mám mít pevnou IP ale...?
Moderátor: Don
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Jedle
- Nováček

-
hilfE
jsem take vlastnikem tohoto zapekliteho modemu od asusu take se mi nedari nastavit pevnou ip adresu, tak jak to ma byt. hazi to ip 10.0.0.1
vyse jsem se docetl, ze je to vina routeru, ktery ip 10.0.0.1 prideluje memu pc. ma nekdo stejny typ modemu ASUS(AAM6310EV) a vi jak vyresit tento problem??
vyse jsem se docetl, ze je to vina routeru, ktery ip 10.0.0.1 prideluje memu pc. ma nekdo stejny typ modemu ASUS(AAM6310EV) a vi jak vyresit tento problem??
- johny128
- Začátečník

http://web.iol.cz/joe/images/CZmanual_ASUSAAM6310EV.pdfpavel.minarik píše:manuál pošli, chci to vidět na vlastní oči
diskusiu bohuzial nesledujem a teraz na to asi doplatim
ale obkrocmo sa to da..
http://www.dsl.cz/index.php?akce=2&vlak ... 0016#20016
odpovědět autor: RL <rl@webland.cz>
napsáno: 18. května 2004 v 12:34
RE: Port forwarding na port 22 Asus Modem/Router AAM6310EV
Vyreseno. Sice jsem nemel vice casu si s tim hrat,ale funguje to.
Navod :
Pridal jsem pravidlo RDR :
ppp0
TCP
Local : 10.0.0.1
Local ....:10.0.0.1
Global : 0.0.0.0
Global ... : 0.0.0.0
Destination port : 22
Destination port... : 22
Local port : 22
v IP filtru jsem vypnul Rule ID 1.
Dale je nutne pridat v IP filtru :
RULE ID : 5
Action : Accept
Direction : Incoming
Interface : ppp-0
Log Option : Disabled
Security Level : Low
Src IP Address : any
Dest IP Adress : 10.0.0.1
Protokol : eq TCP
Apply Atatefull Inspection : yes
Source port : qt 1023
Dest Port : eq 22
atd uz nechat.
Pozor...kdyz jsem to delal na dalku tak me to neslo ulozit.Musel jsem to delat z lokalni site.
Zmenit pravidlo
Private Default Action: ACCEPT
Public Default Action:ACCEPT
DMZ Default Action: ACCEPT
Doporucuji pak jeste pridat pravidla, aby byl otevreny port opravdu ten ktery chcete a ostatni zavrit.
P.S. Panove na technicke podpore telecomu, kde minuta stoji cca 16Kc se naucte davat rady, ktere stoji za ty penize a ne ty co davate podle kterych nic nejde.
- Banana
- Začátečník

-
- Jedle
- Nováček

-
nefunguje...
sloupecek device jsem nasel, ale radek mode tam uz neni. a moznost toho prepnuti jsem take nikde nenasel
( je nejaka jina alternativa, jak moci pouzivat verejnou ip i s tim, aby sla pingnout?
- Banana
- Začátečník

-
asi máš starší verzi BIOSU dej si tam novou ta mimochodem řeší aj nějaké chyby...
no popravdě sem ten modem restartoval a ted se mi už nedaří nastavit aby šel ten ping
což nechápu
takže kdybyste někdo došel nato jak tento krám vlastě funguje tak mi prosím dejte ihned vědět... já ted nemám vůbec čas ho zkoušet nastavit
no popravdě sem ten modem restartoval a ted se mi už nedaří nastavit aby šel ten ping
takže kdybyste někdo došel nato jak tento krám vlastě funguje tak mi prosím dejte ihned vědět... já ted nemám vůbec čas ho zkoušet nastavit
- Jedle
- Nováček

-
tak, upgradnul jsem firmware, nastavil bridged mode, vypnul icmp. http://sluzby.volny.cz/tool/tcpip/ ping mi funguje jak ma, ale stale mi nejde jedna vec. hraju online nhl (hraje se peer-to-peer pres ip adresu) a porad mi nedari, aby se souper pripojil na mou ip. nevite jak tohle funguje????
- Banana
- Začátečník

-
takže znovu jsem modem restartoval (já ho restartoval několikrát ale až ted jede tak jak má, relativně) a vše funguje jak má!?!!!
ping frčí, ftpko jede...ale jen při vypnutém ip filteru
(naten jsem se zatim blíž nedíval)
zkus vypnout ten ip filter (nedoporučuju ho vypnout nadobro), popř. jestli máš nastavený správně firewall
mimochodem natom modemu funguje vzdálená správa (může tam být i guest) vyzkoušeno...
ping frčí, ftpko jede...ale jen při vypnutém ip filteru
zkus vypnout ten ip filter (nedoporučuju ho vypnout nadobro), popř. jestli máš nastavený správně firewall
mimochodem natom modemu funguje vzdálená správa (může tam být i guest) vyzkoušeno...