Černá obrazovka

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Černá obrazovka

Příspěvek od Maranov »

Logicky. :-)
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No tak nic, chvíli to běželo, ale už tam mám černou obrazovku zpátky... Co se týče systému: Vzal jsem si image od spolužáka, stažený ze stejného místa, který projde prvním krokem Windows 7 download toolu, dokonce i druhým, občas se dostane i za třetí(tj. někdy i uzná, že vložené DVD je opravdu prázdné) ovšem spolehlivě vždy selže na tom posledním. Napíše že "We were unable to copy your files. Please check your USB device and the selected ISO file and try again." Zkoušel jsem to googlit a opět jsem našel řešení, které opět nefungovalo. Teď to zkusím ještě ručně. Navíc mi přestala postovat deska(po 3 letech) a byl jsem tudíž přinucen zrušit přetaktování. To je pech...

//edit: nefunguje nic, nevím... Ani ručně to nejede, pořád chce ovladače k DVD-ROMu. Nesmysl. A to bez ohledu na to, zda je v desce vůbec nějaká mechanika připojená - zkoušel jsem odpojit všechno, nechat jen disk a bootovat z flashky a stejně píše to samé... Je fakt, že je to možná způsobeno tím, že jsem updatovat BIOS mezitím. S tím starým BIOSem to zřejmě běželo, protože asi před půl rokem jsem to nainstaloval na naprosto stejné sestavě bez problémů...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Tak teď jsem stáhl torrentový image, abych měl jistotu. To samé. DVD drive driver missing. Mám na výběr: Budu doufat, že je to updatem BIOSu a pokusím se nějak downgradovat. Nebo zkusím mu něco vnutit jako ten driver. Máte někdo nějaký nápad, co by se mu mělo vnutit?
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Tak psal jsem na support ASUS a tam mi napsali nádhernou odpověď: Deska nemá podporu pro Windows 7. Úžasné, deska za šest a půl tisíce a je vůbec nezajímá, že si ji někdo koupil... No, potom jsem na nich alespoň vysomroval způsob jak downgradovat ten BIOS. Poradili mi utilitu WinFlash. Tu jsem stáhl ze stránek(mimochodem není to úplně jednoduché, protože pod novou verzí pro Win7 se skrývá odkaz verze pro XP - prostě to mají blbě) a nainstaloval. Při pokusu ji spustit dostanu error: "Flash BIOS Program cannot recognize the BIOS file. Try another BIOS file version." což je nehorázný nesmysl, protože BIOS file se volí až po spuštění programu, nikoliv jako parametr příkazové řádky, nebo tak něco. Takže to selhalo. Takže jsem si alespoň stáhl přímo z utilit k základní desce AWDFlash, což má flashovat bios na deskách s Phoenix-Award BIOSem. Stáhl jsem to ve verzi pro 64 bit Vistu(alespoň to tam bylo napsané). Po spuštění dostanu, že program je nekompatibilní s 64 bitovým režimem(zřejmě proto, že je to 16bit program). Oni tam o tom nic nemají, ale zřejmě musím zase nabootovat nějaký DOS a pustit tam tohle... No zkusím ještě tohle nějak.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Zdravím (nekamenujte mne, že nedávám edit, ale dycky to chci nějak logicky oddělit. Editu si většinou nikdo nevšimne...)

Tak našel jsem DVD, které neche DVD driver!!! Udělal jsem ho z nějakého Ultimate podle linku co poslal LiveBomb. No tak mám nainstalováno, ale teď se mi to pro změnu nechce aktivovat. Normálně to nejde a když jsem dal telefonicky tak se mě to po opsání toho šíleného vygenerovaného ID ptalo, na kolika PC je to nainstalováno a odpověď "na žádném" tam jaksi nebyla, tak jsem nevěděl co mám dát a než jsem si to rozmyslel, tak mi to položili. No a podruhé ani potřetí už jsem neprošel přes to opisování toho ID, asi už ho nějak zrušili... Tak teď zas nevím co mám dělat. Nejspíš se v normální dobu snažit dovolat operátorovi, že?

//jan.svoboda - OK, pro tentokrát Tě neukamenuju :mrgreen:

Každopádně tenhle Tvůj problém mi přijde spíš jako záhada, než problém...
Určitě tam zkus ještě párkrát zavolat, snad to vyjde.

//edit já :-D - No zkusil jsem to dnes hned jak jsem to zapl a on se aktivoval sám a nic nechtěl - popleta. To mě s tím nemusel mořit celý včerejšek, když to zvládne sám...
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“