Gothic II

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Hrál jsem to jenom chvilku ... a dojmy jsou takový, že je to stejný jako jednička, maximálně trochu vylepšená grafika, ale to nemůžu přesně porovnat, protože už je to dýl co jsem jedničku dohrál. Ale stejně si to nejspíš časem koupim :)
Goldnoob team proud member!
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

mě se jednicka líbila víc pripadala my víc napínavější bylo tam víc zvratů v ději dvojka je moc přímočará :sad:
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

oživme thread, mám problém s drakama:
zabil jsem ohnivého a bažinýho, úplně v pohodé, pak jsem šel na ledovýho a zaboha mu nemůžu nic udělat, rubu do něj mečem o sto šest, střílim kuší a semtam sešlu kouzlo ale s jeho životama to ani nehnulo, to samý se skalnim :(
nevim co mám dělat, inossovo oko jsem si nabyl, rozhovory a všechno s drakama probíhalo standartně, nevíte někdo?
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Gr8 Vivec píše:oživme thread, mám problém s drakama:
zabil jsem ohnivého a bažinýho, úplně v pohodé, pak jsem šel na ledovýho a zaboha mu nemůžu nic udělat, rubu do něj mečem o sto šest, střílim kuší a semtam sešlu kouzlo ale s jeho životama to ani nehnulo, to samý se skalnim :(
nevim co mám dělat, inossovo oko jsem si nabyl, rozhovory a všechno s drakama probíhalo standartně, nevíte někdo?
Eye of Innos máš skutečně na sobě? Nebo jen v inventáři? Teď už přesně nevím, jak to bylo. Ale musíš ho přímo nosit. Potom co jsi si ho nechal rechargenout.
show must go on..
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

jo měl jsem ho na sobě, je to bug ve hře, tomu šéfovi na hradě jsem po těch dvou dracích mohl říct že jsou všichni mrtví a posunulo mě to do další kapitoly :(
docela mě to mrzí, ale aspoň že můžu hrát dál
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Omlouvám se, ale na tohle se musí upozornit (doufám, že to tu ještě nikde neni) ... Gothic 2 + Exp. pack Night of Raven za 899,- http://www.xzone.cz/nahledgame.php3?idg=1520&ref=elk ... hned jak budou peníze tak do toho jdu :oops:
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Thellwin píše:Omlouvám se, ale na tohle se musí upozornit (doufám, že to tu ještě nikde neni) ... Gothic 2 + Exp. pack Night of Raven za 899,- http://www.xzone.cz/nahledgame.php3?idg=1520&ref=elk ... hned jak budou peníze tak do toho jdu :oops:
upozornění na tuto výhodnou GOLD verzi tu není. To máš pravdu :). Určitě je to "worth money" . Prostě, pro RPGčkáře, kteří Gothic 2 v originále ještě nemají, je to a must buy

thread na Noc Havrana tu jinak už je :oops:

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... t+of+raven
show must go on..
Reba
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Reba »

Asi před měsícem sem si tuhle super pařbu koupil, verze 1.32. V pohodě mi to šlo, ale pak sem vyměnil gf3 Ti200 za 9600xt a rovnou i naformátoval disk. Savy sem si zazálohoval a Gothicy znova nainstaloval. Jenže se mi to začalo, jenom ve městě!!!, strašně sekat, tak kolem 15fps. V krajině to je úplně v pohodě, přes 30fps. I když dám vizuální nastavení, jako před formátem a s tou starou kartou, tak se to pořád v tom městě kouše. Nová karta je v pohodě, 3d mark cca3750, Doom3 de taky. Zkoušel sem to s OC i bez něj. Pořád stejný. Proč se mi to sakra v tom městě tak strašně seká? Zkoušel sem to i přeinstalovat. Zajímavý taky je, že fps ve městě je přibližně pořád stejně, i když změnim rozlišení, kvalitu textur, vykreslovací vzdálenost... Nemůže si to samo zapínat AA a AF třeba? Zkoušel sem to nastavit oboje na 2x, ale pořád stejný.
Sestava dole, díky za jakoukoli radu... Rád bych to dopařil (a hrát celý znova se mi to nechce, možná že by to pomohlo, ale to neni moc řešení)...
Gigabyte EX38-DS4 X38, Intel C2D E8400, Corsair 2x1024 MB DDR II 1066 MHz, GigaByte ATI HD3870 512 MB, WD 640 GB, Corsair HX620 620 W, Thermaltake Mambo VC2000, WinVista Home Premium CZ SP1
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

já jsem(už je to dýl) úspěšně dojel gothic 1 za starý tábor...2. díl jsem dohrál za pala a nedávno jsem dostal datadisk tak teď to jedu za žoldáky...asi před hodinkou jsem splnil přihlašovací quest pro thieves guild :)
GOTHIC je a bude pro mě modlou!miluju RPG....zajímavé ale je že série elder scrolls mě moc nechytá...
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Konečně se to ke mě dostalo (Score rulez) a já tak mohu po nedávno dojetém Icewind Dale 1 + oba datadisky splnit další restík :oops:

Na hře mě potěšilo to, že barvy už nejsou tak "vyblité" jako v jedničce, tam jsem si musel chvíli hrát s jasem atd. aby to vypadalo aspoň trochu barevně. Tady je to ok a navíc to vypadá skvěle (kam se hrabe Oblivion). Inventář taky vypadá použitelně, ovládání na které 90% lidí kteří to hráli mě vyhovuje takže pohoda.

