Asus Rampage III Extreme (1366, X58 + ICH10R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

poluxtroj11
Začátečník
Začátečník

Re: Asus Rampage III Extreme X58

Příspěvek od poluxtroj11 »

Asi né. :)
poluxtroj11
Začátečník
Začátečník

Mám takový problém s deskami ROG Asus.Pokaždé,když odpojím desku (PC) od proudu,tak po zpětném zapojení a spuštění PC jakoby se nenastavil správně BIOS a systém padá nebo vůbec nenajede,ale stačí,aby se BIOS zresetoval(stačí jen vypnout PC z načteného BIOSU) a vše funguje bez problémů a je vše 100% stabilní.Dělá to jen na OC.Jediná deska,která mi toto nedělala ze serie ROG byla RIIE.Nemáte někdo stejné zkušenosti?
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

Měl jsem všechny R.o.G. desky co kdy vyšly a ani s jednou žádný takový problém....Ostatně s žádnou R.o.G. deskou jsem neměl nikdy problém...Jsou to kvalitky :)
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
salkomafia
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od salkomafia »

poluxtroj11 píše:Ahoj.S deskou jsou jen problémy a jsem z ní lehce zklamaný.Nějak mi hapruje bios.Nejen,že u OC nedosáhnu hodnot jako u RIIE a blbne mi ukazatel teploty CPU někdy ukazuje 0°C a někdy se zasekne na např.66°C a bios hlasí při startu vysokou teplotu CPU,i když je CPU studený.Dále nevím,jestli je normální,že se se ICH a IOH hřejou v otevřené chlazené skříni přes 60°C.A dále se m i zdá,že dává menší voltáž než ukazuje,to posuzuji podle RIIE,kde byly hodnoty °C o dost vyšší při stejném napětí.Taky nechápu,proč nedali na takovou desku druhou síťovku.Bios jsem flashnul poslední 602.Tohle mi připadá jako hodně nevyladěná deska.RIIE šlapala na jedničku :cry:
jsem též majitelem základní desky a plně souhlasím s tím, že bios je nevyladěný. CPU teploty po zapnutí někdy ukazují nesmysl např. 70°C. QPI/DRAM VOLTAGE na AUTO je pres 1,5V (to se mi zdá nějak moc). Teploty severního můstku jsou velice vysoké. Navíc OC nějak zlobí ... nestabilní a to mám nejnovější BIOS 1005. :( Deska za 8500,- a takhle to vypadá .... doufám, že kluci ze SUPPORTu něco brzy vymyslí a vydaj nový BIOS.
Nimbus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimbus »

Si s těma deskama děláte prdel,ne?Už ji mám taky doma a mám strach jí osadit :lol:
PC: Nejnadupanější stroj ze všech nadupaných strojů!
NTB: -//-
Mobil: -//-
salkomafia
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od salkomafia »

jaké vám to ukazuje hodnoty QPI/DRAM , NB a SB VOLTAGE? a teploty? já jedu 23x 167 (QPI DRAM 6030) a nastavené hodnoty QPI/DRAM, NB a SB VOLTAGE mám na AUTO a výsledek je QPI 1,55V a NB 1,3V. Teploty NB 70°C a SB 60°C
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

BudyShine píše:Měl jsem všechny R.o.G. desky co kdy vyšly a ani s jednou žádný takový problém....Ostatně s žádnou R.o.G. deskou jsem neměl nikdy problém...Jsou to kvalitky :)
Tak to se šeredně pleteš...
Striker II Formula,Striker II NSE to absolutně nemělo s kvalitou nic společnýho!
Zřejmě jsi je měl pouze krátce na odzkoušení a šmitec.
Opravdová kvalita byla až R2E..jak tak vidím diskuzi zde,tak určitě není důvod přecházet na R3E.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

2gejmer: až RIIE? neřekl bych...Striker Extreme, Commando, Rampage Extreme, Maximus II Formula, Maximus III Formula/Extreme...všechno dost povedené desky, hlavně ty starší...každopádně s Rampage III Extreme je více problémů, než by mělo být
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

2,3Blue Storm :) Bral jsem to pouze ze svého pohledu,tedy od mobo,které jsem vyzkoušel osobně. Striker a Striker Extreme ok(Taky osobní zkušenost.) Comando nevím,kdysi jsem četl,že jsou s ní problémy.
V porovnání s Rampage II se mi na na Rampage III Extreme líbí dvojí rozteče pro chladič procesoru,nové rozhraní USB 3.0 a napájecí mosfety jen na jedné straně.
Co se mi nelíbí je chip nf200,pro mně jen další hřející můstek navíc.
Jinak nevidím žádné extra rozdíly oproti starší verzi.(8mi pin mi bohatě stačí jeden:-//)
poluxtroj11
Začátečník
Začátečník

Je pravda,jak jsem již psal,že RIIE je dodnes špička a naprosto vyladěná deska a podle mého názoru na ní RIIIE momentálně namá.Jako RIIIE je vybavená lépe,ale s RIIE jsem neřešíl nic,ta prostě šlapala na jedničku a dokonce bylo lepší OC.U RIIIE se mi nelíbí hlavně voltáž.Nevím proč,ale na RIIIE musím mít o dost vyšší voltáž než na RIIE.
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

ty problémy většinou dnes souvsejí spíš s BIOSy. Nyní hledám, který BIOS bude nejvhodnější dle zušeností dosavadních uživatelů. Jinak ta kráska je již u mě:)
Obrázek
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

herdek, tak dnes sem ji pustil a ...shit. Prostě vše funguje, jen VGA BOOt nic, měnil jsem dvě grafiky a žádná změna. Větráky se točí u CPU i GPU, ale obraz nikde. Controlky všechny OK až právě na BGA-boot. Ale grafika je tutově dobrá! wtf? :?: :evil:
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

