Creative nebo Altec Lansing?

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Re: Creative nebo Altec Lansing?

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Máš pravdu...nehledal jsem nejlevnější obchod. Ta cena je super a myslím, že hrát to bude určitě líp než Geniusy. To repro vypadá opravdu dobře za ty peníze, dráž.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
adam007cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od adam007cz »

Jj, tyhle mě fakt dostaly. I ten model vyšší třídy se mi líbi, v tom klavírním laku musí být super http://www.woow.cz/reproduktory-21-woow-m20-w/d-70296/
No ještě se mrknu po obchodech, objednám je a zkusím, jaké jsou. Pak dám info :wink:
adam007cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od adam007cz »

Takže dnes mi přišly WOOW (Swans) M10. Na pohled vypadají bezvadně. Elegantní provedení. Od něčeho takového, co stojí 1500+- bych to nečekal. Zpracování taky super, vše sedí. Kontrast bílého předního panelu, světlých repro s elegantní labutí a černé je super. Připojení ze sat k sw je pomocí cinch kabelů. Ze sw vedeou cinch kabely, které přechází v 3,5mm jack.

A zvuk? Jak jsem psal, nejsem nijak náročný a ani zkušený sluch nemám. Po zapojení do el. zásuvky nic nebručí. Ani pokud dám max volume "na sucho" nic nešumí. A zvuk je pro mě bezvadný. Pouštěl jsem si na tom třeba LP, zcela bez problémů i při vyšší hlasitosti. Najednou jsem slyšel i tony a zvuky z hud. přístrojů, které jsem předtím neslyšel. Při nízké hlasitosti a daných basů na max není výrazné dunění nebo huhňání. Basy mi přijdou takové nadýchané, ladné. Oproti např. Logitechům Z523?? je to úplně o něčem jiném - v dobrém slova smyslu. Satelity i sw mi přijdou dobře sladěné. S rostoucí hlasitostí přímoúměrně roste vol satelitů i basů.

A mínusy? Pro někoho vypínaní, ovládaní hlasitosi a basů na SW. Pro mě to problém není, mám jej v podsatě po ruce a hlasitost upravuju DO od TV (volume soustavy dám na max. pak jen ovládám volume DO). DO na repro by se hodilo, ale to je v této cenové relaci asi nemyslitelné (možná ne?). Chybí ovládání výšek, ale dle mě a kamaráda (co je zvyklý na zvuk lepších kvalit) si na výšky neztěžoval ani jeden. Mám na mysli repro do 2000,-, ne profi repra.

Celkově mě soustava opravdu dostala. Hlavně zvuk a také kvalita v rámci ceny. Nad půlku volume jsem nešel, raději to nechám zaběhnout. Jsem fakt nadšen a nelituju. Dávám 9/10.
:)
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Tak to jsem rád, že jsem ti dobře poradil a že jsi spokojený. :)
Počkej,ty máš přední panel světlý? Na tom obrázku z obchodů mají být tyhle celé černé.
adam007cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od adam007cz »

Jj mám světlý. Ono se všude dává obrázek s černým panelem. Ale jsem rád, že je s bílým, vypadá to fakt super, Lehce retro, přitom ale moderně a elegantně :wink:
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Jj, taky se mi ty repra takhle líbí víc. Hmm, udělal jsi dobrý kauf. Jestli to má fakt hedvábné výškáče, tak je to za ty prachy nářez.
adam007cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od adam007cz »

Já mohu je posuzovat jen s Logitechy. ty jsem slyšel v prodejnách. A oproti nim M10 hrají 100x sladěněji. Např ty 523 maí silnější bušící basy, ale satelity zvuk nic moc. Podle mě M10 hrají za tu cenu dost čistě. Jak vidím jseš z OV, já jsem z NJ, tak si je můžeš přijet poslechnout ;-)
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Díky za nabídku, ale bedny mám. Nedávno jsem koupil jsem pár studiových monitorů KRK Rokit 6G2 SE a pořád jsem se jich ještě nenabažil:-)
Předtím jsem měl Altec Lansing CS21, které se už nevyrábějí. Po 5-ti letech přestaly stačit.
adam007cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od adam007cz »

Jen taková věc. Když zappojím bedny do tv, tak při vysoké hlasitosti trochu šumí. V PC nebo MP3 to ale nedělá. Múže to něco rušit? Má tam zapojený sat a anténu. :?
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

