Výběr netbooku

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Mastodont
Černá karta
Černá karta

Re: Výběr netbooku

Příspěvek od Mastodont »

2Dimitrij: Být tebou bych ignoroval názory heroika jelikož jeho úvahy jsou absolutně nesmyslné. Souhlasím s raym0nem .
highpower
Nováček
Nováček

Příspěvek od highpower »

Mám HP mini 2140
Intel Atom N270 1,6 GHz
160GB 2,5'' SATA disk 5400 ot./min
1GB RAM
Windows XP Profesional SP3

Je to velmi kvalitně zpracovaný a pevný netbook. Display ma je osazen v hliníkovém krytu, spodní šasí taktéž hliník. Na klávesnici se velmi dobře píše. Rozlišení displaye je 1024 x 576 na net v pohodě pokud v prohlížeči omezím zbytečné lišty. Na 10" display by bylo vyšší rozlišení špatně čitelné a únavné pro oči.
Co se týče instalace systému, je to možné řešit přes externí mechaniku nebo si vytvořit bootovací flashku nebo SD kartu. Instalace z flashky je svižná. HP má dobrou podporu všechny, ovladače má na stránkách.
Měl jsem na tom XP, WIN 7 a Ubuntu, vše v jelo bez problémů.
S HD videem si to moc neporadí, plynule přehraje jen některé. Ale proč to tam taky přehrávat, že? Na běžnou práci to stačí. Většina netbooku má stejné parametry, liší se je provedením, připadně rozlišením lcd.

Ve firmě jsme měli Acer aspire one 9" všechny šli po čase do kytek, to nekvalitní plastové provedení, ve kterém se display při každém otevření prohýbal, způsobil že lcd postupně přestál zobrazovat.
Naproti tomu HP 2140 jsem nosil několik měsíců v brašně s ostatníma věcima a přežil to bez úhony. Pokud osekám zbytečnosti, tak to se základní baterií vydrží až 3 hod provozu. Koupit se dá i vícečlánková baterie.
Dimitrij
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dimitrij »

Aha, no já bych chtěl nějaké dvoujádro aby na tom jely ty W7 svižně a zvládalo to i PDFka a office zaroveň, jinak maximalne nejake stare hry typu CS, Red Alert 2 atd...
CPU: AMD Athlon64 X2 s.939 2,2GHz @ 2,95GHz, MB: MSI K8N Diamond Plus, VGA: GeForce 9800GX2 1GB, RAM: 2x512MB Corsair 400MHz + 2x1GB Kingston 400MHz, Sound: Sound Blaster X-Fi Fatality Champion Series, HDD: WD 320GB + WD 500GB + WD 1TB, DVD/RW: Sony DRU830A + ASUS 1814BL, Cooler Master M620 650W, LCD: 22" Samsung 226BW + 26" Samsung SM 2693HM
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Přítulka má 2133 a W7 jí na tom jedou vcelku slušně. Pokud chceš na netbooku hrát tak si pořiď raději notebook.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“