Rychlá rada ohledně volby OS

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Rychlá rada ohledně volby OS

Příspěvek od Shit »

OndraSter píše:k XP bych se již nikdy nevrátil, řešit každou chvíli problémy reinstalací.
Ohledně reinstalací WXP u mně:
Máti má na své "ludře" WXP od výměny desky (prosinec 2006) a stále to maká v pohodě.
Já mám v kanclu WXP též od výměny desky (červen 2008) a bez problémů, půjdou tam časem W7.
Doma mám též WXP od výměny desky (červen 2009) a před tím tam byly xpčka cca rok a přitom jsem měnil desku, CPU a grafiky (C2D za X3350, P5E za P5Q-E, 8800GTS/8800GTS512, GTX260) - vše xpčka překously. V říjnu tam půjdou na 95% W7.
Matčin nouťas: WXP od doby koupě (prosinec 2007) včetně změny rozhraní z IDE na AHCI.
Netbook: Původní instalace WXP letěla ihned pryč a jsou tam čistá XP od dubna t.r.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

OndraSter píše:Jk XP bych se již nikdy nevrátil, řešit každou chvíli problémy reinstalací hmmmhmmmhmmm :roll: .
za to ale nemůže operační systém, ale uživatel. jakákoliv Windows NT řady samy o sobě drží, zbořit si je může jen uživatel sám svou nekompetentností
ignorelist: kremrole a dezoláti
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Tady jde o to (teda alespoň u mě), že Vista to přežije, narozdíl od XP. Cca 4x - 5x do roka byl reinstall neboť to spíš neběželo než běželo či dokonce BSoDovalo.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

OndraSter píše:Cca 4x - 5x do roka byl reinstall neboť to spíš neběželo než běželo či dokonce BSoDovalo.
To rozhodně není standardní situace.
Pokud přeskočím lidský faktor, tak bych v tom případě bych hledal chybu v nekvalitních driverech třetích stran a hlavně v zabezpečení PC proti virům a jiné havěti.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Vir či jiná havěť se mi cca 2 roky a půl vyhýbá (jednou za čas to projedu vším možným a zase vše odinstaluju).

Lidský faktor => jasně, já jsem je svojí prací zničil - nic proti tomu nenamítám, ale říkám, že k Vistám se chovám stejně (či dokonce hůře) a přesto vydrží. XP tak měsíc běžely OK, pak dva měsíce byly pomalejší a další měsíc jsem je připravoval k reinstallu. Ano, k systému se chovám špatně, ale pokud Vista vydrží a XP ne, tak není celý problém v uživateli ;-) .
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“