Anno 1404
Moderátor: Baneshee
- Jury
- Nováček

-
Re: Anno 1404
Ahaaa, hele dik moc ja se tady s tim trapim uz pekne dlouho, a jeste bych mel jednu vec, jde nejak udelat aby mi lode automaticky prevazely zbozi z jednoho ostrova na druhy?? Promin jestli mam blby otazky ale jsem v Anno novacek a nemam nikoho kdo by mi s tim poradil, predem dik za odpoved.
- Koudy
- Začátečník

F6 je planovani obchodnich cest.
Klikanim na skladiste/pristavy na te mapce vytvoris cestu.
Pak jenom v prave casti das kde se ma co nalozit a kde vylozit, popr. kolik (zelene plus nalozi do lode; oranzove minus vylozi z lode).
Vpravo dole si pak vyber lod.
Klikanim na skladiste/pristavy na te mapce vytvoris cestu.
Pak jenom v prave casti das kde se ma co nalozit a kde vylozit, popr. kolik (zelene plus nalozi do lode; oranzove minus vylozi z lode).
Vpravo dole si pak vyber lod.
Laptop : MSi GT683DX - Intel Core i5-2430M, 6GB DDR3, nVidia GTX 570M, OCZ Vertex 4 512GB + WD500BEKT 500GB, Roccat Kone+, Creative Soundblaster X-Fi Surround 5.1 Pro, Roccat Kave 5.1, Windows 7 Ultimate 64-bit
Laptop 2 : HP Elitebook 8440p - Ubuntu
Tablet : Asus Transformer Prime TF201
- Jury
- Nováček

-
Ok, dik moc za rady, jak rikam jsem novacek ale ted mi to snad pujde lepe, hral jsem to uplne spatne takze si jdu rozehrat nove mesto a pouziju co jsi mi tu rekl a uvidim
jeste jednou diky moc a zase nekdy zdarec. 
- MadmanCZ
- Začátečník

-
Zdravím!
Mám dotaz
Vy máte vě hře něco jako free game nebo co? Když hraji kampaň tak ta mě vede furt za ručičku a když hraji scénáře, například "Imperator" apod. Tak je ta úroveň obtížnosti na tak vysoký úrivni, že se to nedá hrát. Zazačátku pohoda, snažím se hru ukládat po každé dobře vyšešené situaci, ale to prostě nestačí. Časem vám vyhlásí Lucius válku (pošle vám tam 6 lodí za sebou) a Crossaiři vám přepadávají jednu obchodní loď za druhou. Kdybyste chtěli platit za tribut tak se nedoplatíte. Nedá se to uhrát. Každej tu píše, že začínal s 50000 ale já nikde žádnou free game nevidím.
Mám dotaz
Vy máte vě hře něco jako free game nebo co? Když hraji kampaň tak ta mě vede furt za ručičku a když hraji scénáře, například "Imperator" apod. Tak je ta úroveň obtížnosti na tak vysoký úrivni, že se to nedá hrát. Zazačátku pohoda, snažím se hru ukládat po každé dobře vyšešené situaci, ale to prostě nestačí. Časem vám vyhlásí Lucius válku (pošle vám tam 6 lodí za sebou) a Crossaiři vám přepadávají jednu obchodní loď za druhou. Kdybyste chtěli platit za tribut tak se nedoplatíte. Nedá se to uhrát. Každej tu píše, že začínal s 50000 ale já nikde žádnou free game nevidím.
- riXo
- Začátečník

Vola sa to Continuous Game, je tam polozka v hlavnom menu. Tam si mozes vsetko pekne nastavit.
Shit-Form-Factor - Ryzen 9800X3D + NH-D15, X870E Aorus Elite, 64GB, MSI 3080Ti, 4TB NVMe, 4TB SSD, Corsair SF750, MSI 321URX + EIZO EV2750 + LG C1 55, Onkyo A-9010, Quadral SM120 II
SFF1 - Intel i7 8700k, MSI GTX970, NR200P SFF2 - Ryzen 5900X, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1
/nex
SFF1 - Intel i7 8700k, MSI GTX970, NR200P SFF2 - Ryzen 5900X, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1
/nex
- T1NK3R
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Repeat: Nevedel by nekdo poradit? V jedne z prvnich misich je zadani (Quest) ze mam pomoct Forcas-ovi vybavit Crusade army (Help the guy Forcas equip the Crusade army). Dokaze mi nekdo pomoct?? Vuubec netusimm co mam delat 
CPU Intel Core2 Duo E7400 2,8GHz @4,0GHz (CM Hyper 212)MB Gigabyte GA-EP45-DS3L RAM A-Data DIMM 4096MB DDR II 800MHz Extreme Edition GPU MSI R5850 Twin Frozr II 1GB HDD 2x Samsung F3 0,5TB Audio Asus Xense set PSU Seasonic SS-500ET-T3 500W Case CM Elite 330
- Gyx
- Začátečník

