Krteq: vždyť čipsety byly z ATi na AMD přeznačeny také...
Coololooser píše:Jednak si nemyslim ze by ATI znacka byla zas az tak silna...
Když průměrnému BFU řeknu, že mu dám do herní sestavy ATI grafiku, tak s tím má menší problém, než když mu řeknu, že bych použil AMD procesor...
Před 14 dny se mi ještě stala na úřadu zajímavá příhoda - když jsem dořešil s úředníkem, co bylo třeba, tak se mě zeptal: "A ony jsou ty ATiny asi teď nejlepší, že jo?"

Takže ono tam asi nějaký to povědomí bude (podobnou hlášku o AMD procesorech jsem slyšel naposledy v době A64)
Coololooser píše:"protoze ma lepsi ovladace nez ati"
Když se koukneš po fórech, tak už lidi nadávají spíš na ovladače AMD, takže to vyjde nastejno
hEroik píše:opravdu tohle vydíte jako špatný krok kvůli tomu že AMD bude ke svým graifkám přibalovat jiné nálepky?
Ano, protože nejde o ty nálepky, ale o značku jako takovou a její celkové zavedení na trhu i internetu. Kromě toho, že tím AMD přijde o všechny vazby ve vyhledávačích, se tím připraví i o valnou většinu Intelistů, kteří si k Intel platformě dávali ATi grafiku (a že takových bývalo hodně)
Shit píše:Přežili jsme přeznačení chipsetů z ATi na AMD (a nedošlo tímto k poklesu prodeje), takže přežijeme i přeznačení grafik.
AMD dříve mělo čipsety, pak jejich vývoj zastavilo. Oproti tomu stál Intel s mýtem stability díky vlastním čipsetům. Takže tohle AMD pomohlo, navíc tím vývojáři ATi získali i lepší přístup k technologiím AMD, takže tam sloučení neslo ovoce a společný název měl konkrétní cíl, který úspěšně plní.
V případě grafik ale žádný podobný mýtus (nebo cokoli jiného takového) není. Žádný jiný výrobce nemá vlastní herní grafiky + vlastní procesory.
DOC_ZENITH: Nejsem si jistý, ale přijde mi, že FPU jednotka Bulldozeru je až 2x výkonnější, než FPU jednotka Phenomu (a to je ještě otázka, kolik tomu může pomoci nový front-end, scheduler...). Pokud se nepletu, tak ze základním aritmetických operací uměla jedna jednotka Phenomu ADD, druhá MUL a třetí ani jedno. Kdežto Bulldozer má MUL+ADD a MUL+ADD. Pokud jsem plácnul nějakou kravinu, tak mě snad někdo opraví, ale většina zahraničních webů je naopak z nové FPU docela nadšena:
Bulldozer's FPU has an advantage in another area, though, as the presence of two 128-bit FMAC units indicates. FMAC is short for "fused multiply-accumulate," an operation that's sometimes known as FMA, for "fused multiply-add," instead. Whatever you call it, a single operation that joins multiplication with addition is new territory for x86 processors, and it has two main benefits.
The first, pretty straightforwardly, is higher performance. The need to multiply two numbers and then add the result turns out to be very common in graphics and media workloads, and fusing them means the processor can achieve twice the throughput for those operations. We've seen multiply-add instructions in GPUs for ages, which is why each ALU in a GPU shader can produce two ops per clock at peak. With dual 128-bit FMACs, Bulldozer's peak FLOPS throughput should be comparable to Sandy Bridge's peak with AVX and 256-bit vectors.
Second, because an FMA operation feeds the result of the multiply directly into the adder without rounding, the mathematical precision of the result is higher. For this reason, the DirectX 11 generation of GPUs adopted FMA as their new standard, as well.
http://techreport.com/articles.x/19514/2