U RIIE mi to dělalo při prvnim spuštění taky a kámošoj taktéž :) Prostě při prvnim spuštění grafika nic.
Vypnout zdroj a zkusit znova,pak se chytne.
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

to sme zkoušel, už se to nakonec chytlo, ale až snad na 10. pokus :-D
jardakill
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jardakill »

Zdravím, chci se zeptat na Vaše zkušenosti a názor na ZD ASUS Rampage III Extreme, jestli je opravdu trochu nestabilní, vysoké teploty atd., jak píšou ostatní uživatelé. Chci si ji koupit, ale nevím, jestli by nebylo lepší počkat na novou platformu od Intelu SB.
Díky moc.
MB-ASUS Maximus Extreme Z790. CPU-i9 14900KS. Paměti DDR5-Skill 2x24GB 8000.GK-ASUS Strix RTX 4090. Zdroj- Seasonic PRIME TX-1600 Noctua Edition, 1600W. ZK-CSB ZXR.Disky- Samsung SSD M.2 980PRO 1GB, Kingston SSD M.2 FURY Renegate 2GB.Chassis-Nanoxia Deep Silence 6 Rev. B , rychlá voda na všem. Monitor Asus 4K PG42UQ.
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

no až na problémy s prvním spuštěním (nyní už žádné vylomeniny nedělá) se jeví jako OK deska, Pochopitelně je tam tolik nastavení a featurek, které využije jen slabé promile uživatelů (prostě Extreme verze). Na druhou stranu i laik je na ní schopen provést OC přes 2 přednastavené OC profily, které již slušně navýší základní výkon. Teploty a přehřívání, to mi vůbec nepřišlo. Na omak jsou sice pasivy teplé, ale o přehřívání nemůže být řeč. Mám ji teprve 2 týdny, takže ještě nemohu natolik posoudit, ale zatím dobrý :-D
DonKabat
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

PCIe sloty na DOSKE ASUS RAMPAGE 3 EXTREME

Příspěvek od DonKabat »

caute potrebujem dosku chcem zapojit dve graficke crossfire, mam dosku ASUS P6T SE ta ma 3 PCIe sloty 1 2 3. x16/x16/x4, chcem to ale zapojit nie vedla seba ale tak aby bol 1 slot volny, koli tomu aby jedna neprehrievala druhu. kedze treti slot neni plnohodnotny x16/16 potrebujem novu dosku. rozmyslal som nad ASUS RAMPAGE 3 EXTREME... vie mi neikto poradit ci ma ta doska 1 a 3 PCIe slot plnohodnotne x16 ? dakujem. tu je odkaz na dosku

http://www.asus.cz/product.aspx?P_ID=jy ... templete=2
Základná doska: ASUS P6T SE, Procesor: INTEL i7 950 @ 3.5 GHz , Chladič na cpu: NOCTUA NH-U12P, Grafická karta: ATI SAPPHIRE HD5970 2 giga DDR5, Pamäte: 6 GIGA DDR3 1750 MHz TRIPLE CHANEL CL 7-7-7-20, Pevné disky: 2 x SEAGATE BARRACUDA 1000 GB 7200 rpm RAID 0, Skrinka: SILVERSTONE SST-FT02B FORTRESS B, Zdroj: ZALMAN ZM850-HP, Mechanika: SAMSUNG DVDRW, Repraky: CREATIVE MEGAWORKS, Myš: ROCCAT KONE V2, Monitor: Samsung BX2350
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Re: PCIe sloty na DOSKE ASUS RAMPAGE 3 EXTREME

Příspěvek od Maxtor »

4 x PCIe 2.0 x16 , support x16; x16/x16; x16/x8/x8 and x8/x8/x8/x8 configurations
DonKabat
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DonKabat »

sak to vidim ale nechapem to... preto sa pytam. ma to setky sloty PCIe 16/16 ?
Základná doska: ASUS P6T SE, Procesor: INTEL i7 950 @ 3.5 GHz , Chladič na cpu: NOCTUA NH-U12P, Grafická karta: ATI SAPPHIRE HD5970 2 giga DDR5, Pamäte: 6 GIGA DDR3 1750 MHz TRIPLE CHANEL CL 7-7-7-20, Pevné disky: 2 x SEAGATE BARRACUDA 1000 GB 7200 rpm RAID 0, Skrinka: SILVERSTONE SST-FT02B FORTRESS B, Zdroj: ZALMAN ZM850-HP, Mechanika: SAMSUNG DVDRW, Repraky: CREATIVE MEGAWORKS, Myš: ROCCAT KONE V2, Monitor: Samsung BX2350
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Jo sry.. ted jsem si to precetl znovu a poradne a asi mas smulu.. otazkou je, co je v manualu.. dle tohohle rozpisu je konfigurace jasna..

1x - x16
2x - x16/x16
3x - x16/x8/x8
4x - x8/x8/x8/x8

Otazkou ted je, co je v manualu ohledne toho, kde ktera karta bude.. podle me je to ale jedno, protoze vsechny sloty jsou, jak se zde pise, PCIe 2.0 x16..

EDIT:
No.. asi budes muset pockat na nekoho erudovanejsiho, kdo takovouhle vec mel v ruce.. dle manualu je to presne jako v onom schematu.. pro 2-way se zde pise - sloty 1 a 2..
Na druhe strane jsem ten board ted narval do Googlu a na fotkach 1. a 2. verze desky maj lidi SLI v 1. a 3. slotu, takze by to problem byt asi nemel.. jiste je jen to, ze vsechny 4 jsou PCIe 16x..
Odpovědět

Zpět na „Asus“