potreboval bych poradit co mam udelat pro to, abych postoupil do patricijske civilizace.
Jedna se ni konec IV mise.dik
Jedna se ni konec IV mise.dik
.: MB :. ASUS M2N-SLI Deluxe .: CPU :. AMD Athlon X2 7750 BE @ 3GHz .: Chladič CPU :. CoolerMaster RR-DCH-S9U1 Hyper TX .: GK :. GigaByte GeForce 9600GT GV-NX96T512HP .: Paměti :. A-DATA 2x2GB DDR2 800MHz EE .: HDD :. Western Digital Caviar 640GB SATAII 16MB Cache,Hitachi T7K500 320GB SATAII 16MB Cache.: DVD-ROM :. LG DVD-RAM H20L .: Zdroj :. Levicom X-Alien 450W .: Case :. Coolermaster Centurion 5 Black .: Monitor :. Samsung 223BW
- pdulik
- Nováček

-
GYX:
Klikni na jeden z baráčků občana, a tam se Ti to píše musíš postavit hospodu začít pěstovat koření...
Zamě:
Chci se zeptat, na čem závisí to postupování budou na další úroveň hrál jsem to už pár hodin a zjistil jsem že pro přestup jim musím naplnit ty potřeby, to udělám potom hodit daně do tmavě zelenýho to taky udělám a potom s mi tam píše. občané jsou připraveni na přestup, ale nikdo nikam nepovyšuje? čím to je? A taky by jsem se chtěl zeptat začal jsem hrát a vůbec jsem se nějak nezajímal o peníze, pořád jsem měl hodně, takže mi to bylo volný, ale asi po hodině hraní už jsem byl v mínusu asi 135, což je docela dost. Takže jsem zvíšil daňě ale tak aby obyvatelé ještě neodcházeli. Snažil jsem se zastavit výrobu u věci které nebyly akutní, ale jsem pořád v mínusu, jak se z něm mám vyhrabat?
Klikni na jeden z baráčků občana, a tam se Ti to píše musíš postavit hospodu začít pěstovat koření...
Zamě:
Chci se zeptat, na čem závisí to postupování budou na další úroveň hrál jsem to už pár hodin a zjistil jsem že pro přestup jim musím naplnit ty potřeby, to udělám potom hodit daně do tmavě zelenýho to taky udělám a potom s mi tam píše. občané jsou připraveni na přestup, ale nikdo nikam nepovyšuje? čím to je? A taky by jsem se chtěl zeptat začal jsem hrát a vůbec jsem se nějak nezajímal o peníze, pořád jsem měl hodně, takže mi to bylo volný, ale asi po hodině hraní už jsem byl v mínusu asi 135, což je docela dost. Takže jsem zvíšil daňě ale tak aby obyvatelé ještě neodcházeli. Snažil jsem se zastavit výrobu u věci které nebyly akutní, ale jsem pořád v mínusu, jak se z něm mám vyhrabat?
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Kup si svítky na prestiž u svého ObchodníkaJury píše:Zdarec lidi mam takovej problem kdyz chci postavit NOMADSKE budovy tak mi to ukazuje ze potrebuju (VISITOR FROM THE ORIENT) (DIPLOMATIC RANK) mohl by nekdo poradit co s tim prosim?? Predem dik moc
Měl jsem skoro full rank, ale neměl jsem nervy na uspokojování Orientálních potřeb
- Koudy
- Začátečník

Postup lidi : rekl bych, ze jedna ze 2 moznosti :pdulik píše:
Zamě:
a) Nemas skladem material pro vylepseni obytnych domu nebo sis zakazal distribuci tohoto materialu pro obcany (tahle moznost jde ale z hlavy nevim jak se to delalo, podivam se odpoledne/vecer).
b) V centru vesnice sis zakazal automaticky postup (nad centrem je ikonka preskrtnutyho svitku). Potom musis klikat rucne kazdy dum, ktery chces vylepsit.
Penize : Mas fakticky 2 moznosti aby ti neklesaly penize :
a) Vic obyvatel
b) Prodej vyrobku
Pokud vyberes a) tak asi budes posilovat prumysl, aby ti stacila vyroba.
b) nedoporucuju vybirat pokud nemuzes vyrabet nejaky narocny veci (= veci pro Noblemany - posledni uroven evropske casti), protoze to nijak extra nevynasi podle me, potrebujes prodavat ve velkym a to chce velkej prumysl.
Vyrobu nesnizuj pokud nemas plny ostrovy, nemyslim ze to ma vetsi efekt. Pokud se nejedna o urcite budovy co berou na provoz 50, tak tim moc neusetris a akorat si to pak zapomenes zase zapnout...
Prodej veci obecne :
To co vyrabi evropani, voz do orientu a opacne. Koberce (orientalni vyroba), mas relativne hodne brzo, vozis k evropanovi a vydelava ti to hodne.
Pravdepodobne je lepsi prodavat vyrobky nez suroviny (napr. samotne kravy nevydelaji tolik co zpracovane maso z nich). Myslim ze zisky by asi mely pokryt naklady na provoz staveb v prumyslu, ale tohle jsem moc netestoval.
Nezapomen, ze nemusis prodavat jenom u sebe ve skladech a pristavech. Nahaz veci do lode a odvez to ten neutralnim, tam prodas libovolne mnozstvi cehokoli, zatimco u tebe si oni koupi jenom malo (ale vynaset to muze hodne, viz prvni rada, evropan ti da za orientalni veci hodne).
Laptop : MSi GT683DX - Intel Core i5-2430M, 6GB DDR3, nVidia GTX 570M, OCZ Vertex 4 512GB + WD500BEKT 500GB, Roccat Kone+, Creative Soundblaster X-Fi Surround 5.1 Pro, Roccat Kave 5.1, Windows 7 Ultimate 64-bit
- solja
- Nováček

