Vyplatí se mi nová zvuková karta?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Vyplatí se mi nová zvuková karta?

Příspěvek od myom »

nevidany píše:Asi nejvíce si pomůžeš když začneš poslouchat bezztrátové formáty, nakoupíš origo CD.
ale prd, na slusnem repru zni i ta strasna a teoreticky orezana empetrojka dobre. je uplne jedno, jestli poslouchas mp3, nebo CD.

zomb: tak tech moznosti je vice. osobne vlastnim za podobne penize emu 0202, krmil jsem s ni spunty, poradne sluchatka pro domaci poslech, tak i sloupy, vsechno krmila velice obstojne. libila se i otci, ktery ma naposlouchano o 35 let vice. provozuji ji na 64bit win 7 a asio ma integrovane v ovladacich.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

ale prd, na slusnem repru zni i ta strasna a teoreticky orezana empetrojka dobre.
Ok pochybuji, že máš hudební sluch.

A teď fakticky
Podle testů zas takové rozdíly mezi realteky a levnými zvukovkami nejsou (vyjma těch dražších).

http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/z ... ta--4.html

(nejde o test a ty kecy kolem jako o grafy... pohádku o blogu necháme na jindy...)

...

Při vší úctě lidi ale pokud si myslíte, že mp3kám pomůže super zvukovka tak právě sleduji hromadný placebo efekt způsobený enormní investicí peněz do něčeho co prostě "musí být lepší".

Neříkám, že všechny realteky jsou slušné, ale u většiny desek to zas taková bída (v porovnání s levnými zvukovkami) není (ikdyž samozřejmě věřím, že se najdou přímo odstrašující příklady)

Pokud má mp3 s vysokým bitrate pak teoreticky možná pomůže něco s crystalizerem a podobnými fičurkami, ale u nízkých bitrate bude zvuk plochý.

Jestli jsem něco u kvalitní zvukovky ocenil, pak to byl vyšší frekvenční rozsah, jelikož zážitek kdy vám rezonuje hlava vysokými frekvencemi smyčce je těžko popsatelný...

Závěr: Pokud si chce užít kvalitní zvuk (na zvukovce lepší jak integrovaný kodek) pak musí mít také kvalitní záznam...
Až se zvukovkou za 5.5k jsem si opravdu jistý, že bych poznal rozdíl oproti integrovanému HD kodeku. A to opravdu neposlouchám na desetilitrových ptačích budkách.
Vzhledem k tomu že s tímto víceméně souhlasím jen dodávám- na takto drahé kartě poslouchat mp3 je šílenství či zoufalost kam s penězi...
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

nevidany s timhle se jdi při vší úctě bodnout. Zohledňuješ nějaký testy userů zvukovky s Redstarama jako dogmatický, a to je špatně. Redstar je o několik řádů níže nežli všecky ty integrované zvukovky, tak bodejď by to tam všecko neznělo stejně (v reálu všecko jak z prdele)....
Kluci z DD také vůbec netuší jak má reproduktor vypadat. Psal jsem to o redstarech hned o téma vedle. Snad ani jak to uhlí do grilu to nemůže bejt dobrý...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

myom píše:ale prd, na slusnem repru zni i ta strasna a teoreticky orezana empetrojka dobre. je uplne jedno, jestli poslouchas mp3, nebo CD.
Čím kvalitnější audio tím zní MP3 hůř, začnou se totiž odhalovat ty nedokonalosti který ucho nemá slyšet.

nevidany>Celý ten test na ddworld je zabitý tím že na poslech použily redstar RS502. Maximálně bych se podíval o kolik stouplo FPS proti integrované zv. kartě.

nevidany píše:Pokud má mp3 s vysokým bitrate pak teoreticky možná pomůže něco s crystalizerem a podobnými fičurkami, ale u nízkých bitrate bude zvuk plochý.
Zmršené MP3 pomůže jedině tlačítko Delete. Crystalizer nedoporučuji vůbec, vysoký bitrate dokáže slušně zmrvit, nízkému pomůže ale zvýrazní chyby, je to odlišné skladba od skladby.

