Maxtor píše:No.. a presne o tomhle tady uz dve stranky mluvime.. ty jssi teoretik.. ja praktik.. ty tvrdis, ze to takhle nemuze fungovat.. ja to uz mnohokrat zkusil a proto vim, ze to funguje..
z ceho vychazi tvoje presvedceni, ze jsi praktik a ja teoretik? BGA kulickam je putna, jestli je zahrejes v troube nebo pomoci profi BGA rework stanice. co jim ale jedno neni jsou podminky, pri kterych je zahrejes - ty jsou dany teplotou a casem (teplotnim profilem) respektive "katalyzatorem" v podobe pajeci pasty.
ted se budu opakovat, ale podle lehce dohledatelne historie tvych postu jsi teprve pred 7-mi mesici objevil moznosti "peceni" grafik v troube. kolik si jich od te doby timhle zpusobem opravil? 10? to z tebe dela "praktika"? jen mimo soutez, ja za stejnou dobu provedl nekolik set reflow a prekulickovani. to ze me dela teoretika?
cim si meril teplotu behem "peceni" v troube? napadla te moznost, ze teplota v troube neni v celem objemu homogenni? napadlo te, ze kazda trouba (krome horkovzdusne) je zalozena na odporovych infra zaricich, ktere do prostoru emituji infra zareni (prenos tepla salanim)? znas vubec zaklady prenosu tepla (proudeni, salani, vedeni) respektive jejich uplatnovani v pripade ruznych zaricu / teplot?
me osobne je sumak, jestli si budes pect grafiky v troube. pokud ale hodlas sve zavery zalozene na absenci fundamentalnich znalosti tehle problematiky verejne prezentovat, nemuzes se divit, ze je kritizuju.
Maxtor píše:Stale ale hledam, kde jsem rekl, ze na teplote a casu nezalezi..? to, ze radim jinou teplotu a jiny cas nez ty.. to mas na mysli..? mozna proto jsme mluvili o tech halucinacich.. stejne tak proto ti rikam, ze uz bys toho flame mel nechat.. dva thready jsou diky tve znalossti teoreie na odpis a jeden z useru uz radeji zalozil jiny, kde se pta presne na to, co ma smysl a co chce vedet.. tedy na peceni..
tvoji citaci jsem opakovane uvedl v predchozim postu. vic uz udelat nemuzu.
dva thready jsou "..na odpis.." diky tomu, ze nedokazes pochopit, ze ja nekritizuju "peceni v troube" jako zpusob opravy (btw - opakovane zadam o to, abys tady postnul opak), ale podminky, za kterych ma byt proveden. a proc je kritizuju? protoze mam to stesti mit v tomhle smeru urcite zkusenosti..