Problém s grafikami ATI, prosím o radu
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Heftus
- Nováček

-
Re: Problém s grafikami ATI, prosím o radu
Jak tak koukám, tak nejsem sám, komu to tento problém dělá.
http://forums.amd.com/game/messageview. ... TMP=Linear
U mně je ale rozdíl v tom, že i 3D tato karta nezvládá.
Poraďte mi prosím někdo, jak je možné, že mnoho starých her se prostě škube, ale když si zahraji CoD4 se sníženými detaily, tak to jede vcelku dobře? Spustím CoD2 a grafika prostě nezvládá. Zkoušel jsem například hru Ford Racing 3 a musel jsem se prostě začít smát - i tak graficky jednoduchou a nenáročnou hru tato grafika nezvládala.
Zvláštní ale je, že v novějších hrách je prostě nizké FPS, ve starších vysoké, ale hry se prostě nehorázně "koušou".
To samé například v AOE3 - postavičky udělají dva kroky, hra se na vteřinu sekne, udělají další dva kroky, hra se opět na vteřinu kousne a takhle furt dokola. Zkoušel jsem i ty nejnižší detaily, nejmenší rozlišení, a dělá to stále.
Prosím poraďte někdo. Netuší někdo, čím to může být? Tato grafika má přeci na víc.
Mimochodem zmiňovaná chyba v 2D, o které jsem psal na začátku topicu, není na Win7 (za to se omlouvám, psal jsem, že na win7 je to také). S tímto na win7 už tedy nejsou problémy, herní výkon je ale pro změnu o 20%-30% slabší než s XP Pro.
Od prvního dne koupě s tímto notebookem řeším jen problémy. Vážně není nikdo, kdo by prosím poradil?
http://forums.amd.com/game/messageview. ... TMP=Linear
U mně je ale rozdíl v tom, že i 3D tato karta nezvládá.
Poraďte mi prosím někdo, jak je možné, že mnoho starých her se prostě škube, ale když si zahraji CoD4 se sníženými detaily, tak to jede vcelku dobře? Spustím CoD2 a grafika prostě nezvládá. Zkoušel jsem například hru Ford Racing 3 a musel jsem se prostě začít smát - i tak graficky jednoduchou a nenáročnou hru tato grafika nezvládala.
Zvláštní ale je, že v novějších hrách je prostě nizké FPS, ve starších vysoké, ale hry se prostě nehorázně "koušou".
To samé například v AOE3 - postavičky udělají dva kroky, hra se na vteřinu sekne, udělají další dva kroky, hra se opět na vteřinu kousne a takhle furt dokola. Zkoušel jsem i ty nejnižší detaily, nejmenší rozlišení, a dělá to stále.
Prosím poraďte někdo. Netuší někdo, čím to může být? Tato grafika má přeci na víc.
Mimochodem zmiňovaná chyba v 2D, o které jsem psal na začátku topicu, není na Win7 (za to se omlouvám, psal jsem, že na win7 je to také). S tímto na win7 už tedy nejsou problémy, herní výkon je ale pro změnu o 20%-30% slabší než s XP Pro.
Od prvního dne koupě s tímto notebookem řeším jen problémy. Vážně není nikdo, kdo by prosím poradil?
- Krteq
- Čestný člen

-
Vezmeme to opět popořadě:
- v tom vlákně co jsi linkoval se píše, že ten bug byl opraven s Catalysty 8.12
- opravdu jsi nainstaloval ovladače ke všem zařízením? Já tam vidím nenainstalovaný driver pro HD Audio - SP43569 a SP42126
- doinstaluj všechny ovladače - HP Support Center: Compaq 615 Notebook
- nainstaluj tyto drivery - ATI Catalyst™ 9.7 Display Driver for Windows XP Professional/Home Edition - Motherboard/IGP Drivers, ty z HP jsou zastaralé
- zkus update BIOSu, flash probíhá skoro automaticky z win, tak není čeho se bát
- pokud to dělá i s OS obnoveným ze záložní partition, je to na reklamaci
- osobně si myslím, že za všechny problémy s NTB může fenomén PEBCAK
- Heftus
- Nováček

-
2. - Oba ovladače jsou nainstalovány, nevím, proč to píše, že mu stále chybí nějaký modem na HD audio, ale zvukovka v tomhle směru přeci nemůže dělat problém. Jak říkám, oba mám nainstalované. Jinak už tam žádný "HD modem" není.
3. - Mám všechny ...
4. - Nejnovější catalysty jsou taky nainstalovány...
5. - Zkusím.
6. - Žádný neni ...koupil jsem ntb bez OS, byl tam pouze freeDOS.
7. - Něco na tom bude
Díky za rady ...zkusím teda už asi po 10. všechno znovu, ale co se dá dělat.
3. - Mám všechny ...
4. - Nejnovější catalysty jsou taky nainstalovány...
5. - Zkusím.
6. - Žádný neni ...koupil jsem ntb bez OS, byl tam pouze freeDOS.
7. - Něco na tom bude
Díky za rady ...zkusím teda už asi po 10. všechno znovu, ale co se dá dělat.
- Krteq
- Čestný člen

-
Zkus ještě tohle na ten modem - SP32644
- no-X
- Středně pokročilý

Ten notebook nemá modem? Tohle většinou hlásí modemy (např. Agere). Pokud ne, tak na tu položku ve správci klini pravým tlačítkem, záložka podrobnosti, vyber ID hardwaru a mělo by to vypsat jeden nebo několik řádků takového kódu. Ten nám sem hoď (nebo si ho vygoogli sám). Nemusí se opisovat ručně, stačí na řádek kliknout, aby to bylo označené a ctrl+c a ctrl+v zkopíruješ (right-click nefunguje).
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Heftus
- Nováček