Edit>crashPC>Nechceš udělat recenzi s nějakým redstar/genius top HiFi duc duc-cink modelem? Ať se nezkušení trochu zorientují.
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

CrashPC:
nevidany s timhle se jdi při vší úctě bodnout. Zohledňuješ nějaký testy userů zvukovky s Redstarama jako dogmatický
ale blbost.

Hele nepsal jsem tam náhodou o tom, že ten test je k ničemu a že jediná použitelná věc byly ty tři grafy na oné stránce (ty ke konci)?
Rozsah, frekvenčí rozsah a noise.
nevidany>Celý ten test na ddworld je zabitý tím že na poslech použily redstar RS502.
viz výše ;) poslechový test jsem raději ani nečetl ;)
Crystalizer nedoporučuji vůbec, vysoký bitrate dokáže slušně zmrvit, nízkému pomůže ale zvýrazní chyby, je to odlišné skladba od skladby.
Ano, dokáže zmrvit skladbu stejně jako vylepšit ;) ovšem u okousaný mp3 jinak rozsah nezvýšíš ;)
Ale souhlasím, že dost často dokáže crystalizer zvuk zmrvit...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

myom píše:zomb: tak tech moznosti je vice. osobne vlastnim za podobne penize emu 0202, krmil jsem s ni spunty, poradne sluchatka pro domaci poslech, tak i sloupy, vsechno krmila velice obstojne. libila se i otci, ktery ma naposlouchano o 35 let vice. provozuji ji na 64bit win 7 a asio ma integrovane v ovladacich.
ovšem to je velice pěkná a zajímavá hračka, ale jak to je s ASIO ve Win7 x64? trochu mě děsí to že poslední ovladače jsou z roku 2008. někde jsi tady před časem napsal že je to omezené na 44,1kHz, což taky trochu ztrácí smysl... když už pořídit (relativně) kvalitní repráky a zvukovku, tak z toho chci samozřejmě vymáčknout maximum, nějaké věci v 24bit/vícekHz už tu mám, použil bych Foobar2000 s ASIO pluginem.
ignorelist: kremrole a dezoláti
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

nevidany píše:bla, bla, bla, bla...
hej, ty jsi teoretik jak prase. plochy zvuk? poslouchal jsem 192kbps nahravku Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da na 5.2 sestave. pak jsem si s chuti pustil to same ve flacu. byt tam rozdil byl (nikdy jsem netvrdil, ze mezi mp3 a lossless audiem neni rozdil), tak tu hroznou plochu empetrojku jsem si nechal kvuli mista. poslechovy rozdil je 00000000nic. vy teoretici, kteri se prvne divate na cisla totiz zapominate vzdycky na jedno. zalezi hlavne na kvalite puvodniho alba. kdyz se album posere uz na masteringu, tak at ma pro me za me bitrate v Gbps, bude znit uplne stejne i na empetrojce. mam desitky alb v mp3, ktere zni lepe nez desitky dalsich alb ve flacu.
Fox_25 píše:Čím kvalitnější audio tím zní MP3 hůř, začnou se totiž odhalovat ty nedokonalosti který ucho nemá slyšet.
to uz musis mit jo aparaturu, aby se mp3 nedala poslouchat... mp3 se da jako zdroj zvuku uplne v pohode pouzivat.
zombux píše:ovšem to je velice pěkná a zajímavá hračka, ale jak to je s ASIO ve Win7 x64? trochu mě děsí to že poslední ovladače jsou z roku 2008. někde jsi tady před časem napsal že je to omezené na 44,1kHz, což taky trochu ztrácí smysl... když už pořídit (relativně) kvalitní repráky a zvukovku, tak z toho chci samozřejmě vymáčknout maximum, nějaké věci v 24bit/vícekHz už tu mám, použil bych Foobar2000 s ASIO pluginem.
rikam... asio pouzivam ve foobaru uplne normalne. asio je obsazeno primo v ovladacich, staci najet na nastaveni ve foobaru a vybrat tam emu asio drivers. on je problem ve windows, ne ve zvukovce. visty, ani sedmicky neumoznuji rozjet vice jak 48kHz. ovladace jsou v pohode. v ovladacich nic nenastavujes, takze staci, ze funguji. a opet k tem cislum. na sluchatkach jsem pozoroval u 41kHz vs 192kHz subjektivni zhutneni zvuku u nekterych nahravek ->>> prakticky poslechovy prinos neni zadny.
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

