HTC HD2 / HTC Touch HD2

Mobilní telefony, PDA a MDA zařízení.

Moderátor: CageJ

Toomass
Nováček
Nováček

Re: HTC HD2 - zkušenosti, neoficiální ROM, tipy, triky atd

Příspěvek od Toomass »

a je lepsi treba na to hd2 hodit toho androida? WP7 este neni bez chyb ne?...je obecne lepsi android nez wp6.5 s energy rom?
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Já osobně Androida si moc nepovažuju, nejlepší by bylo kombo WP7 UI+Kernel+rychlost a funkce z WM na tom. To by býval byl Android + (časem) iPhone killer, co se týče OS.
Android je místy nedotažený, spoustu věcí bez rootu neuděláš (aneb omezení, ještěže root je samozřejmost na Androidu, že).

WP7 rozhodně není bez chyb, ale MS je na dobré cestě. WP7 je plný rychlosti, nádherného UI (kéžby to lidi neodsuzovali hned jak to vidí na obrázcích z rok starého MWC), které naprosto odválo Android, iPhone, MeeGo, WM, ... kamsi hluboko pod zem. Teď se doufá, že MS zapracuje na nedokonalostech - sdílení internetu z mobilu do PC, podpora BT klávesnic, lepší synchronizaci nejen multimedií ale i dokumentů, ... přes Zune Sync. A trochu vylepšit API na programování aplikací a her v XNA/Silverlightu pro síťovou komunikaci.

Jinak WP7 podporuje tuším i DX11 (resp má na to ovladače/knihovny) :roll: .
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Toomass
Nováček
Nováček

Příspěvek od Toomass »

zdravim, chci se zeptat jestli nemate nekdo zkusenosti s Android Gingerbread 2.3.1 na htc hd2 ? dost lidi si to chvali tak me zajima vas nazor.diky...rad bych totiz vymenil wm za androida pac na wm je to s hrama dost velka bida,,
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Ježiš lidi, proč nejdete radši na specializovaný fóra typu SmartMania ;)

na HD2 osobně používám Androida 2.3.1. od MDJ (verze 2.6 tuším) a plná spokojenost. Super rychlost, všechno funguje včetně navigace, dlouhá výdrž na baterce, nemám problém

WP7 jsem zkoušel asi týden, nakonec jsem od nich upustil, sice fajn UI, ale skoro žádný programy, GPSka je mi v HD2 rázem k ničemu, u foťáku nefunguje auto-focus, nelze psát české znaky. Prostě je to k ničemu.

Když mě jednou za čas posedne touha mít starý dobrý WM6.5.x, určitě jdu do Energy ROMky, na lepší jsem zatím nenarazil. Rychlá, stabilní, všechno. Akorát už tak nějak nemám důvod, nic navíc mně osobně oproti Androidu nepřináší, spíš naopak. Jediná výhoda je TomTom, na Androidu zkouším Sygic a na TomTom podle mě rozhodně nemá.
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Toomass
Nováček
Nováček

Příspěvek od Toomass »

snazim se dat do mobilu tu 2.3.1 romku presne tu jak mas....ale nedari se mi...mam v mobilu MAGLDR 1.11 a androida 2.2 ale nejde mi ted flashnout ten 2.3.1...poradil bys mi? kdyztak tady mam icq 270-708-347
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

jo kámo, najdi si na xda-devu postup přes Clockwork recovery mod. Stáhni si ROMku v zipu, nahraj na paměťovku a nainstaluj z karty.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=906937
Toomass
Nováček
Nováček

Příspěvek od Toomass »

ja vse stazeny mam, jenze jak tam mam uz nahranej android a ten magldr tak mi nejde flashnout novej magldr abych tam mohl dat toho androida 2.3.1,...podle toho navodu na xda sem to delal , ale tedka jakmile prez ten bootloader zapnu android flasher mode a pripojim kabel, tak mi prez pc kdyz zapnu flash treba toho novyho magldr nebo ofiko rom WM tak to reaguje jako kdybych to nemel pripojeny:(...proste tak jak sem tam dal androida 2.2 a magldr tak ted to tak nejde... ani nevim jak nahrat zpet WM
Toomass
Nováček
Nováček

Příspěvek od Toomass »

potreboval bych aspon vedet jak vratit WM z toho androida 2.2..smazat proste MAGLDR a mit z5 WM
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Na netu najdeš všechny návody, stačí jenom hledat. Ve zkratce - stáhni si tu ofíko ROM 3.14, rozbal jí, vem z ní ten *.nbh soubor, ten přejmenuj na LEOIMG.nbh, hoď ho na paměťovku jako jediný soubor, dej jí do HD2. Vypni ho, přes Volume down + power vlez do bootloaderu a sama ti vyskočí nabídka, jestli chceš udělat flash z paměťovky, tak dáš že jo
Toomass
Nováček
Nováček

Příspěvek od Toomass »

stahl jsem ted 3 ty ofiko verze 3.14 a u zadny nebyl ten .nbh soubor,, ciste tam byla jen instalacka
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Achjo.... stáhni si winrar a přes winrar ty exe instalačky rozbal...
Toomass
Nováček
Nováček

Příspěvek od Toomass »

muzes mi doporucit nakou aplikaci na GPS a naky mapy? na toho androida? 2.3.2 ? dik
Toomass
Nováček
Nováček

Příspěvek od Toomass »

jak natom ses s baterkou? po nahrani toho androidu 2.3.2 cyanogen v2.6 od mdj...baterka vydrzi dost malo...strasne rychle se vybiji a taky mi nefacha 3G :(
gimaster2
Začátečník
Začátečník

HTC HD2 - nefunkční bluetooth

Příspěvek od gimaster2 »

chci zapnout bluetoth a napíše mi to - není možné zaplnou bluetooth ?
gimaster2
Začátečník
Začátečník

Re: HTC HD2 - nefunkční bluetooth

Příspěvek od gimaster2 »

Ještě mi to píče BTTrayCE není platná aplikace systému - což je asi ten bluetooht ?
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Nenainstaloval si nějakou aplikaci, která šmatlá s Bluetoothem? Na HD2 a TP2 je novější neMicrosoftí BT stack a pokud nějaká chytrá aplikace (např TomTom GPS navigátor) ho přepíše, tak už nenaběhne bluetooth.

Zajdi do \Windows s nějakým lepším průzkumníkem (např Resco Explorer nebo total commander) a zkus smazat soubor BTTrayCE.exe. Pokud to nehodí chybu ("soubor je součástí ROM" apod) tak restartni zařízení a zkus znova.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

gimaster2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gimaster2 »

zkoušel jsem ten soubor smazat, ale nelze to. TomTom mám nainstalovaný, ale žádnou změnu to neudělalo ?
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Čím si to zkoušel smazat?

Jinak TomTom přepisoval právě jednu součást bluetoothu a způsobovalo to znefunkčnění bluetoothu na HD2 a TP2. Pohledám u sebe .cab a podívám se, co to mazalo.

gimaster2
Začátečník
Začátečník

HTC HD2 - problém s HTC sense

Příspěvek od gimaster2 »

Zdravím , bohužel se mi stává. Když v menu rozkliknu prohlížení fotek v prohlížeči, tak se HTC program zasekne a zlobí. Nevíte co to může způsobovat není k dispozici nějaký patch ?
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: HTC HD2 - problém s HTC sense

Příspěvek od OndraSter »

Máš poslední oficiální ROMku? 3.14.něco

Odpovědět

Zpět na „Mobilní telefony a PDA/MDA“