-
Zdravím. Potřeboval bych menší radu. Hraji kampaň a ve 2 misi mám na severu od města postavit tržiště. Když kliknu na ten úkol, tak se mi zobrazí červená značka, kde by asi mělo stát. Bohužel postavil jsem tam několik tržišť i s domky, cestou, vším možným, ale pořád to nemám splněno. Nevíte někdo co s tím, nebo kde, nebo jak ? Už jsem z toho zoufalý. Dík za každý nápad.
Phenom 9950, DKA790GX Platinum, ram Corsair 4Gb, Ati 3870X2, SB X-Fi Xtreme Gamer,
- Koudy
- Začátečník

Tak jak jsem slibil se snazim blokovat material, ale nemyslim si, ze to jde. Jdou blokovat veci z potreb lidi (kliknutim na vec v potrebe (napr. vino) zablokuje distribuce dane veci a sklady se plni), ale ne material.
- Icy_DeaD
- Černá karta

-
muzes zakazat distribuci materialu pro obcany, kdyz maji splnene vsechny podminky pro nastup, tak aby ti ho neuzirali tim ze se upgradujou jejich domy. tim ze odepres nastupnicka prava na trhu, odepres i material kterej ti zacnou uzirat jakmile se zacnou baraky upgradovat, takze si baraky budes moct upgradovat sam.
- Koudy
- Začátečník

To vim, to uz jsem psal
. Mne slo o to jestli muzu bloknout jenom drevo treba (coz by melo uplne stejny efekt).
- Syntex
- Začátečník

-
Musíš postavit to "Malé tržiště" ne to velké, taky jsem udělal přesně to, co ty a nevěděl jsem si rady.solja píše:Zdravím. Potřeboval bych menší radu. Hraji kampaň a ve 2 misi mám na severu od města postavit tržiště. Když kliknu na ten úkol, tak se mi zobrazí červená značka, kde by asi mělo stát. Bohužel postavil jsem tam několik tržišť i s domky, cestou, vším možným, ale pořád to nemám splněno. Nevíte někdo co s tím, nebo kde, nebo jak ? Už jsem z toho zoufalý. Dík za každý nápad.
- Varimathras
- Začátečník

-
Můžete mi někdo poradit s problémem? Scénář diplomat - dosáhnout 5.000 velvyslanců, to bych měl, ale jak postavit sultánovu mešitu a plnit jeho úkoly? Nikde nabídku jeho mešity nemám. A další věc, jak vyrobit parfémy a marcipán? Potřebuju větší prestiž než 500 na stavbu farem s růžema atd, ale svitek o větší hodnotě než 500 nikde není:-(
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak si ten svítek s 500 prestiží kup několikrát, on se zase za určitou dobu objeví v nabídce.. Já už takhle namaxoval prestiž u sultána 
- Varimathras
- Začátečník

-
No jo jenže mě to právě vůbec nic neudělá. Byl jsem tam jednou a dobrý, ale podruhé už se mi prestiž vůbec nezvedla. Taky jsem myslel, že 2x 500 udělá tisíc a mám přístup k dalším budovám, jenže prdlajs.
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Blbost, prostě kupuj svítky a sleduj uroveň prestiže jak stoupá 
- froxic
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Cau lidi, hraju anno a chtel bych se zeptat na par veci. Zajimalo by me jak se da obsadit neobydleny ostrov, muzu to udelat kdykoliv nebo zalezi na prubehu hry? Nemuzu totiz pestovat nektere plodiny protoze puda nema urodnost (fertility). Hraju totiz anno 1404 bez predchozich zkusenosti s anno obecne, tak je to pro me vcelku tezke. Dik za rady
FACEBOOK fanpage | HWBOT profil | YouTube kanál | Napsané recenze a novinky na PCT | Official Czech and Slovak Republic overclocking FB Trust Me, I'm an "overclocker" =)