No, ten graf z frekvenčního rozsahu musí jít doslova slyšet očima :-D Jestli jsi někdy zkoušel aliasing zvukovky, víš jak ukrutnej bordel na vejškách umí ta zvukovka udělat když to nemá dost ošetřený, což je právě případ těch integrovanejch.

myome, neviděl bych to tak kriticky, já s nevidanym v něčem souhlasim, stačí si to vícekrát vyzkoušet. Jinak MP3 192kb/s od 320kb/s není problém rozeznat, a pokud nežijem v devadesátých létech, kdy se MP3 dělalo snad jen kvůli tomu šetření místem, a MP3 z nějakého dobrého důvodu přežilo a stále víceméně kraluje, tak se mi zdá spátečnické z principu zastávat MP3/192...
Každej kdo má dneska ruce a nohy a v pr*eli díru má dneska terovej disk, na kterej se mu vejde 50k písniček i se systémem, pár filmama a hrama, tak nerozumím způsobu obhajoby MP3. Chápal bych ještětak tu kompatibilitu, nebo že jsi nahluchlej a prostě ti to stačí (taky mi na normální poslech stačí 256k/s)...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

myom píše:rikam... asio pouzivam ve foobaru uplne normalne. asio je obsazeno primo v ovladacich, staci najet na nastaveni ve foobaru a vybrat tam emu asio drivers. on je problem ve windows, ne ve zvukovce. visty, ani sedmicky neumoznuji rozjet vice jak 48kHz. ovladace jsou v pohode. v ovladacich nic nenastavujes, takze staci, ze funguji. a opet k tem cislum. na sluchatkach jsem pozoroval u 41kHz vs 192kHz subjektivni zhutneni zvuku u nekterych nahravek ->>> prakticky poslechovy prinos neni zadny.
dobrá, řekněme že se mi 0202 zamlouvá. když už tak už - má to oddělené výstupy pro repráky - jsou symetrické? koukal jsem že to má výstup na sluchátka a ovládání hlasitosti na zvukovce považuju za perfektní, čili bych vůbec nepotřeboval integrovanou zvukovku - což mě přivádí na další zádrhel - co hry? hraju tři čtyři za rok, nepotřebuju žůžo efekty, ale jde tahle poloprofi USB věc vůbec použít na ozvučení her? omlouvám se že se ptám jak debil, ale tady jste odborníci vy, ne já :mrgreen:

edit: koukám že ve specifikacích je
Analog Line Outputs (2) Type: Balanced, AC-coupled, 2-pole low-pass differential filter
a jinde zas píšou
unbalanced outputs
tak nevím :|
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

