Kondenzátory

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
nevidany
Začátečník
Začátečník

Re: Kondenzátory

Příspěvek od nevidany »

Když se člověk podívá kolik toho mají skladem, tak žádná sláva.
resp stejně mnohdy nezbyde nic jiného než použít nějaký ten nekvalitní jamicon a pak se efekt kvalitních kondenzátorů jaksi ztrácí.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Moc by mě zajímalo, podle čeho Vy všíchni hodnotíte, že je kondenzátor šmejd nebo že je kvalitní?

Podle toho, že nějaký "guru" na internetu napsal, že je to šmejd a spousta jiných lidí to opapoškovalo? Nebo podle toho, že jste někde viděli obrázek nafouknutýho kondíku a hned Vám docvaklo... " aha, on se nafoukl, tak to bude šmejd" ?...

Hodnotit kvalitu kondenzátorů v tak velkým spektru výrobců, kteří jsou na celosvětovém trhu, nejde jenom pohledem nebo několika útržkovitými informacemi na internetu. Pochybuju, že se někdo z Vás dlouhodobě zabývá měřením parametrů všech možných elektrolytických kondenzátorů a hlavně jejich vlivu na životnost.

U kondenzátorů je tolik různých parametrů, které ovlivňují jeho životnost, že říct o nějakým výrobci, že vyrábí šmejdy je natolik zavádějící a nesmyslná informace, že to akorát vyvolává paniku mezi lidmi.

V 95% nejsou součástky vyloženě šmejdy, ale "šmejd" je návrhář, kterej neuměl zvolit správnej typ součástky v elektrickým obvodu a díky tomu se pak součástka zdá jako šmejd, přitom mohla být težkým způsobem přetěžována ( teplotně, impulsním napětím, přepětím, podpětím apod... ).

Takže bych Vážil slova, než tu něco napíšete, protože říct o něčem, že to je šmejd umí každej blbec, ale podložit to relavantním důkazem nebo tvrzením neumí nikdo z Vás.
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

Moc by mě zajímalo, podle čeho Vy všíchni hodnotíte, že je kondenzátor šmejd nebo že je kvalitní?
Podle zkušeností jednotlivých uživatelů. Podle vnitřního odporu kondenzátoru. Podle životnosti kondenzátoru. A nakonec i podle ceny kondenzátoru. Na všech starejch boardech s nichicony, rubycony co jsem viděl byly tyhle kondenzátory v pohodě a desky doposud fungují...
Pak narazím na nafouklé capxony, fuhjyyu a už tuším, že na těch "drbech" od tebou zpochybňovaných guru asi něco bude... Nebo myslíš, že firmy jenž mají své kondenzátory několikanásobně dražší budou schopny na trhu uspět se stejně kvalitními výrobky? Asi ne, což?

Osobně praktikuji: znám firmu mám zkušenost/ připadně jsem dost slyšel - pak mohu doporučit. Neznám firmu neslyšel jsem ohlasy- nemohu doporučit jelikož neznám.

Pokud víš víc než my pak nás pouč, v opačném případě jdi o dům dál. :wink:
termit256
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od termit256 »

Kazda ze zminenych firem dela obrovske mnozstvi typu kondenzatoru, pokud konstrukter pouzije nevhodny typ nebo kondenzator jede "nadoraz" selze brzy i ten nejlepsi kondenzator. Zivotnost i tech nejkvalitnejsich kondenzatoru pri provozu s max. povolenymi parametry (zejmena proud a teplota) je jen nekolik malo jednotek tisic hodin.
Mrknete napr. zde, http://www.chemi-con.co.jp/e/catalog/pd ... 090901.pdf
ke konci dokumetu je hezky zpracovane povidani o zivotnosti a vsem co ji olvlivnuje.

Ponauceni: pokud si koupis nevhodny typ od sebelepsi firmy, bude vysledek podobny jako s no-name za par haliru.
Ze zkusenosti vim, ze kvalitni low ESR kondenzatory v kusovce se nejen v CR velice spatne shaneji. O tuhem elektrolytu ani nemluve.
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“