Pricina stoupani cen?

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
axloth
Začátečník
Začátečník

Re: Pricina stoupani cen?

Příspěvek od axloth »

DPH je o 1%, takze to je prd. Kazdopadne vi nekdo kdy by melo prijit to povanocni zlevnovani do HW obchodu (jestli vubec)?
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Spotřební daň také, což je o dost větší průser. :roll:

Žádné zlevňování nebude, protože nebylo žádné zdražování.
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

No zrovna ty pameti zdrazovaly znacne.
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prometheus »

2 axloth Co na to říct, např kit DDR2 2x2GB CL5 1066MHz Kingston byl za 1,2-1,4k nyní za 2,6-3,4k... A po slevě za neskutečných 2,4k. Obávám se, že na ceny okolo 1,5k za kit 2x2GB CL5 1066MHz se jen tak nedostaneme.
Vždy prodávám i jinde.
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Těhle cen se už nikdy nedočkáme a bude hůř.
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

Chtěl bych jsem jěště slyšet dalších lidí,kteří se v tom hýbou profesně,či aktivně.Taktéž mě rozlívá že kdybych jsem nakoupil v 8-9. měsíci,tak bych jsem ušetřil 4.000Kč a více.Hrozné,strašné a dále podobně.Teďkom potřebuji pc jako krev,něco se pokazilo a ceny po uvedení nových cpu od Intel se jěště zdražily Hrrr.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

otrekr píše:Chtěl bych jsem jěště slyšet dalších lidí,kteří se v tom hýbou profesně,či aktivně.Taktéž mě rozlívá že kdybych jsem nakoupil v 8-9. měsíci,tak bych jsem ušetřil 4.000Kč a více.Hrozné,strašné a dále podobně.Teďkom potřebuji pc jako krev,něco se pokazilo a ceny po uvedení nových cpu od Intel se jěště zdražily Hrrr.
myslím že spíš potřebuješ zahodit flašku a doučit se česky, protože to co píšeš nedává smysl.
ignorelist: kremrole a dezoláti
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Me by spis nez jeho flaska zajimalo jestli se jeste nakyho toho povanocniho zlevneni dockame nebo jestli uz bude jen hur...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

axloth píše:Me by spis nez jeho flaska zajimalo jestli se jeste nakyho toho povanocniho zlevneni dockame nebo jestli uz bude jen hur...
já spíš (trochu sobecky) doufám že bude "hůř", protože při současných cenách se na počítačích absolutně nedá vydělat
ignorelist: kremrole a dezoláti
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

zombux píše:.. protože při současných cenách se na počítačích absolutně nedá vydělat
To platí ve více oborech, nejenom u PC. Prodávat zboží s rabatem 3-5% je "o ničem".
Je sice pěkné být "nejlevnější", ale néé všechno se dá dohnat velkým prodaným množstvím s mizivým rabatem...
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prometheus »

2 Shit Hmm, někomu se zdá rabat 30% (u ram dokonce 100%) málo, že? to rovnou můžeme nahodit ceny jako v 90. letech, že? :roll:
Vem si grafiky - např řadu 5XXX, na té se prodejci pěkně napakovávají.
Vždy prodávám i jinde.
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

S tou češtinou máte pravdu...Psal jsem,že kdybych jsem koupil počítač o čtyři měsíce dřiv,tak bych jsem ušetřil přinejmenším 4.000Kč a více.Paměť,kterou jsem chtěl koupit,A-Data DIMM 4096MB DDR III 1333MHz stála 1668Kč a teďkom cca 2200Kč.To znamená,že při koupit 8gb teďkom,připlatím na 1000Kč a více...To je normální?Musím ale přiznat že něco zlevnilo,ale né ta drasticky,oproti jinačím věcem.
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Co je to za tvar "bych jsem"? Používá se "my bychom ušetřili" a "já bych ušetřil" ale tvar "bych jsem ušetřil" považuji za výplod postřeleného rumuna. :x
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Tak to je zajimavy jak na minule strance tu vsichni psali jak za to muzou vanoce...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Prometheus píše:2 Shit Hmm, někomu se zdá rabat 30% (u ram dokonce 100%) málo, že?
Můžeš laskavě uvést, kde jsem tohle tvrdil?
Jelikož se Ti to na 100% nepovede, tak Tě žádám, aby si se zdržel podobných slovních "úletů". Thx.

Pokud někdo nebere v potaz zvýšení nákupních cen DDR2 o desítky procent a svádí to pouze na obchodníky, tak je těžké se s ním vůbec bavit... ;-)
Naposledy upravil(a) Shit dne sob 9. led 2010, 11:12, celkem upraveno 3 x.
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Všude platí zákon nabídky a poptávky, dokud bude poptávka tak ceny budou našponované.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Mastodont píše:Těhle cen se už nikdy nedočkáme a bude hůř.
Asi tak nějak. Já jsem teď ještě využil téhle zprasené situace a kůli modifikace FAKEFACTORY CM10.10 pro HL2, která chce k úspěšnému "rozjdezdu" alespoň 4GB RAM jsem se nasral a objednal 8GB (4x2GB) RAM DDR2 za 3160,-.

Tady, v pondělí přijdou PPL: GEIL RAM DDR2 8GB(4x2GB) 800Mhz Black Dragon (4-4-4-12)
Naposledy upravil(a) kotas dne sob 9. led 2010, 11:13, celkem upraveno 1 x.
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

Mastodont píše:Všude platí zákon nabídky a poptávky, dokud bude poptávka tak ceny budou našponované.
Pripadne kolko penazi do ekonomiky Stat naleje ... :) Cim viac nekritych bananov tym vecsie opice :mrgreen: [peniaze] :wink:
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

2facility: jojojojojo :-D
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

O kolik procent se jěště můžou zvýšit ceny?Jak dlouho bude trvat toto zdražování?
Příchod cpu od intel i3,i5 a následně x6 Phenom ceny nesníží? :sad:
Odpovědět

Zpět na „Paměti“