crashPC píše:myome, neviděl bych to tak kriticky, já s nevidanym v něčem souhlasim, stačí si to vícekrát vyzkoušet. Jinak MP3 192kb/s od 320kb/s není problém rozeznat, a pokud nežijem v devadesátých létech, kdy se MP3 dělalo snad jen kvůli tomu šetření místem, a MP3 z nějakého dobrého důvodu přežilo a stále víceméně kraluje, tak se mi zdá spátečnické z principu zastávat MP3/192...
Každej kdo má dneska ruce a nohy a v pr*eli díru má dneska terovej disk, na kterej se mu vejde 50k písniček i se systémem, pár filmama a hrama, tak nerozumím způsobu obhajoby MP3. Chápal bych ještětak tu kompatibilitu, nebo že jsi nahluchlej a prostě ti to stačí (taky mi na normální poslech stačí 256k/s)...
ja jsem se ohranil proti tvrzeni, ze mp3 je na nic, ze jedine flac... jak pises, pro normalni poslech je to dostacujici. ja kdyz uz teda "shanim" hudbu, tak vetsinou pod 320kbps nejdu a staci mi to taky bohate. jenze tu 192kbps mp3 jsem si nechal, potoze flac oproti ni skutecne nic neprinesl, proste byla perfektne udelana. on ve flacu je problem vmomente, kdyz si chces prenest 20 alb do prenosneho prehravace... :|
zombux píše:dobrá, řekněme že se mi 0202 zamlouvá. když už tak už - má to oddělené výstupy pro repráky - jsou symetrické? koukal jsem že to má výstup na sluchátka a ovládání hlasitosti na zvukovce považuju za perfektní, čili bych vůbec nepotřeboval integrovanou zvukovku - což mě přivádí na další zádrhel - co hry? hraju tři čtyři za rok, nepotřebuju žůžo efekty, ale jde tahle poloprofi USB věc vůbec použít na ozvučení her? omlouvám se že se ptám jak debil, ale tady jste odborníci vy, ne já :mrgreen:

edit: koukám že ve specifikacích je
Analog Line Outputs (2) Type: Balanced, AC-coupled, 2-pole low-pass differential filter
takže to symetrický asi bude, fajn.
ano, symetricky ma dva sestkove monojacky. ma i 3,5 stereo jack, ale ten si nejsem jisty, jestli je symetricky. regulovatelny vystup na panelu je jenom pro ten sluchatkovy zesilovac. u symetrickeho vystupu to postrada smysl.

\\ke hram - ja jsem student na koleji - hraju hodne :lol: . je to uplne bez problemu, vsechno slape.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

tím pádem mám vybranou zvukovku... repra k ní nejspíš ty BX5a Deluxe, dražší (a kvalitnější) zatím nebudou pro mě. takže počítám že to pro symetrický výstup spolu spojím něčím takovýmhle? http://kytary.cz/rockcable-by-warwick-a ... /HN088662/
sluchátka plánuju časem, nejspíš Sennheiser HD555, počítám že s 0202 si budou rozumět perfektně, ale to má čas
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

ja jenom doufam, ze vis, k cemu se pouzivaji studiove monitory a ze vis, do ceho jdes. osobne bych volil klasicke stojanove repro.

ano, timhle to jde spojit. jenom ta cena se mi moc nezda, ale budiz.

ja k nim mam pripojene AKG k530 a s nimi si rozumi naprosto dokonale. upozornim na celkem zvlastni charakter zvuku, ktery vysila. je takovy hodne hutny, jakoby slinuty, takze ne vsemu muze sednout.
Naposledy upravil(a) myom dne ned 7. úno 2010, 11:13, celkem upraveno 1 x.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

No, k reproduktorům s většími měniči tě nepřesvědčím, ale kabely bys lepší koupit mohl :-)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

myom píše:ja jenom doufam, ze vis, k cemu se pouzivaji studiove monitory a ze vis, do ceho jdes.
hm, potřebuju stereo repra primárně na poslech hudby k PC, v co nejlepší kvalitě za cenu kolem 6k - je jiná možnost než to o čem jsme se bavili?
crashPC píše:No, k reproduktorům s většími měniči tě nepřesvědčím, ale kabely bys lepší koupit mohl :-)
jasně, mě jde o technický řešení. kousek od práce mám zvukaře, kteří by mi kdyžtak vyrobili kvalitní kabel na míru. ale řešit s nima repra asi nemá smysl, to bych se nedoplatil :mrgreen: jinak větší měniče by byly super, ale je to finančně už zase krapet mimo. zajímavou cenu mají snad jen Behringery B2030A, ale co jsem tady četl tak bych se toho bál...
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

zomb: studiove monitory jsou pracovni nastroj, ty nemaji za ukol "hrat". jak jsem pozdeji editnul, dival bych se radeji po klasickych regalovych/stojanovych reproduktorech, ktere taky koupis v dane cenove kategorii. bohuzel ti nedoporucim zadne, to mozna crash, ja jsem proste odchovany na diy.
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

