodavatele stavby a díky tomu budeš moci ty 3 miliardy zainvestovat např do dalších 4km dálnice....
Utrácet za každou cenu? Uvědomme si co potřebujeme, to v prvé řadě. Pokud je na tom člověk tak dobře, že může utrácet za zbytečnosti tak budiž, ale pokud člověk nekrade, tak rozhodně nechce utrácet víc nežli musí.

Pokud je ten příplatek za výdrž- pochopím to. Je li za design -pochopím to. Je- li to příplatek za vyšší výkon- pochopím to (je jedno zdali intel/AMD) Ale stavět argument na subjektivních pocitech typu intel je lepší... to nepochopím.
Daveedek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Daveedek »

chapu jak to myslis a cenim si tech rad.. uz sem byl hodne naklonenej tomu vaiu ale ted si me vylekal s tou baterkou:(...
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

Stalo se to mému kamarádovi, tobě se to stát nemusí pravděpodobně nestane, jen poukazuji na to, že žádná značka není schopna podobným problémům zabránit, jelikož veskrze používají stejné součástky pouze užívají jiné šasi. (rozdíl je pak také v ovladačích atp)
Když koupíš něco levného a za dva roky to začne zlobit tak tě to nebude mrzet tolik jako u věci jenž stála dvakrát tolik ;-)
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“