Grafický display 128*64 KS0108
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Grafický display 128*64 KS0108
No evidentně ne, když ti to funguje. Kdyby se ti občas rozsypal obraz, tak ho tam dej, jinak bych se na to víš co .
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
- Stnly
- Začátečník
Jasně, zvlášť když už mám hotovou desku.
Ale asi by tam měl bejt, nebude zapojení bez filtrace rušit jiný zařízení na USB?
Abych řek pravdu, tak při prvním zapojení mi USB nechtělo detekovat připojení flashky. Ale ostatní zařízení běžela (myš, TV tuner). Teď vypadá, že je všechno OK.
S R5 si měl pravdu Ollie, je zbytečnej nebo dokonce nadbytečnej. Dal sem místo něho drát, s odporem bylo podsvícení celkem slabý. Myslel sem, že je na 3,3V a R5 je kvůli tomu, aby při přetočení trimru na nulu podsvícení neodešlo. V datasheetu pro jinou KS0108 to uváděli, ale tenhle ATM je očividně na 5V.
Ale asi by tam měl bejt, nebude zapojení bez filtrace rušit jiný zařízení na USB?
Abych řek pravdu, tak při prvním zapojení mi USB nechtělo detekovat připojení flashky. Ale ostatní zařízení běžela (myš, TV tuner). Teď vypadá, že je všechno OK.
S R5 si měl pravdu Ollie, je zbytečnej nebo dokonce nadbytečnej. Dal sem místo něho drát, s odporem bylo podsvícení celkem slabý. Myslel sem, že je na 3,3V a R5 je kvůli tomu, aby při přetočení trimru na nulu podsvícení neodešlo. V datasheetu pro jinou KS0108 to uváděli, ale tenhle ATM je očividně na 5V.
- Ollie
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Máš to dobrý, gratuluju!
Ten kodík na VEE je možná přímo na desce displeje, pokud to funguje, neřeš
A USB je popsaný vždycky stejně, jenom je potřeba uvědomit si z které strany je to kreslený...
A je to další důkaz že elektronika vydrží víc než si myslíme
Ten kodík na VEE je možná přímo na desce displeje, pokud to funguje, neřeš
A USB je popsaný vždycky stejně, jenom je potřeba uvědomit si z které strany je to kreslený...
A je to další důkaz že elektronika vydrží víc než si myslíme
- Stnly
- Začátečník
- Stricekfido
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
můžu vědět na kolik tě to celé vyšlo?
- Stnly
- Začátečník
Displej 400 Kč, ostatní součástky do 200 (snad jsou všechny ).
Pak něco málo materiálu při výrobě a osazení (cuprextit, pájka, atd.), těžko spočítat, měl jsem doma.
EDIT: Nejsou všechny, ještě
CAN 25 V – CANON VIDLICE, 25 kontaktů, pájecí a
PFL14 – KONEKTOR PFL, 14 kontaktů (2 x 7), samosvorné na kabel, rozteč 2,54mm,
i s nima stále pod 200,-
Pak něco málo materiálu při výrobě a osazení (cuprextit, pájka, atd.), těžko spočítat, měl jsem doma.
EDIT: Nejsou všechny, ještě
CAN 25 V – CANON VIDLICE, 25 kontaktů, pájecí a
PFL14 – KONEKTOR PFL, 14 kontaktů (2 x 7), samosvorné na kabel, rozteč 2,54mm,
i s nima stále pod 200,-
- Stricekfido
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
diky,dost se mi to libi asi si budu oprazdninach hrat.i kdzy pochybuju ze to udelam se svejma zkusenostma
- Stnly
- Začátečník
Nz, ať se ti povede (a nepřepóluješ jak já ).
Když budeš mít nějaký otázky sem s nima.
Když budeš mít nějaký otázky sem s nima.
- petr_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, do jaké míry tady můžu dělat reklamu, ale můžu poskytnout kontakt na člověka, který levně vyrábí jednoudušší tišťáky - pro výrobky z fóra ideální.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
- kanecicq
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Můžu se zeptat jaké jsi použíl dráty ?
,,Lež je vždy o krok před pravdou"
Spim a myslím si že jsem UDK ,vzbudím se a myslím si že jsem vývojové prostředí pro ATMEL
Upozornění: Za psychické a fyzické újmy neručím!
Ignore list: smoula, RaZZoR, Tomme, unit-97, dejf9
Spim a myslím si že jsem UDK ,vzbudím se a myslím si že jsem vývojové prostředí pro ATMEL
- Stnly
- Začátečník
Z počítače do desky tenhle plochej kabel.
Z desky do displeje taky, jenom sem oddělil vodiče.
Zatížení 1A, takže dostačující a ty barvy.
Z desky do displeje taky, jenom sem oddělil vodiče.
Zatížení 1A, takže dostačující a ty barvy.
- kanecicq
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
si zabil
,,Lež je vždy o krok před pravdou"
- arxeiss
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Stnly píše:Z počítače do desky tenhle plochej kabel.