Myome:
bla bla ti odpustím, byť mě to ve tvém podání alespoň po odborné stránce zklamalo.

hele pochopím pokud jsi napůl hluchej to ti vůbec nevyčítám jen tvrdím, že investovat do zvukovky když na tom budu poslouchat stejnak bitráž 192kbps je nesmysl (jsou pryč doby dávno minulé kdy integrované kodeky nestačily ani na mp3). Narážel jsem na to, že dotyčný měl zásobu MP3 a chtěl kvalitní zvuk- jako sorry ale to se vylučuje. To že jsi si to vztáhl na sebe (protože zjevně posloucháš mp3.. mimochodem rock ehmm tam ty tóny fakt vyniknou...) vážně nechápu...

Zomb:
Známý nedávno modnul HD555 na "HD595" a v uvozovkách píšu HD595 protože tam rozdíly vážně byly... nejsou to stejná sluchátka jedny s molitanem jedny bez, ještě zkusí pájet ale zatím to nevypadá...
Spíš ti doporučuji, aby jsi šel do nějakého poslechového studia na kvalitním D/A převodníku otestoval podání jednotlivých sluchátek a vybral podle svého gusta (známe- někdo holky někdo vdolky..)
Pak se domluvil s nějakým obchodem zdali by ti nepůjčili několik zvukovek a testovat (případně 14 dní..)... Mě osobně vyhovuje xonar D2 (bonusem bezproblémové přehrávání pod ubuntu)

Pokud bych mohl odkázat na odborníka přes audio (Shapet -CZC) pak pro něj jedinou zvukovku do počítače by byla Xonar essence a vyměnit si OpAmp podle vlastního gusta... (+ k tomu MacOS nebo linux)

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Proto celou dobu narážím na to, že pro nás (obyčejné lidi) stačí trochu lepší zvukovka a hlavně kvalitní záznam- jinak je fakt zbytečné kupovat "drahou" zvukovku...

CrashPC: ;) chápu, ale na druhou stranu mp3 na 192 kbps moc vejšek (s velkým V) nemá...
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

nevidany píše:Myome:
bla bla ti odpustím, byť mě to ve tvém podání alespoň po odborné stránce zklamalo.

hele pochopím pokud jsi napůl hluchej to ti vůbec nevyčítám jen tvrdím, že investovat do zvukovky když na tom budu poslouchat stejnak bitráž 192kbps je nesmysl (jsou pryč doby dávno minulé kdy integrované kodeky nestačily ani na mp3). Narážel jsem na to, že dotyčný měl zásobu MP3 a chtěl kvalitní zvuk- jako sorry ale to se vylučuje. To že jsi si to vztáhl na sebe (protože zjevně posloucháš mp3.. mimochodem rock ehmm tam ty tóny fakt vyniknou...) vážně nechápu...
sry, ale uz se to trochu nakumulovalo, v zajmu diskuze na to zapomenem. :) na pul hluchy vubec nejsem, naopak mam dost citlivy sluch, ale jak jsem psal - bavit se v tehle cenovych kategoriich o nejakych cislech nema vubec cenu. u tehle zvukovek jde o zlepseni dynamiky a prednesu. u zadneho integrovaneho kodeku, ani u zadne creative zvukovky (abych predesel narazkam - EMU je uplne jina divize) jsem neslysel nic, jenom ze hrala... HD2 ma pekny prednes, ktery me oslovil, ale kvuli strachu z potencialniho prechodu na NB jsem poridil EMU. zadna creative ani integrovany kodek jim nesaha ani po kotniky. vsechno co jsem mel k ni pripojene by asi vybouchlo, kdybych to pripojil k vyse zminenym. proto tvrdim, ze investice do tohodle zakladu kolem 3k ma cenu.