TV zvuk není úpně čistý a to ani ze satelitu. Neřešil bych to. Tedy pokud není šum slyšet i když jde zvuk. A ještě jedna rada, nedávej na bednách volume na max, protože ten zesilovač v nich už může zkreslovat a taky se bude víc zahřívat. Dej hlasitost na bednách na těch 80% a pak si reguluj hlasitost na TV - předpokládám, že to máš napíchnuté přímo na zvukový výstup satelitního přijímače?
adam007cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od adam007cz »

Jj, udělal jsem to podle tebe a ok, zvuk nešumí :wink:
Jinak teď jsem zkoušel Quantum of Solace hru PS3... U toho jsem dal basy na max a takové efekty.... Fakt paráda, různé detaily, akce.
Pustil jsem si taky QofS film přes youtube. Samo o sobě zvuk by neměl být nic moc. Ale i tak jsem slyšel, že jde po podlaze ze dřeva a jiné detaily. Fakt paráda. Jejich 5.1 musí stát za to :razz:
Ještě jednou dík za rady, jsem rád že je mám :wink:
Yradak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yradak »

Na takéto otázky nasleduje klasická odpoveď - je totálne jedno, čo si kúpiš. Rozdiel nebude horší-lepši, ale jednoducho -iný-. Našetri 10 000kč na zosil + bedne, alebo na aktívne bedne a potom sa rozhoduj.
Gigabyte P965 DS4 rev1.0 • Core2Duo E6300 1.86GHz + ScytheMine • 2GB Transcend 800MHz 4-4-4-12 • WD 250GB 00MJB0 + WD 640GB AAKS • HD2600Pro 512MB • LCD Philips 109B • LG GSA-H10N • Fortron 350THN-P • Foxconn TH-01 • Chicony 0420 USB • Creative Monitor M80 • Echoaudio Audiofire 2 S/PDIF out - Sony TA-F650ESD S/PDIF in - Mission 771E
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Ježiš, další chytrák, který nečte diskuzi a má jednu univerzální odpověď na všechno.
adam007cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od adam007cz »

to Yradak: Tak myslím, že jsem to napsal jasně. Cena 1500 +- nějaká stovka. A velmi skaldné, nemám místo na žádné krávy a už vůbec ne na zesilovač. A ze studentského platu nemíním utratit takové nemalé prachy za něco pro mě zbytečného. A jak co jsem mohl slyšet - není zas jedno co koupíš. Ale tobě to asi nevysvětlím :idea:
xRiCky
Nováček
Nováček

Příspěvek od xRiCky »

adam007cz: Kde si ich nakoniec kupil....ja ich chcem kupit tiez ale vsade su na obrazku v ciernej farbe a Swan (Woow) ich v ciernej aj vyrabaju ale ja chcem biele ako su tu http://www.swanspeaker.com/products/pro ... d=0&pid=19 resp. ako mas ty. Nechce sa mi vypisovat do kazdeho obchodu, z dvoch mi uz napisali ze sami nevedia ale mali by byt cierne :/ Dakujem
adam007cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od adam007cz »

xRiCky: Ahoj já je kupoval tady. Já je bral s tím, že jsou černé a přišly mi bílé. Zkus napsat. Kdyžtak můžeš vrátit http://www.obchod.pocitace.cz/Main.aspx ... &OK=Hledej
xRiCky
Nováček
Nováček

Příspěvek od xRiCky »

Takze ti prisli tieto ? http://www.swanspeaker.com/products/pro ... d=0&pid=19 pod znackou Swan alebo Woow ? Chcem si len byt isty ze ked mi povedia ze maju biele ze to budu naozaj tie Swan-y. Lebo som ich uz zhanal kade mozne ale je to dost problem...Dakujem :)
adam007cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od adam007cz »

jojo, přišly mi takhle v bílém. Jen je místo HiVi nebo Swans napsané WOOW, ale to je detail. Jinak to nejde poznat. Kdyžtak mi dej maila, jestli chceš, můžu poslat fotky
xRiCky
Nováček
Nováček

Příspěvek od xRiCky »

goz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goz »

Zdravím všechny, doufám, že tohle vlákno ještě někdo sleduje :)
Můžete mi prosím napsat svoje zkušenosti s reproduktory WOOW M10?

Díky
goz
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“