-
Dobře, potom Vám to sem hodím.
To No-X: Má modem, ovladač na něj jsem ale nikde nenašel, snad to vyřeší ten, který postoval Krteq (díky). (modem je mi ale stejně k ničemu, a ten za ty problémy určitě nemůže
)
Teď zkouším instalovat znovu čisté XPpro podle Krteqa:
1. - Aktualizace BIOSU (měli jste pravdu, byla stará verze, netuším však, jestli to v něčem pomůže)
2. - Instalace SP3
3. - DX9.0c
4. - Instalace driveru chipset/grafka (nejnovější catalysty) a upravené mobility modderem + instalace framework3
5. - Nainstalování všech dalších driverů
6. - Antivirus
7. - Ostatní..
Snad jsem na nic nezapomněl.
EDIT: Už mám toho reinstalování vážně plné zuby

To No-X: Má modem, ovladač na něj jsem ale nikde nenašel, snad to vyřeší ten, který postoval Krteq (díky). (modem je mi ale stejně k ničemu, a ten za ty problémy určitě nemůže
Teď zkouším instalovat znovu čisté XPpro podle Krteqa:
1. - Aktualizace BIOSU (měli jste pravdu, byla stará verze, netuším však, jestli to v něčem pomůže)
2. - Instalace SP3
3. - DX9.0c
4. - Instalace driveru chipset/grafka (nejnovější catalysty) a upravené mobility modderem + instalace framework3
5. - Nainstalování všech dalších driverů
6. - Antivirus
7. - Ostatní..
Snad jsem na nic nezapomněl.
EDIT: Už mám toho reinstalování vážně plné zuby
- Heftus
- Nováček

-
Nainstalováno, doinstalováno, nastaveno, vyzkoušeno - a tak jak jsem čekal - žádná změna ... 
EDIT: Tady vkládám ID toho modemu na HD audio - HDAUDIO\FUNC_02&VEN_11C1&DEV_1040&SUBSYS_103C1378&REV_1002\4&FF6908F&0&0101
Já už vážně netuším, co s tím. Jakmile odstraním jeden problém, vzápětí se objeví druhý ..

EDIT: Tady vkládám ID toho modemu na HD audio - HDAUDIO\FUNC_02&VEN_11C1&DEV_1040&SUBSYS_103C1378&REV_1002\4&FF6908F&0&0101
Já už vážně netuším, co s tím. Jakmile odstraním jeden problém, vzápětí se objeví druhý ..
- nefungujeKrteq píše:Zkus ještě tohle na ten modem - SP32644
- no-X
- Středně pokročilý

jsi si jistý, že jsi zkopíroval ID hardwaru, jak jsem žádal a ne ID instance zařízení?
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Krteq
- Čestný člen

-
Jedná se o tohle:
Agere Azalia HDA MDC
Agere Azalia HDA Modem
Agere Systems Modem SW
Nejsou ty záseky způsobený spíš tím, že HDA bus s připojeným zařízením bez driverů příliš vytěžuje CPU?
Agere Azalia HDA MDC
Agere Azalia HDA Modem
Agere Systems Modem SW
Nejsou ty záseky způsobený spíš tím, že HDA bus s připojeným zařízením bez driverů příliš vytěžuje CPU?
- Heftus
- Nováček

-
Pardon, tady je ID hw HD audio:
HDAUDIO\FUNC_02&VEN_11C1&DEV_1040&SUBSYS_103C1378&REV_1002
HDAUDIO\FUNC_02&VEN_11C1&DEV_1040&SUBSYS_103C1378
Mimochodem ovladač, který jsi poslal, také nefunguje ...
HDAUDIO\FUNC_02&VEN_11C1&DEV_1040&SUBSYS_103C1378&REV_1002
HDAUDIO\FUNC_02&VEN_11C1&DEV_1040&SUBSYS_103C1378
Jo, to by mohlo být ono ...ale co s tím? Už žádné jiné drivery nemohu najít...Krteq píše: Nejsou ty záseky způsobený spíš tím, že HDA bus s připojeným zařízením bez driverů příliš vytěžuje CPU?
Mimochodem ovladač, který jsi poslal, také nefunguje ...
- Heftus
- Nováček

-
Poraďte mi prosím.
Krteq má asi určitě pravdu, jen jsem z jeho postu nepochopil, jak ten problém mám vyřešit.
Krteq má asi určitě pravdu, jen jsem z jeho postu nepochopil, jak ten problém mám vyřešit.
- Heftus
- Nováček

-
Problém vyřešil 64bitový OS a chybějící ahci drivery, aby počítač nezpomalovala ještě emulace ze sata na ide.
Díky za "pomoc".
Díky za "pomoc".
- Krteq
- Čestný člen

-
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
Heftus: ta tvoje "emulace sata na ide" pc v zadnem pripade nemuze brzdit 
- Heftus
- Nováček

-
Zkoušel jsem nainstalovat ovladače pro ahci i na 32bitovém systému a zrychlení bylo znát jak při práci, tak při hrách.
Nejspíš se teda jedná o zázrak, když to podle tebe není možné
.
Nejspíš se teda jedná o zázrak, když to podle tebe není možné