a posloucham metal :roll: . tam se mimochodem komprese projevi nejvice. teda pochybuju, ze tu ma nekdo 40GB orchestru :roll: :-D .

jinak k tomu odstranovani krycich plachetek z nausniku - ano, daji se s tim vykouzlit neskutecne veci, sam jsem experimentoval se silonkama, hedvabim, atd. nakonec jsem sehnal nausniky z nejakych starych phillipsu (neuveritelne pohodlne) a konecne jsem s prednesem spokojen. takze jenom do experimetu...

jo a predtim jsem mel dlouhou dobu audigi 4pro, takze vim, o cem mluvim. uz tri roky se chystam si nekde poslechnout xonary, ale nikde nic nemuzu najit :(
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Zombux: ano, behringer nekupovat a nepodporovat :-) Rozhodně ne ten levný.

myome: ty M-audia taky nejsou monitory, ale jen frajerský bedničky. Já tomu říkám, že se to tváří jako "über PROFI studiové minitory" a přitom je to prachsprosté hifi. Takže tyhle bedničky mu právěže naopak vřele doporučím.
Monitory fungujou a hrajou uplně jinak.

nevidany: naprosto souhlasím, ale mám naposlouchané, že MP3 při takových obyčejných bedničkách není tím nejslabším článkem. Nadáváš tu na MP3, tak kvalitu aparátu na tuhle úroveň nesundavej a nesměřuj. Tak to bejt nemá, ty to jistě víš, tak Ať tam zůstane špatné jen to MP3 a jeho uši, a ne celý aparát. To MP3 jde ještě zcela jistě vyměnit, a pak to celé změní smysl....
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

crashPC: ok, tak trochu jsem to predpokladal. ale otazka, jestli se mu porad vyplati si priplacet 40% za nalepku "studiovy monitor" a kevlarovou membranu, nebo jit vazne do tech stojanu...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

myom píše:crashPC: ok, tak trochu jsem to predpokladal. ale otazka, jestli se mu porad vyplati si priplacet 40% za nalepku "studiovy monitor" a kevlarovou membranu, nebo jit vazne do tech stojanu...
:oops: no, já jen potřebuju "solidně hrající bedničky, ideálně s co nejvěrnějším projevem, ne přebasovanou všelijak zkreslující... věc", a ty bedničky budou stát na stole vedle monitoru cca 1m od hlavy (tj near-field je přesně to co potřebuju). kdybych chtěl tahat bedny po bytě, pořídil bych si 5.1 domácí kino, ale přesně tomu se chci vyhnout, chci právě jen dvě stereo bedny bez žádného dalšího vercajku, žádný subwoofer (jo, basy mají něco do sebe, ale soudím že sterea za 6k budou mít minimálně srovnatelné basy jako PC bedničky se subwooferem za 1500Kč), stejně tak nechci nějakou věc na stojanu protože na to v bytě nemám místo - repra prostě budou stát vedle monitoru na stole. 5" bedničky se mi líbí protože větší jsou už mimo to co jsem ochoten investovat, a taky protože jsou rozumně kompaktní, neplánuju vyhánět sousedy death metalem :mrgreen: ale prostě udělat rozumný upgrade nad integrovanou zvukovku a 10 let staré "PC domácí kino"
je mi fakt jedno jestli to co koupím je "studiový monitor" nebo "hifi repro", zajímá mě výsledek který se v rámci toho rozpočtu dá zařídit, a těch zhruba 10000 sakumprásk včetně beden, zvukovky, kabelů a jánevímčehoještě je fakt maximum které jsem ochoten investovat :)
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“