Zatížení 1A
Neberte mě vážně, viz pokračováníArxeiss blbost píše:Zatížení je 1A při 250V tj zatížení podle vzorce P=U*I tak P=250W
Ale ty máš pouze 5V, takže I=P/U a vyplyne zatížení při 5V nějakých 50A
To jenom tak pro upřesnění
Naposledy upravil(a) arxeiss dne úte 20. črc 2010, 00:37, celkem upraveno 2 x.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- srna
- Středně pokročilý
arxeiss píše:Zatížení je 1A při 250V tj zatížení podle vzorce P=U*I tak P=250W
Ale ty máš pouze 5V, takže I=P/U a vyplyne zatížení při 5V nějakých 50A
To jenom tak pro upřesnění
zatížení je max 1A. tečka. a napetova odolnost max 250V. nic vic nic min
//a 1A pri 5V je 5W, jen tak pro upresneni.....50A pri 5V je 250W
////na 50A musis mit kabel 16mm2 a i to hřeje
- arxeiss
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak buď jsem blbý, nebo jsem celé 2 roky psal písemky špatně a učitelka mi dávala jedničky jenom tak...
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
- srna
- Středně pokročilý
nemuzes prece prepocitavat zatizeni....ten kus medi snese nejakej danej proud. v tomto pripade 1A, tim ze snizis napeti nezvysis jeho proudovou zatizitelnost, je to porad stejnej kus medi, tady nemuzes aplikovat ohmuv zakon
a tech 250V je jen fakt, ze kdyz tim povedes 250V, tak se izolace neprorazi, nic vic
a tech 250V je jen fakt, ze kdyz tim povedes 250V, tak se izolace neprorazi, nic vic
- arxeiss
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se všem za podání špatných informací. Teď jsem to řešil s kámošem asi půl hodiny, já to stejně nechápu ale důležité že jsem neměl pravdu
- Stnly
- Začátečník
Enbit mě na PM poprosil o soubory Eaglu, tady jsou.
Pokud budete návrh vylepšovat, prosím, postněte sem úpravy.
Pokud budete návrh vylepšovat, prosím, postněte sem úpravy.
- dejf9
- Začátečník
-
no nechtěl jsem zakládat novej thread tak to píšu sem
táta vyhrabal v práci tenhle grafickej displej k reklamci kerá neproběhne protože protistrana nechtěla reklamaci přijmout (chyběl tam kondík tak jsem ho připájel)
no a jakožto totální amatér v oboru (můj největší počin je osvětlení klávesnice pomocí jedný vysoce svítící ledky a právě ten kondík) žádám o radu co k čemu přibastlit našel jsem si tenhle návod a tam je v tabulce popsaný co k čemu přibastlit jenže u toho mýho displeje je to trošku jinak popsaný a je tam i něco navíc tak opravdu nevim co s tim no a taky nevim jesi ten displej má správnej řadič
no a pokud by tenhle velkej displej byl nějak ultrasložitej tak mám ještě jeden menší textovej ale nemoh jsem k němu najít datasheet a bez něj to určitě nepude dyžtak pogooglim ale to už patří do sekce textový displeje
díky
edit: pokud jsem to pochopil dobře tak budu muset udělat stejnej plošňák jako Stnly žejo?
táta vyhrabal v práci tenhle grafickej displej k reklamci kerá neproběhne protože protistrana nechtěla reklamaci přijmout (chyběl tam kondík tak jsem ho připájel)
no a jakožto totální amatér v oboru (můj největší počin je osvětlení klávesnice pomocí jedný vysoce svítící ledky a právě ten kondík) žádám o radu co k čemu přibastlit našel jsem si tenhle návod a tam je v tabulce popsaný co k čemu přibastlit jenže u toho mýho displeje je to trošku jinak popsaný a je tam i něco navíc tak opravdu nevim co s tim no a taky nevim jesi ten displej má správnej řadič
no a pokud by tenhle velkej displej byl nějak ultrasložitej tak mám ještě jeden menší textovej ale nemoh jsem k němu najít datasheet a bez něj to určitě nepude dyžtak pogooglim ale to už patří do sekce textový displeje
díky
edit: pokud jsem to pochopil dobře tak budu muset udělat stejnej plošňák jako Stnly žejo?
Nemá cenu bojovat s windows... vždycky vás vypeče Bluescreenem
PC: MB: GIGABYTE 970A-D3P • CPU: FX-6300 default• RAM:Kingston HyperX 2x4GB 1600Mhz • GPU:MSI N650 Ti PE 1GD5/OC • HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB • Generátor BlueScreenů:Windows 7 x64
PC: MB: GIGABYTE 970A-D3P • CPU: FX-6300 default• RAM:Kingston HyperX 2x4GB 1600Mhz • GPU:MSI N650 Ti PE 1GD5/OC • HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB • Generátor BlueScreenů:Windows 7 x64
- Ollie
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
"tenhle grafickej displej" - z toho odkazu nejde poznat vůbec nic, musíš opsat označení ze štítku a pak se tu určitě najde nejaký hodný Trinom co ti najde datasheet no a až pak se dá hledat/vymýšlet připojení k PC. Každý typ displeje má jiný připojení, deska od Stnlyho by ti zřejmě byla na nic, protože máš displej s jiným řadičem...
Textový displeje jsou naopak skoro vždycky standardizovaný, zapojení a všechno okolo najdeš v příslušným threadu.
//Trinom: Ehmm....
Textový displeje jsou naopak skoro vždycky standardizovaný, zapojení a všechno okolo najdeš v příslušným threadu.
//Trinom: Ehmm....