Akorát ta obtížnost je hned od začátku trochu vyšší, než by možná bylo vhodné, loading obrazovku vydím až nezdravě často a to se zatím "sockuju" jenom s odpadem v podobě mušek a vlků.

Akorát řeším dilema, zda pokračovat (spíš znovu začít) v kariéře žoldáka z jedničky a nebo zkusit něco jiného ...
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Ten expansion Night of The Raven je ještě mnohem větší výzva. Co se týče té grafiky, tak tvrdit "kam se hrabe" Oblivion, to zase nevím, nevím. Oblivion je přeci jen dál a především to jsou odlišené styly - výtvarné, architektonické, přístup, design.

Možná by bylo lepší installnout i ten datadisk /můžu ti ho vzít do ČB/, poněvadž, pokud bys ho chtěl poté hrát, tak musíš část hry z počátku procházet znovu. A ten datadisk udělá tu hru takovou plnější.

A pokud si to správně pamatuji, tak lze obě dvě dějové linie plnit simultánně.
show must go on..
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Datadisk už tam mám :) (ale thx za nabídku)

Jinak co se týče toho Oblivionu - ten je samozřejmě graficky na mnohem vyšší úrovni, ale mě se grafika v G2 taky líbí. Ne kvůli hi-res texturám, bloomu nebo HDR, ale má svůj styl a dohromady to vypadá skvěle. Tenhle styl mi sedí.

Jinak nevím jak se obtížnost z datadisku promítne hned do hry, ale už od začátku mám docela problémy. V podstatě zatím jedu systém load -> smrt -> load -> smrt -> load -> yeah zabil jsem krysu :huh:
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

Thellwin píše: Jinak nevím jak se obtížnost z datadisku promítne hned do hry, ale už od začátku mám docela problémy. V podstatě zatím jedu systém load -> smrt -> load -> smrt -> load -> yeah zabil jsem krysu :huh:
jj datadisk udělá hru ještě težší ale neboj postupně se vypracuješ. Jinak myslím že datadisk se má dokončit dříve než začne 4. kapitola ale nejsem si jist.
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
kenas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kenas »

Jednicku jsem bohuzel nedohral, skoncil jsem nekde na ceste ke spacovi. Nesli me otevrit jakysi dvere, ale dej byl super. Hral jsem za Starej tabor a magove.
Dvojku jsem dohral za paladina, pribeh trochu slabsi ale taky dosti chytalvej.

Vo cem je vubec ten datadisk?
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Diskuse o datadisku je tady - http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... ight=raven (jinak názor shadowa, že by si zaloužil vlastní thread zrovna nesdílím, protože jde o dd, který se integruje do původní hry a je v podstatě její součastí, takže takhle je to zbytečně roztříštěné do dvou threadů. Postup který on zvolil je vhodný pro dd, které navazují na původní hru :huh: )

Co jsem tak pochytil, tak je to datadisk, který rozšiřuje dějovou liníí a přidává nějaké questy (něco jako třeba ToTSC pro BG1) není to tedy typ datadisku který začneš hrát po dohrání původní hry (ToB pro BG2)

EDIT

Mám problém. Hledám ty poklady pro Grega, mám skoro všechny, ale jeden mi poříd chybí - měl by se nalézat někde u schodiště za Bengarovou farmou (nejde o ten za jedním barákem, ten jsem našel), ale já ho nemůžu najít. Proběhal jsem to nad i pod tím schodištěm všude možně a nic. Neví někdo kdo to už hrál, kde to přesně je ? :(
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Thellwin píše:Co jsem tak pochytil, tak je to datadisk, který rozšiřuje dějovou liníí a přidává nějaké questy (něco jako třeba ToTSC pro BG1) není to tedy typ datadisku který začneš hrát po dohrání původní hry (ToB pro BG2)
kromě pár úvodních questů se datadisk odehrává ve zcela odlišném herním světě a má vlastní nezávislou dějovou linii, takže si vlastní thread myslím zaslouží :).

k tomu problému: já osobně si takový detail nemohu pochopitelně už pamatovat, už je to dlouho, co jsem to hrál, na netu je ale spousta návodů. I v češtině...
show must go on..
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Nakonec jsem to vyřešil i když jsem kvůli tomu musel vymlátit tábor nabidtů, na který jsem se zrovan ještě moc necítil :oops:

Jeden malý dotaz na ty co hráli hru i s datadiskem - na jaké úrovni je vhodné navštívit Jarkhandar ? 13 (kterou mám teď) bude asi málo, co ? :)
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Neví někdo kua jak sejmout toho ledovýho draka ? Zaboha ho nemůžu sundat :(

Toho v bažině i ohnivýcho už jsem zabil, ale tohle vypadá jak mission impossible.
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Je nesmrtelný? Je to bug, občas se to stane. Vzpomeň si, že o Irdorathských síních ti řekl již drak, kterého jsi zabil těsně před ledovým. Což znamená, že úkol s draky je splněn a Garond tě pochválí, že jsi zabil již všechny draky a jsi hrdina a můžeš pokračovat dál ve hře. Ledového draka jen oběhni a seber mu poklady a dračí vejce :-)
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Dík.

Před chvílí S9ně Irdarothu padly ... jsem rád, že jsem se po více než roce a půl dokopal k tomu, to dohrát :)
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“