Menší book s mechanikou-výběr

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

houmer56
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Menší book s mechanikou-výběr

Příspěvek od houmer56 »

Vzdyt i 1810TZ má sasi hodne pobodne netbookum 531h nebo 731h.
Imho je to fakt jedno, který z tech dvou si vybere...
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

houmer56 píše:Imho je to fakt jedno, který z tech dvou si vybere...
s tim souhlasim. na oba booky jsou (prozatim) veskrze pozitivni recenze, takze vyber je asi jen otazkou vlastniho "vkusu".

nicmene neodpustim si poznamku :oops: - ja bych si spis koupil neco pouzityho z e-baye, treba DELL E6400. za tyhle penize tam sezenes tu nejvyssi verzi s WXGA+ LED LCD, dedikovanou grafikou a 9cell baterii (pet hodin bez problemu).
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
Blufour
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blufour »

-- DiL -- píše:
houmer56 píše:Imho je to fakt jedno, který z tech dvou si vybere...
s tim souhlasim.

Hoši teď jsem se trochu v té diskuzi ztratil :-D
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 11S9000TDS
toto se stává asi favoritem, hlavně kvůli ceně a tomu, že na booku budu fakt jen serfovat a hledět na seiály. Nemá nikdo zkušenosti ? Je o tolik horší než ten 1810TY ??? Na ty moje účely ?
CPU: Intel Core 2 Duo E8500 3,16GHz@3,80GHz, MB: ASUS P5Q Pro, GK: Gigabyte GTX 260 OC, 896MB, RAM: Corsair DHX 4GB (Kit 2x2GB) CL4, HDD: Samsung F1 250GB+640GB, ZDROJ: Seasonic 550W SS-550JT, LCD: Samsung 22´´ T220, CASE: Acutake VIPER 2 black/red, ZVUK: Asus Xonar D1, SYS: Windows 7.
Book : Acer Ferrari One 200
houmer56
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od houmer56 »

Horší je o použitý procesor. Já bych volil 1810TZ kvůli dvoujádru, které ti zajistí daleko vyšší komfort při multitaskingu a poskytne i dost výkonu na HD filmy @CPU.
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

Blufour píše: s tim souhlasim.

Hoši teď jsem se trochu v té diskuzi ztratil :-D
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 11S9000TDS
toto se stává asi favoritem, hlavně kvůli ceně a tomu, že na booku budu fakt jen serfovat a hledět na seiály. Nemá nikdo zkušenosti ? Je o tolik horší než ten 1810TY ??? Na ty moje účely ?
celeron rozhodne nebrat!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
doonio
Nováček
Nováček

Příspěvek od doonio »

nicmene jak se ktery z tehle booku povedl tezko soudit po pul roce co jsou na trhu. uvidime za dva roky...
Za 2 roky to ale každýmu bude úplně k ničemu, protože se jwdnak už nebude prodávat, a za 2 roky dostaneš za tu cenu daleko lepší stroj. Technika jde hoodně rychle kupředu.
Tudíž si myslím že ta doba 1/2 roku ej optimální, cena už není závratná, a už můžeš anjít i nějakou tu recenzi.

Jinak k tomu Lenovu SL410, slyšel jsem že je to taky dosti povedenej kousek(od SL400), sice nemá takový kvality jako právoplatný thinkpady, ale za tu cenu, dobrá kvalita
http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... 1261499087

Jinak já jsem an tom stejěn jak ty,
hledám taky ntb do školy- velká výdrž, dobrý výkon.
Už jsem si většinu modelů byl ošahat a každý má něco do sebe.
K tomu Timeline 4810- líbí se mi že nemá lesklou plochu na opírání rukou, pod klávesnici, ale zase má lesklý klávesy,což se mi vůbec enlíbí
Asus UL80 - ten má zase lesklou plochu pod klávesnici, takže když položíš ruce, zachvilku tu plochu máš upatlanou.
Nejvíc se mi líbil HP dm3 - který má pěknou hliníkovou šasi, doubrou výbavu, ale žaloustnou výdrž - ten model co se u nás prodává, tak nedá víc jak 4h
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

doonio píše:Za 2 roky to ale každýmu bude úplně k ničemu, protože se jwdnak už nebude prodávat, a za 2 roky dostaneš za tu cenu daleko lepší stroj. Technika jde hoodně rychle kupředu.
Tudíž si myslím že ta doba 1/2 roku ej optimální, cena už není závratná, a už můžeš anjít i nějakou tu recenzi.
je tu nehlasam "...kupte si booka az po dvou letech co je na trhu...". jen tvrdim, ze po pul roce nelze dost dobre rict, jak se ten kterej book ve finale "povedl". ted muze mit pozitivni kritiky, muze byt i spolehlivy a za dva roky - ja nevim co - se treba zacne projevovat nejaka systematicka chyba zpusobena spatnym navrhem ci technologickym postupem.

kdo po pul roce od uvedeni 8400M a 8600M na trh vedel, ze jsou vsechny tyhle chipy vadny? nikdo. ted uz to vi takrka vsichni (protoze jim houfne zacinaji chcipat booky)... :wink:
Blufour
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blufour »

Pánové díky za názory, nakonec vyhrál Acer Ferrari One 200, zatím max. spokojenost, slušná výdrž i výkon, W7 velmi svižný, je lehoučkej a za 13 litrů..... :-D
CPU: Intel Core 2 Duo E8500 3,16GHz@3,80GHz, MB: ASUS P5Q Pro, GK: Gigabyte GTX 260 OC, 896MB, RAM: Corsair DHX 4GB (Kit 2x2GB) CL4, HDD: Samsung F1 250GB+640GB, ZDROJ: Seasonic 550W SS-550JT, LCD: Samsung 22´´ T220, CASE: Acutake VIPER 2 black/red, ZVUK: Asus Xonar D1, SYS: Windows 7.
Book : Acer Ferrari One 200
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“